Primo Tours

26.9.16

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

10 steder du skal opleve på Malta (2/2)

Ø-staten Malta, der befinder sig ca. 90 km syd for Sicilien, byder ud over et behageligt klima, på mange spændende historiske og kulturelle oplevelser - og selvfølgelig også noget for børn og barnlige sjæle. RejseAvisen.dk har været med Suncharter på Malta, for at se nærmere på de steder man bør opleve når man besøger det spændende land. I denne sidste del af listen over steder du skal opleve på Malta, ser vi nærmere på fiskerlandsbyen Marsaxlokk, Skipper Skræks landsby og naboøen Gozo.

Der er liv på havnen i Marsaxlokk, når fiskerbådene lægger til.

Der er liv på havnen i Marsaxlokk, når fiskerbådene lægger til.


Fiskemarked i Marsaxlokk

På den sydøstlige del af Malta finder man fiskerlandsbyen Marsaxlokk, der byder på et væld af farver, specielt når man skuer ud over havnen, hvor de mange traditionelle luzzu fiskerbåde lander deres fangst.

Luzzuerne er oftest malet i kraftige farver, og i boven er malet et par øjne, der skal holde onde ånder væk.

Byen er særlig kendt for fiskemarkedet der afholdes hver søndag. Kommer man tidligt kan man se fiskerbådene komme ind, med dagens fangst.

Udover fiskemarkedet er her også dagligt marked, der er mere orienteret på turister, med diverse souvenirs, tøj og sko.

Popeye Village dannede kulisserne til Disney's Skipper Skræk film fra 1980.

Popeye Village dannede kulisserne til Disney's Skipper Skræk film fra 1980.


Popeye Village

Ikke langt fra den populære ferieby Mellieha, på den nordlige del af øen, finder man et helt særligt sted for børn og barnlige sjæle, nemlig den store børnefamilie attraktion Popeye Village, der dannede kulisse om Disney's Skipper Skræk film fra 1980.

Her kan man selvfølgelig møde Skipper Skræk og Olivia og alle de andre karakterer fra filmen, og der underholdes flere gange i timen, med totalteater, musik, sang og dans.

Ruinerne af Ggantjia templerne er omkring 5.500 år gamle.

Ruinerne af Ggantjia templerne er omkring 5.500 år gamle.


7000 års historie på Gozo

Det tager ca. 25 minutter med færgen at komme til Maltas nabo-ø Gozo. Gozos historie som beboet ø, går mere end 7000 år tilbage i historien, og det er også her man finder ruinerne af nogen af de ældste fritstående bygningsværker i verden, nemlig Ggantija tempelkomplekset.

Ggantija templerne blev bygget i den yngre stenalder, for omkring 5500 år siden og er omkring 700-1000 år ældre end Stonehenge og pyramiderne i Egypten.  

Det er noget af en oplevelse at gå mellem de gamle ruiner, der i dag er på UNESCO's verdensarvliste, og det er svært ikke at føle sig sat tusinder af år tilbage i tiden.

Fra citadellet i Victoria er der en fantatisk udsigt over hele Gozo.

Fra citadellet i Victoria er der en fantatisk udsigt over hele Gozo.


Hovedbyen Victoria

Midt på Gozo ligger hovedbyen Victoria. Victoria er en hyggelig middelalderby der består af små gader og torve, med hyggelige cafeer og butikker der sælger lokale specialiteter som f.eks. Gozo honning.

På byens højeste punkt ligger det gamle citadel, der gennem middelalderen var en vigtig befæstet by. Fra de høje tykke mure er der en enestående udsigt over hele øen, med de mange landbrugsområder og de 46 kirker der findes på Gozo.

Gozos blå vindue er et gudesmukt syn - både fra land og fra vandsiden.

Gozos blå vindue er et gudesmukt syn - både fra land og fra vandsiden.


Det blå vindue

Gozo byder på en naturoplevelse uden lige, ved det blå vindue, der er en klippeformation med en 100 m høj åbning.

Gennem vinduet kan man se det smukke azurblå hav og kyststrækningen bagved. Et syn der kan gøre de fleste mundlamme, for det er gudesmukt.

Fra de nærliggende klipper har man et fantastisk udsyn til vinduet, men hvis man vil have den fulde oplevelse, kan det godt svare sig at betale de få euro det koster at komme med en af de små turistbåde, der sejler gennem en lang lav klippetunnel, før man kommer ud og ser vinduet fra vandsiden.

Gozos blå vindue har været baggrund i mange film og tv-serier, heriblandt Game of Thrones og den amerikanske miniserie Odysseus.

Det klare, azurblå vand omkring det blå vindue er også utrolig populært blandt dykkere.

Torre La Sal
Primo Tours
Subaru
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt