Ø Ferie

30.6.07

Af: Th. Sørensen Fotograf: International Health Insurance
Bogmærk eller del
 

Alderdommens kådhed kan koste dyrt på rejsen

Alderen er i dag ingen hindring for at være en eventyrlysten globetrotter, men hver fjerde af de 60 til 75-årige forlader Europa uden en rejseforsikring. Cheflæge Torben Stæhr Johansen fra International Health Insurance (IHI) kalder rejselysten livsbekræftende, men maner samtidig til omtanke og forsigtighed.

Ældre hiker

Ældre hiker


Bjergbestigning, trekking, rafting og andre fysisk anstrengende rejseaktiviteter var engang forbeholdt de unge vovemodige danskere. Men i dag er de også helt almindelige blandt ældre. Lige som de eksotiske rejsemål også er blevet for alle aldre.

De nye tendenser skyldes bl.a., at mange stopper tidligere på arbejdsmarkedet og har tid og økonomi til at tage ud i verden og realisere drømme og lyster. Men når de 60-75-årige tager på oplevelsesrejser uden for Europa, vil hver fjerde forlade Danmark uden en rejseforsikring i lommen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Zapera for Internatioanl Health Insurance.

Cheflæge Torben Stæhr Johansen

Cheflæge Torben Stæhr Johansen


”Det er kun glædeligt og livsbekræftende, at alle uanset alder rejser ud og oplever verden. Men man skal gøre det med omtanke og uden at være dumdristig. Vi kan ikke løbe fra, at kroppen bliver mere skrøbelig med alderen. Vi falder nemmere, får lettere brud og er i det hele taget ikke så stærke som i vores unge dage. Derfor bliver vi nødt til at tænke os om, inden vi kaster os ud i de helt vilde prøvelser,” siger cheflæge Torben Stæhr Johansen og fortsætter: ”I det hele taget skal vi tænke os om, for er uheldet ude, skal der ikke en ekstremsport til, for at det kan gå grueligt galt. En enkelt kantsten er nok.”

Det, der skulle være en opsparing til at forsøde seniortilværelsen med, kan med ét forsvinde, hvis man kommer til skade i udlandet uden at være ordentligt forsikret. Er man fx så uheldig at komme på hospitalet med et kompliceret knoglebrud, kan regningen nemt løbe op på adskillige hundredetusinde kroner.

Fakta om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Zapera for International Health Insurance.
1796 personer er blevet spurgt.
71 % af de spurgte mellem 60 og 75 år svarer, at de køber rejseforsikring, hver gang de rejser uden for Europa.

Se også...

Tv-klip: Rejsemagasinet – Ski-special, Europæiske Rejseforsikring

20-10-2012

Swarowski
Alan Rogers - CaAlan Rogers - Barricata
Outwell
Suncharter
Small Danish Hotels
  Glemt kodeord?
RejseAvisen.dk
Seneste nyt