Azamara Cruice

1.2.13

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Danmark: Østersøruten 2. del Maribo - Korsør

Del 2 går fra Maribo på Lolland, over Falster, Møn og op langs Sjællands sydvestkyst til Korsør. Denne strækning tager tre dage.

Klik for større billede
Fotograf: Bike & Sea Denmark


Dag 4

Det er dejligt vejr i dag. Det er faktisk noget jeg lægger mærke til hver dag, men på cykelferien, er det altid det første jeg tjekker.

Ikke at jeg kan ændre eller gøre noget ved situationen, men tjekkes det skal det. Jeg finder cyklen frem fra hotellet cykelkælder og begiver mig mod Sakskøbing.

Lige syd for byen går ruten forbi den smukke dyrehave, Holmeskov og Krenkerup Slot. Jeg holder en kort drikkepause ved slottet og fortsætter mod Nykøbing.

Den sidste halve time inden Falster går Østersruten gennem Storskov, der er helt lukket. Du cykler simpelthen på smalle skovstier med store trækroner over hovedet. De mange grønne nuancer er imponerende.

Klik for større billede


Ringridning i Nykøbing Falster

Og der midt i skoven ligger Middelaldercenteret, som er et levende museum for både børn og voksne.

Jeg stopper for at låne toilettet og få noget at spise, men ender med at blive der et godt stykke tid, for der er ridderturnering, som ikke lige sådan bliver afgjort.

De store heste galopperer, mens rytterne skal forsøge at ramme en ring med deres lange lanse. Ringen bliver mindre og mindre.

Der er helt fyldt med publikummer, som har hver deres favorit. Der heppes for fuld kraft, og jeg ender da også selv med at blive revet med.

Det er herligt. Børn og unge er helt vilde.

Klik for større billede


Et skønt skovområde

Jeg er helt oppe at kører, da jeg igen sidder på cyklen og før jeg ved af det, triller jeg ind i Marielyst og ned på stranden. Det er blevet tid til endnu en dukkert.

Jeg har svært ved at løsrive mig fra stranden og kommer egentlig lidt for sent af sted, men det er bare en af de ting, der skal være plads til.

Dagens sidste etape går gennem et skønt skovområde som består af Hovedskov, Mellemskov, Bønnet Skov og Østerskov. Man cykler stort set lige i vandkanten.

Det er næsten mørkt, da jeg tjekker ind på hotellet i Stubbekøbing. Restauranten har lukket, men jeg får overtalt receptionisten til at smøre to ostemadder og så er det ellers bare på hovedet i seng.

Klik for større billede


Dag 5

Frisk og veludhvilet står jeg denne morgen på færgelejet i Stubbekøbing og venter på den lille færge til Bogø.

Overfarten tager kun 10 minutter og koster 16 kr. for en person med cykel. Imponerende at noget stadig kan være så billigt og samtidigt så hyggeligt.

Kaptajnen iført sømandsuniform hilser fra broen og måger svæver over hovederne på os.

Jeg cykler kun få minutter før jeg når dæmningen til Møn og her er der virkelig godt skiltet samtidigt med at ruten går ad små snoede landeveje, hvor der næsten ingen biler er.

Det går der ud af og ud over en lille formiddagspause ved en lille bod med friske jordbær og kirsebær, cykler jeg bare i et behageligt tempo tværs over Møn og nyder de smukke landskaber.

Frokosten bliver indtaget i Klintholm Havn. Det er godt nok en afstikker på godt 5 km, men den er værd at gå efter. Alt hvad hjertet kan begære af frisk, marineret og røget fisk i alle afskygninger. Det er rent guf.

Klik for større billede


Møns klint

Jeg fortætter med maven fyldt gennem Klinteskoven, hvor bøgen står flot grøn over mig og jeg er næsten ved rutens vestligste punkt, Møns Klint.

Trods de mange trapper skal jeg en tur ned på stranden og se klinten nedefra. Det er uden tvivl et at Danmarks smukkeste steder med den hvide klint, det turkis og blå vand, den lysegrønne bøgeskov og så som i dag prikken over i´et, dybblå himmel.

Jeg løsriver mig ufrivilligt og cykler mod øst gennem Jydelejet, hvor en stor flok sorte køer ser undrende på mig. Hvorfor er køer altid så nygerrige?

Klik for større billede


Liselund Slot

Ved det idylliske Liselund Slot holder jeg en kort ”siesta” på græsplænen sammen med påfugle og store gæs.

Resten af dagen går med at cykle til Vordingborg, hvor jeg har booket værelse midt i byen.

Lige overfor byens varetegn, Gåsetårnet. Der er byfest og fyldt med feststemte folk på gaden.

Klik for større billede


Dag 6

Morgenen starter med det forholdsvis lange stræk mellem Vordingborg og Næstved.

Der er en flot udsigt over Dybsø Fjord før ruten svinger til venstre mod Gavnø Slot. Her holder jeg formiddagspause og nyder synet af de mange kajakker, der boltrer sig i det blikstille vand.

Da båden ”Friheden” lægger til kaj lige for fødderne ag mig, ændrer jeg planen og beslutter mig for at sejle til Karrebæksminde i stedet for at cykle.

Den investering viser sig at være alle pengene værd for det er virkelig en smuk tur via Næstveds kanaler og videre ud gennem Karrebæksminde Fjord.

Ved ankomsten til Karrebæksminde er det tid til frokost.

Klik for større billede


Karrebæksminde

Det bliver en blandet fisketallerken, som jeg tager med ned til vandet og nyder på græsset, mens sejl- og lystbåde langsomt glider forbi i den smalle kanal mellem Karrebæksminde og Enø.

Fra dette populære sommerferie sted går turen videre til Bisserup langs sydvestsjællands smukke kyst. Jeg gør et kort ophold ved Holsteinborg, inden jeg fortsætter til Skælskør.

Der er mulighed for mange afstikkere i dette område. Enten til øen Agersø, hvor det kun tager 15 minutter at sejle fra Stigsnæs. Eller over broen til Glænø.

Jeg cykler videre til Korsør, hvor toget tager mig over Storebælt til Fyn.

Klik for større billede


Skiltning

Skiltningen undervejs har været i topklasse og jeg har næsten ikke haft brugt for cykelkortet. Det er imponerende, men gør også at alle kan være med.

Yderligere oplysninger om denne cykeltur på Østersøruten

Østersøruten administreres af Bike and Sea Denmark, som også sælger et detaljeret cykelkort med forslag til oplevelser, overnatninger og henviser til bl.a. cykelsmede, hvis uheldet er ude.

Subaru
Primo Tours
Tamarit Parc Resort
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt