Isabella

13.8.10

Af: Thomas Sørensen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

England: Colchester og omegn

Ikke langt fra Harwich, hvor DFDS-Seaways anløber England fra Esbjerg, kan man vælge at følge strømmen af biler ad A120 mod Colchester eller køre ad den lille nydelige vej B1352 langs floden River Stour, der her faktisk er en fjord, mod Manningtree og derfra videre.

Strangers Home i Bradfield

Strangers Home i Bradfield


Strangers Home i Bradfield

Det gjorde vi og fandt campingpladsen ved ”Strangers Home” i Bradfield lidt før Manningtree.

Denne smukke bygning har aner tilbage til 1700-tallet hvor hugenotterne, der kom fra Frankrig, slog sig ned og byggede stedet. Dengang uden første sal, som kom til i 1906. Nu har den nye ejer renoveret stedet og indrettet bar og restaurant i stueetagen og vil senere udvide med B&B på første sal. Men først skal toiletforholdene på campingpladsen, der ligge lige bag kroen, saneres og gøres større.  

Kroen er velbesøgt. Mange af de lokale kommer ind og får sig et glas øl, som de evt. tager med ud i The Garden, hvor der er indrettet en flot lejeplads til børnene. Men naturligvis kommer der også mange campister ind – også for at spise, for maden, som værtinden står for er udmærket.

Lavvande ved River Stour

Lavvande ved River Stour


Cykeltur langs River Stour

Hos den lokale købmand har vi købt en lille folder over seks forskellige vandreruter omkring byen - Bradfiel Walks - der er mellem ca. 3 og 9 km lange. Men vi er i dag indstillet på at cykle, så må vandreturene vente.

I det fine sommervejr cykler vi mod Manningtree og kommer tæt på fjorden, der har lavvande, så store dele af fjordbunden ligger blotlagt.

Efter byen snævrer fjorden sig ind og bliver til en rigtig flod - River Stour. Her er et rigt fugleliv med bl.a. viber, strandskader, ænder, canadagæs og svaner.

Vi cykler bag om industribygningerne langs fjorden tilbage mod Bradfield og ser de mange sejlskibe og både stå direkte på fjordbunden.

På en bred strand ved lavvande

På en bred strand ved lavvande


Lavvande og bred strand

Fra Bradfield fortsætter vi mod Harwich op og ned ad de bløde bakker og kommer til naturreservatet – The Stour Estuary Nature Reserve. Desværre må man vi ikke cykle i reservatet, så vi stiller cyklerne i stativerne på P-pladsen og begiver os til fods ind i skoven.

I selve skoven er der ikke så meget at se, men fuglene kan vi høre. Ad fint mærkede stier kommer vi ned til flodbredden, hvor der er opstillet fugleobserveringsskure/skjul, hvorfra vi kan iagttage fuglelivet.

Atter ude på landevejen cykler vi ned ad en sti, der fører os frem til stranden et andet sted. Her stiller vi også cyklerne og spadserer en tur på fjordbunden hen forbi nogle sommerhuse, der alle er bygget højt på stolper, så de kan klare tidevandet.

Herfra er der ikke langt til Harwich, for vi kan i horisonten se kranerne fra havnebyen.

Tilbage på campingpladsen er det tid til at få tørsten slukket, med et glas velskænket øl, slappe af i skyggen af den høje hæk, inden vi senere skal have middag på ”De fremmedes hjem”.

Den 2000 år gamle bymur fra romertiden er næsten intakt

Den 2000 år gamle bymur fra romertiden er næsten intakt


Colchesters middelaldermarked

En gang om året - normalt den første weekend i juni måned - afholdes middelalderfestivalen ”Oyster fayre”. Colchester har en lang, lang tradition som østersby.

Det var allerede i år 43, da romerne kom her, at man begyndte at dyrke østers ude i fjorden. Romerne gjorde Colchester til deres hovedstad på et tidspunkt, hvor London fortsat blot var en landsby. De byggede en næsten tre meter tyk mur omkring byen, der fortsat kan ses flere steder og i dag regnes for den bedst bevarede romerske bymur i England.

Her danses i middelalderklæder

Her danses i middelalderklæder


Middelaldermarked

Allerede på byens hovedgade møder vi en mand, som ikke er klædt helt som vi forventer. Og det har sin forklaring.

Nede i slotsparken bag Colchester Castle, der blev opført mellem 1076 - 1101 af normannerne, finder vi en levende markedsplads fra Middelalderen.

Her er rejst telte med forskellige boder og alle folk - bortset fra publikum - er klædt i originale kopier fra Middelalderen.

Her er købmænd og bueskytter, der konkurrerer som var de alle Robin Hood. Her er adelskvinder og adelsmænd, der spiller på renæssanceinstrumenter og danser til musikken.

Tvekamp

Tvekamp


Tvekampene går ikke stille af

Og så er her tvekamp. Og det går ikke stille af. Med skarpe sværd indøver deltagerne de forskellige ”hug”, men det går galt flere gange, så det bløder fra slag på fingrene.

Også falkoneren er her med sine forskellige rovfugle og giver opvisning.

Nu samles publikum omkring kamppladsen. Kamplederen fortæller om de tvekampe, der foregik i gamle dage og nu skal udkæmpes – og det er alvor. Heldigvis bruges ”kun” træsværd, men det kan såmænd være slemt nok. Må bedste mand vinde…

Og de kæmpende går løs på hinanden. Ingen tvivl om at flere af deltagerne har mange blå mærker på kroppen i morgen.

Muslinger serveret på DFDS Seaways

Muslinger serveret på DFDS Seaways


På sviptur med DFDS-Seaways

Vi har hørt om - og selv prøvet - en såkaldt sviptur mellem København og Oslo med DFDS-Seaways. Ud og hjem med samme skib.

Og her møder vi et par forældre med to børn, der er på sviptur til Harwich med udflugt til Colchester. Ja, hvorfor ikke?

Er vejret godt, er turen fra Esbjerg til Harwich med skibet Sirena Seaways en fin oplevelse. Nyde udsejlingen fra Esbjerg forbi Fanø og ud i det store åbne hav, inden man i restauranten vælger mellem a la carte eller den store buffet. Maden er frisk, og god, og buffeten kan frekventeres så ofte man vil.

High Street i Colchester

High Street i Colchester


Sviptur til Colchester

Næste morgen og formiddag er der tid til at nyde solen på dækket inden indsejlingen til Harwich.

På kajen i Harwich venter en bus, som bringer de rejsende ind til Colchester, hvor det historiske vingesus findes i gaderne blandet med butikker med den nyeste mode og de ældste antikviteter.

Så måske kunne næste sviptur til England kombineres med årets middelalderfestival i Colchester?

Nyd en pølse

Nyd en pølse


Yderligere oplysninger om denne ferie i England

Sted: Colchester i Essex, Østengland

Årstid: Denne rejse blev gennemførtg i juni måned

Guide: Turen går til England og Wales, Politikens Forlag

Swarowski
Suncharter
Outwell