Azamara Cruice

4.6.08

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Nordatlanten Rundt (7/21): Island, Vulkaner og Nature Bath

Dagen i dag bliver en blanding af kulde og varme. Vi skal både op på vulkanerne, der er dækket af sne. Og vi skal forkæle os selv i  opvarmet vand, det som islændinge selv kalder for ”naturbad”.

Klik for større billede


Morgenmad hver for sig

Vi spiser altid morgenmad hver for sig og altid aftensmad sammen. Det giver en god dagsrytme og alle kan stå op som det passer dem.
Britta og Ole kan bruge lang tid om morgenen. Hella, Heidi og Linda står ikke op før det egentlig er nødvendigt. Og slet ikke pigerne. De skal bruge mere tid på badeværelset, når vi har et, end på at spise morgenmad
I vores familie er vi både langsomme og tidligt oppe. Børnene sover som en sten, når klokken er otte om aften. Og især på denne tur, hvor de får så meget frisk luft.
De er morgenfriske, så vi har rigtig god tid til morgenmad, hygge og leg, før der er afgang.

Klik for større billede


Vi bor blandt vulkaner

Området omkring Mývatn er utrolig aktivt og mange af vulkanerne rører ofte på sig. Uanset i hvilken retning vi kigger fra vores perfekte plads på campingpladsen, ser vi vulkaner.

Det er meget anderledes camping, end hvad nogle af os har prøvet før.

Klik for større billede


Vi kører mod vulkanerne Veti og Krafla

Vi kan kører det meste af vejen op til to af de helt store og meget aktive vulkaner i dette vulkansystem, der breder sig over 25 km i diameter.
Krafla er over 800 meter høj og har været ekstrem aktiv siden 1724.

Vi kører i barsk og goldt landskab, og der ligger stadig en del sne på vejen.

Klik for større billede


Gode biler

Det sidste stykke op til parkeringspladsen er der endnu mere sne, men ikke noget bilerne ikke kan klare. Begge biler klarer det utrolig godt og jeg vil endnu en gang godt understrege, at 4-hjulstræk ikke er nødvendigt for en tur som denne rundt i Island.

Klik for større billede


Stadig meget sne

Hele krateret er dækket af en stor sø og på denne årstid også med sne og is. Vi fornemmer dog stadig storheden. Det er muligt at gå hele vejen rundt på kraterkanten. Her er ingen afmærkninger, så man skal selv holde øje. Synet er dog flot og især på en klar dag som i dag, hvor sneen står flot mod den blå himmel.

Klik for større billede


Husk varmt tøj

Jo, vi er egentlig på sommerferie, men varmt er det ikke. Vi har tøj på, som om vi var på vinterferie. Mit bedste tip til en tur i Island er godt og solidt, varmt tøj. Hue og handsker kan også anbefales. 70% af kropsvarmen forsvinder gennem hovedet, så huen gør en væsentlig forskel.

Klik for større billede


Lava i Reykjahlíð

I byen Reykjahlíð, hvor vi bor på campingpladsen Bjarg, er der størknet lava overalt. Byens huse har flere gange været total udryddet af lava fra forskellige udbrud. Der bor ca. 200 i Reykjahlíð.

En myte fortæller, at beboerne under de mange udbrud har søgt tilflugt i kirken, der ligger lidt højere i terrænet.

Klik for større billede


Kirken ”overlevede” lavaen

Under et udbrud i 1724-29 fortæller myten, at lavaen strømmede mod byen og fjernede alt på sin vej. Præsten, der opholdte sig inde i kirken, gav sig til at bede. På mirakuløs vis delte lavaen sig i to løb - en på hver sin side af kirken.
Det er noget af et særsyn, fordi man i dag tydeligt kan se, hvordan lavaen er løbet uden om kirken.

Klik for større billede


Mývatn Nature Baths skal opleves

Mývatn Nature Baths åbnede i 2004 og kan virkelig anbefales.
Vi har været ude hele dagen. Vandret og fået masser af frisk luft. Nu skal kroppen plejes og opvarmes. Det eneste du skal have med er badetøj, badesko og håndklæde. Man klæder om på samme måde som man kender det fra svømmehallen. Herefter er det bare at nyde det 5.000 m2 store bad.

Klik for større billede


Perfekt afslutning på dagen

Det er simpelthen noget af det skønneste, vi nogensinde har prøvet. Luften er stadig kølig, men vandet kompenserer, så det føles så skønt.
Vi bliver der i et par timer. Da vi kommer op af vandet og har været i det afsluttende bad er huden silkeblød og vi er alle propfyldt med ny energi.

Klar til endnu en dag i Island.

Yderligere oplysninger om denne campingferie i Island

Sted: Island i Nordatlanten

Tidspunkt: Maj

Guide: Turen går til Island, Politikens Forlag

Torre La Sal
Primo Tours
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt