Royal Caribbean

10.6.08

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Nordatlanten Rundt (8/21): Island, Farvel til Myvatn

Det er blevet tid til at køre videre og sige farvel til Mývatn, men vi er heldigvis ikke færdige med Island endnu. Vi kører tilbage mod Seydisfjordur, hvorfra vi skal sejle videre i morgen.

Klik for større billede


Vi pakker sammen

De sidste mange dage er vi vågnet op til den skønneste udsigt ud over Mývatn. Selvom vi er tæt på jordens indre, er her en ubeskrivelig form for ro over dette sted og campingpladsen har vist sig at være et fremragende udgangspunkt for ture i området.

Hella, Heidi og Linda er selv efter så kort tid på camping helt dus med langt de fleste opgaver. At pakke sammen tager dem ikke lang tid. Det gør det heller ikke for os andre, men vi har også camperet i mange år.

Flere gange har teltvognen også været hel våd, når den er blevet pakket sammen, men det har ikke kunne mærkes, når vi er kommet frem og har pakket ud igen.

Klik for større billede


Hverir - et stop igen

Vi er også helt på det rene med at køre på de islandske veje, der har vist sig at være væsentlig bedre end vi havde hørt før afrejse. Men vi kører efter forholdene - ikke for hurtigt - og skåner dermed biler og campingvogn. Man kan selvfølgelig altid være uheldig med stenslag, men en lavere fart nedsætter risikoen. Indtil videre er der kun en melding: Absolut ingen problemer.

Vi kører samme vej tilbage. Jeg er ellers mest tilhænger af rundrejser, men der er ikke så mange muligheder. Det gør nu ikke så meget, for udsigten er stadig smuk og det ser anderledes ud, nu vi ser den på tilbageturen.
Vi stopper igen ved Hverir. Vi har god tid og det er et flot sted.

Klik for større billede


Farer du vild?

Der er stort set ingen fare for at køre forkert i Island, fordi der er så få veje at vælge imellem. Islændinge har også en lille vittighed, der siger ”Farer du vild… så rejs dig op”. Der er ikke mange træer, så udsigten er der hele tiden.
Naturen er på en gang barsk, gold og fascinerende. En udsigt som denne kan man kører med i mange timer.

Klik for større billede


God skiltning

Vi oplever også mange steder god skiltning. Det er både når der kommer grusvej, når vejen bliver smallere eller der kommer en bro. Man advares også, når der er en ”blind top”. Det vil sige, der kommer en lille bakke, hvor man ikke kan se de modkørende på den anden side.
Her handler det om at komme ned i fart og trække godt ud i siden.

Klik for større billede


Bor midt i Eigilsstadir

I Eigilsstadir kører vi ind på campingpladsen. Det er midt på eftermiddagen, og vejret er strålende, så vi vælger at bruge resten af dagen på organisering af vogne, vaske og støvsuge biler, vaske tøj med mere, så vi er total køreklar til vi skal videre til Færøerne.

Klik for større billede


Aftenhygge

Det er vores sidste aften i Island og vejret er flot og for en gangs skyld også varmt, så vi kan sidde ude uden alt for meget overtøj på. Der bor kun ganske få på campingpladsen ud over os og her er ro og fred og børnene kan løbe omkring.

I morgen er det vores sidste dag i Island, men heldigvis skal vi først sejle om aftenen, så vi har hele dagen til oplevelser i området. Vi har også en overraskelse til Heidi og Linda, der nu har været næsten 14 dage væk fra sms’er, veninder og glattejern. Det er gået over al forventning.

Yderligere oplysninger om denne campingferie i Island

Sted: Island i Nordatlanten

Tidspunkt: Maj

Guide: Turen går til Island samt Rejsen rundt i Island, Politikens Forlag

Torre La Sal
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Subaru
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt