Suncharter

15.6.06

Af: Th.Sørensen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Sverige: Aktiviteter i Vestsverige

Der er masser af muligheder for at forene aktiviteter og rekreation i den smukke vestsvenske natur.

Klik for større billede


Indsøer og elve er perfekte rammer om både lystfiskeri og ture i kano eller kajak. Vandreture i områdets skove og klipper byder på masser af oplevelser. For golfspillere er der nye udfordringer i vente på de mange naturskønne baner.

Den storslåede og afvekslende natur i Vestsverige rummer så mange muligheder for friluftsliv, at det næsten kan være svært at vælge. Lystfiskere kan leje en båd og sejle ud i stilheden på de skovomkransede søer i jagten på aborrer eller ørreder, og tidligt på året kan der fanges laks i elvene. I mange af de små kystbyer er der tilmed mulighed for at komme på havfiskeri med de lokale.

Klik for større billede


Man kan sagtens nyde en afslappende tur i kano eller kajak på regionens elve og søer – og alligevel mærke, at man får rørt sig. Tempoet bestemmer man selv, og når man skal have en pause fra de fysiske udfoldelser, er der ikke noget bedre end at sidde på søbredden og spise sin madpakke.

Der er gode muligheder for at tage på vandretur i det afvekslende landskab med skærgård, søer og store skove. Det kuperede landskab i skærgården med dets mosaik af klipper og vand byder på masser af frisk luft og skønne panoramaer, det ene mere betagende end det andet. Langs skovenes mange vandrestier vokser forskellige vilde bær og svampe, der frit kan plukkes. Har man mod på den uforglemmelige oplevelse det er at overnatte i det fri, giver den svenske allemandsret også lov til det.

Klik for større billede


For sejlentusiaster er der uanede oplevelsesmuligheder i Vestsverige. Oplev den fantastiske stemning under kapsejladsen Swedish Match Cup i Marstrand til juli, når 100.000 tilskuere står på klipperne og følger verdensstjernerne på tæt hold. Eller sejl Tjörn Runt med start den 19. august. Det er en årligt tilbagevendende kapsejlads, hvor olympiske mestre og familie-sejlentusiaster samles og konkurrerer på lige fod. Læg eksempelvis til i gæstehavnen Quality Hotel Stenungsbaden. Havneafgiften er her ca. 82 kroner pr. nat, og der er både adgang til toilet, bad, sauna og restaurant på marinaen. Der er plads til 30 både, dog ca. 100 pladser under Tjörn Runt.

Klik for større billede


Vil man på sælsafari i den bohuslänske skærgård, er der mange muligheder langs den svenske vestkyst. Hver tirsdag og torsdag aften i juli kan man for eksempel tage med sejlbåden M/S Mira på sælsafari i Fjällbacka Skärgård. Priser fra 145 kr. for voksne og 63 kr. for børn.

Klik for større billede


Mellem aktiviteterne er der tid til at forkæle sig selv og sine rejsefæller med god mad. Har man mod på kulinariske oplevelser, må man ikke snyde sig selv for det både stimulerende og mættende vestsvenske køkken. Områdets mange spisesteder byder ikke mindst på ”alt godt fra havet” med fiske- og skaldyrsretter i utallige variationer. Der er dog også muligheder for at sætte tænderne i andre af regionens velsmagende specialiteter som eksempelvis røget bæver og elgfilet. I de mange gårdbutikker i Vestsverige kan der købes friske råvarer, hvis man ønsker at lave maden selv. Inspiration til opskrifter kan eventuelt hentes i kogebogen ”Köksvägen til Västsverige”.

Yderligere informationer hos Vestsverige

Small Danish Hotels
Alan Rogers - Bella Italia
Suncharter
Alan Rogers - CaAlan Rogers - Barricata
Outwell
Swarowski