Azamara Cruice

5.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Kanotur på Weserfloden, Nordtyskland

På vor tur rundt i Tyskland er vi nået til den lille by Oedelsheim (Oberweser) på bredden af floden Weser, der starter ved sammenløbet af de to floder Fulda og Werra og løber ud i Nordsøen efter ca. 440 km. ved Bremerhaven.

Landsbyhuse i Oedelsheim

Landsbyhuse i Oedelsheim


”Kronerne” i Oedelsheim

Vi bor på et ordinært lidt ældre og hyggeligt Hotel Zur Krone, der drives af familien Schäder, og efter indkvarteringen er det tid til at se nærmere på denne lille og meget traditionelle midttyske by, der oser af gamle og nyere bygninger med bindingsværk.

Der er kun ganske kort afstand ned til floden, hvor vandet flyder mod nord med ca. 5-6 km i timen. Det er tydeligt at se strømmen.

En lille færge, der højst kan tage at par biler af gangen, trækkes via kraftige kabler, som hænger i luften på tværs af floden, fra bred til bred uden hjælp af motor, alene ved strømmens kraft. Genialt fundet på. Der findes flere af disse færger langs Weser.

Lidt længere inde i byen driver familiens søn Hotel Kronenhof, og her spiser man godt. Rigtigt godt.

Vi sidder på den udendørs terrasse i den lune forårsaften og på denne årstid er asparges på sit højeste, så vi skal naturligvis have flødelegeret aspargessuppe - med knæk i de sprøde aspargesstykker, der svømmer i suppen.
Til hovedret får jeg sandart - en fin tilberedt fisk, kun stegt på skindsiden. Lækkerierne suppleres med en udsøgt tør tysk hvidvin.

Hvem siger at tyskerne ikke kan lave mad?

Langs Weser findes cykelruten Weserradweg på mere end 500 km.

Langs Weser findes cykelruten Weserradweg på mere end 500 km.


Cykeltur på Weserradweg

Har du ikke egen cykel med kan du hos Kronenhof leje cykler og tage en del af den mere end 500 km lange cykeltur Weserradweg, som starter i Hann. Münden ved Weserflodens begyndelse.

Hele ruten er opdelt i etaper og fører dig gennem Weserbergland langs med floden og gennem kendte og mindre kendte byer. Forbi slotte og borgruiner.

Cykelturen på Weserradweg kan startes hvor som helst langs Weser.

Stille og roligt glider vi ned ad Weserfloden

Stille og roligt glider vi ned ad Weserfloden


På Weserfloden

Det er et af kanoudlejningsfirmaerne - Knau Schumacher - der kommer med kanoen på det aftalte isætningssted ved Oedelsheim - lige ved færgen.

Han kan levere to- eller fire-personers kanoer, og da vi er tre som skal padle sammen, får vi en af de store kanoer.

Det er en solid kano, der har en god balance og stor lasteevne. Vi får redningsveste samt en vandtæt tønde til ting, der ikke må blive våde, hvis nu ...

Så tørt tøj og proviant lægges i tønden, der placeres midt i kanoen.

Mine veninder er med på turen og sidder hhv forrest og midt i kanoen. De er min arbejdskraft. Selv sidder jeg bagerst og har således ”styr” på tingene.

Jeg har mit kamera i en vandtæt gennemsigtig plastpose liggende nede ved mine fødder og tager det kun frem, når vi ikke padler og alene glider med strømmen. Så skulle der være ro til at fotografere og alle sidder stille i kanoen.

Rigt fugleliv langs floden - her en hejre ved brinken

Rigt fugleliv langs floden - her en hejre ved brinken


Rigt fugleliv

Weser er ganske bred her, men alligevel tager strømmen os og snart har vi lagt Oedelsheim bag os. Vi passerer flere campingpladser, der ligger fint ned til floden og på brinken holder lystfiskerne til. Det er mest åbent kulturlandskab vi padler gennem, med marker på begge sider af floden.

På brinken ser vi flere gange fiskehejre, der modigt venter med at flyve til vi er ganske tæt på. Det hænder også at hejrerne, der ellers plejer at forsvinde, vender om og flyver ganske tæt forbi os.

Vi nyder roen på floden. Her er bestemt ingen larm fra motorvej eller bytrafik. Kun fuglene i krat og siv vi passerer, høres. Andefugle, lærke, drossel, solsort, mejser og en enkelt gøg i det fjerne.

Vi passerer endnu en færge og padler bag om den, så vi ikke kommer i ”konflikt”.

Picnic med tyske specialiteter

Picnic med tyske specialiteter


Picnic

Undervejs gør vi holdt for at gå på land og spise frokost.

Vi får en herlig picnic med gode slagterfremstillede kødpølser og leverpølser. Hertil herligt tysk landbrød.

Måske er disse håndlavede pølser lidt dyrere end de fabriksfremstillede - men det smager altså også af meget mere!

Ved landingsstedet

Ved landingsstedet


Atter i kanoen

Strømmen er stærk, så skal man fotografere og derved slipper styringen af kanoen, går der kun et øjeblik, inden kanoen er i drift mod brinken.

Et par lavt flyvende svaner ses komme direkte i mod os. Et rigtigt flot motiv at få svanerne i flugt lavt over vandspejlet.

Jeg kæmper som en gal for at få kameraet ud af min vandtætte sæk, men kanoen drejer, så snart styringen slippes og jeg må rette op, idet svanerne flyver over os kun et par meter fra vores hoveder, så jeg når lige at tage et enkelt billede af dem, da de har passeret.

Vil man have gode fuglebilleder, skal man skal være lynhurtig - eller tage chancen og sidde med sit udstyr ubeskyttet!

Efter et par timer og ca. 30 km nede ad floden kommer vi til landingsstedet og kan trække kanoen på land.

Jo, man kommer langt på kort tid uden de store anstrengelser med en så kraftig strøm, som der findes på Weserfloden.

Kanoer kan i øvrigt bringes overalt til aftalt isætningssted og afhentes igen på aftalt landingssted.

Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Subaru
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt