Subaru

27.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: THomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Alhambra i Granada, Andalusien, Spanien

Faktisk er det fridag i dag - men ingen holder fri - heller ikke Inger fra Sierra Y Mare, der tager med os alle til Alhambra i Granada.

Udsigt mod Alhambra

Udsigt mod Alhambra


Maurerne i Granada

Faktisk er der ingen vandreture i dag - men ingen holder fri, heller ikke Inger fra Sierre Y Mar, der tager med os alle til Granada.

Ikke fordi hun skal guide eller se Alhambra som os, men vi er blevet enige om at spise sammen i byen og aftaler at mødes et bestemt sted på et fast tidspunkt.

Ved Alhambra får vi en fælles indgangsbillet. Der er ikke muligt at få individuelle billetter, når de reserveres på den måde gennem Sierra Y Mar. Så gruppen skal være samlet, når vi skal lukkes ind i paladset på et bestemt tidspunkt.

Da vi kommer ind på Alhambra går vi mod tårnene, hvorfra vi har en glimrende udsigt ud over Granada med den dominerende domkirke midt i byen. Her i det vestlige hjørne ses ruiner af maurerborgen tilbage fra 800-tallet.

I en af Alhambras smukke haver

I en af Alhambras smukke haver


Palads med udsøgt udsmykning

På det aftalte tidspunkt mødes gruppen og vi bliver lukke ind i selve paladset.

Søgningen er så stor, at der kun lukkes 400 ind i paladset hver 30. minut. Ligesom der er sat en begrænsning på 8.000 besøgende om dagen!

Paladset er et hus - ja, fleres huse og rum - med fantastisk flotte udsmykninger.

Ind i mellem med gårdhaver med springvand. En ødselhed i gips og stuk i flotte farver og former.

I den såkaldte løvegård står en fontæne med 12 løver i marmor omkring. Det hele omkranset i en søjlegård.
Her findes rum med udskrifter fra koranen og smukke lofter udført i den sirligste stalakit - drypsten hængene ned fra loftet.

Her har rigmænd levet.

Haveanlæg i Generalife

Haveanlæg i Generalife


Byens bedste udsigt

Vi forlader paladset og går over i Generalife - et lystslot med et haveanlæg umiddelbart over for paladset. Igen umådeligt flot - med springvand og guldfisk i bassinerne.

Efter ca. tre timer går vi ud i byen Granada, hvor der også er masser at se på. Domkirken, de smalle gyder, handelslivet og vi ender oppe på højen over for Alhambra på pladsen Mirador de San Nicolás.

Her er flere folk samlet og nogle sigøjnere spiller guitar, slår kastagnetterne og synger. Vi sidder lidt og betragter folkene her og ser at sigøjnerne lader hatten gå rundt. Så snart politiet viser sig forsvinder hatten og sigøjnerne.

Udsigten fra denne plads er berømt. Over for os har vi hele Alhambra-komplekset med det snedækkede Sierra Nevada i baggrunden og hen på eftermiddagen er solen kommet så langt bag os og lyset falder perfekt på de smukke bygninger.

På det aftalte tidspunkt dukker Inger op og fører os ned gennem de smalle gyder til en marokkansk restaurant, hvor vi spiser.

Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Subaru
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt