Royal Caribbean

4.10.10

Af: Pernille Lykke Hansen
Bogmærk eller del
 

Tv: Anne-Vibeke Rejser: Lissabon

Anne-Vibeke tager dig denne gang med til Portugals smukke hovedstad Lissabon, der ligger bare 3½ timers flyvning og ca. tre dages kørsel fra Danmark. Byen er en skøn blanding af fortid og nutid.

Anne-Vibeke er denne gang rejst til Lissabon, Portugals smukke hovedstad

Anne-Vibeke er denne gang rejst til Lissabon, Portugals smukke hovedstad


Fortiden byder på en dramatisk historie fra kolonitiden, der har efterladt en perlerække af imponerende seværdigheder. Nutiden viser, at hovedstaden er en moderne storby med et pulserende gadeliv. Det hele giver den kuperende by en masse spændende kontraster. I mange tilfælde tales der om før og efter jordskælvet i 1755, der ødelagde den gyldne by fyldt med rigdomme. Først det katastrofale jordskælv og derefter en tsunami fra Tejofloden. Ødelæggelserne var uoverskuelige og 1/3 del af befolkningen omkom. Lissabon rejste sig igen og blev til den kontrastfyldte hovedstad, som vi kan opleve i dag.

Lissabon kaldes ofte for Little San Francisco. Og det er med god grund for både vandet, broen over Tejofloden, de stejle smalle gader og de charmerende sporvogne minder om den amerikanske storby. Men Lissabon er også sin helt egen. Man kan ikke besøge byen uden at komme ind på de opdagelsesrejsendes historie og kolonitiden, hvor Portugal var en mægtig nation. Klosteret Jerónimos, der er på UNESCOs liste over verdens naturarv og verdensudstilling EXPO 1998 sætter også sine helt egne præg på den spændende by.

Programmet sendes første gang 4.10. kl. 21.30 på dk4

Genudsendes igen 11.10. kl. 21.30.
Find flere sendetider via linket til Anne-Vibeke Rejser herunder.

Se også...

Tv-klip: Anne-Vibeke Rejser - Lissabon

Se videoklip fra "Anne-Vibeke Rejser - Lissabon" der første gang blev vist på dk4 den 4. oktober 2010. Læs hele Anne-Vibekes rejse til Lissabon her

08-10-2010

Outwell
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Primo Tours
Subaru
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt