Azamara Cruice

6.2.17

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Ardeche - flot natur i Den sydlige Rhonedal (1/2), Sydfrankrig

Snorlige står vinstokkene som små soldater på rad og række med lige stor afstand mellem hver eneste plante, nyklippede og parate til at sætte de første spæde skud til årets kommende vinhøst. Jeg er på vej gennem Den sydlige Rhonedal.

Vinkooperativet i Valvigniéres

Vinkooperativet i Valvigniéres


Vinen i Valvigniéres

Her i Valvigniéres - godt en times kørsel fra lufthavnen i Lyon, er jeg midt i vinens land. Og naturligvis tager jeg ikke til Frankrig uden at besøge mindst et par vingårde eller vinslotte – såkaldte Château’er.

På vinkooperativet i Valvigniéres smager jeg to hvidvine høstet på Viognier-druen. Den første er klar i en meget lys grøn farve. Behagelig og frisk. Jeg smager den anden, som synes mere gylden.

Den er sødlig og fyldig – meget lækker – næsten som en sauternes.

Samme drue og samme fremstillings proces – men for den fyldige vin har druerne siddet seks uger længere på vinstokken, inden de blev høstet og har således kunnet samle kraft og sødme.

Slugten Gorge de l’Ardèche

Slugten Gorge de l’Ardèche


Ardèche-slugten

Det flotte landskab viser sig, da jeg kommer gennem Cherdenas, og inden længe kan jeg se den mægtige slugt Gorge de l’Ardèche foran mig. Faktisk skal jeg ret tæt på for at opdage slugten under mig.

Dette er i sandhed et af de smukkeste naturfænomener i området og Ardèche-slugten er da også blandt de flotteste i Frankrig.

Slugten opleves bedst med en kano- eller kajak-tur op ad floden.

Men der er også mulighed for at vandre flere steder i den. Denne kæmpemæssige canyon følges oppe fra kanten og jeg gør holdt et par steder på de dertil indrettede udsigtspunkter.

Hver gang lige betagende. Dybt under mig kan jeg se at der allerede er fuld aktivitet blandt kajak-folket.

Pont d’Arc

Pont d’Arc


Naturskabt bro

Ved Pont d’Arc findes en naturskabt bro over floden og her er masser af aktivitet med kano og kajak.

Langs floden er her masser af campingpladser – alle med udlejning af det nødvendige udstyr til en aktiv ferie i slugten.

Ved indgangen til drypstenshulerne i Orgnac

Ved indgangen til drypstenshulerne i Orgnac


l’Aven de l’Orgnac

Her i Ardèche er der mange muligheder for at besøge grotter og huler. Her findes et utal af drypstenshuler og menneskeheden har været her i umindelige tider, hvilket hulemalerierne i flere af grotterne vidner om.

Jeg besøger en af disse drypstenshuler - grotterne i Orgnac - der nu er klassificeret som én af Frankrigs fineste. Denne flotte drypstenshule blev åbnet for publikum allerede fire år efter, at den i 1935 blev opdaget af Robert de Joly.

Ved den nuværende (gravede/byggede) indgang til hulen viser en kæmpemæssigt vægtavle tværsnittet af hele hulekomplekset.

Mere om dette i anden del af artiklen fra Den sydlige Rhônedal - se link herunder.

Tamarit Parc Resort
Subaru
Outwell
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt