Primo Tours

27.4.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thopmas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Byvandringer i Buenos Aires (1/2), Argentina

Brede boulevarder med skyggefulde træer og smalle brostenslagte stræder, storslået arkitektur i parisisk stil og faldefærdigt slum dænget til med graffiti, shoppende turister, elegant klædte forretningsfolk gadegøglere, luddere og lommetyve - Buenos Aires har det hele.

Liv i gågaden Florida

Liv i gågaden Florida


En europæisk by i Sydamerika

Man siger at Buenos Aires er et mix af Paris’ arkitektur, Roms trafik og Madrids natteliv krydret med latinamerikansk livsstil.

Sandt er det, at Argentinas hovedstad er den mest europæiske by i Sydamerika - og det var da også spanske opdagelsesrejsende som grundlande byen.

Efterfølgende er immigranter fra en lang række europæiske lande kommet hertil og har sat præg på hovedstadens forskellige bydele.

Juan de Garay regnes for grundlæggeren af Buenos Aires

Juan de Garay regnes for grundlæggeren af Buenos Aires


Historisk tilbageblik

Den første hvide mand som slog sig ned her, var Pedro de Mendoza, der i 1536 forsøgte at skabe en spansk koloni ved den brede flod Rio de la Plata. Men gentagne angreb fra de indfødte og mangel på mad førte til at projektet måtte opgives og i 1541 var bosætningen helt opløst.

Først i 1580 ankom Juan de Garay og genetablerede stedet og han regnes i dag for byens egentlige grundlægger.

I de næste 200 år lå stedet nærmest i dvale og blev hjemsted for bl.a. smuglere pga. Spaniens toldrestriktioner. I 1776 var byen vokset til 20.000 indbyggere og Spanien gjorde Buenos Aires til områdets hovedstad.

Under og efter Napoleonskrigene og lokale borgerkrige blev båndene til moderlandet Spanien løsere og i 1880 blev Buenos Aires erklæret for hovedstand i den selvstændige stat Argentina.

Kulørte huse

Kulørte huse


Havnekvarteret La Boca

Den første dag i Buenos Aires er der arrangeret en guidet bustur rundt i byen og vi gør bl.a. holdt i havnekvarteret La Boca, der i dag er kendt for sine mangefarvede huse med bølgeblik.

Det var her fra havnen, at man eksporterede kød og uld ud i Verden. Men havnen blev desværre også brugt til at udlede spildevand og stedet er fortsat blandt de mest forurenede på vores klode.

La Boca er også kendt for sit stadion La Bombonera Stadium, hjemsted for fodboldholdet Boca Junios, hvor ikonet Diego Maradona engang spillede. Han er fortsat superhelt og man kan endda blive fotograferet med ”ham” på gaden Caminito.

I denne livlige gade, fyldt med hurlumhej er der mange turister og dermed også lommetyve, og her ses tangodansere som man kan fotografere eller kaste sig i armene på og selv blive foreviget i en tæt tangoomfavnelse.

Obelisken på Avenue 9. juli

Obelisken på Avenue 9. juli


Bydelen Microcentro

Fra vores centralt beliggende hotel TWO Hotel er der ikke langt at spadsere frem til byens største boulevard Avenue 9de Julio, der visse steder har hele 16 kørebaner.

Denne grønne boulevard er et godt pejlingspunkt ikke mindst pga. den 67 meter høje obelisk, som blev rejst i 1936 midt på boulevarden.

Vi fortsætter nordpå til Plaza Lavalle og nyder den klassiske arkitektur med bl.a. kirken Nuestra Senora del Rosario og Buenos Aires opera- og balletscene Teatro Colon.

Loftsmalerier fra 1954 pryder Galerias Pacifico

Loftsmalerier fra 1954 pryder Galerias Pacifico


Gågaden Florida

Nogle få blokke hen ad Avenue Cordoba kommer vi til byens populære gågade Florida, hvor et eksklusivt indkøbscenter holder til i Galerias Pacifico’s elegante bygning fra 1889.

Gå indenfor og nyd de rummelige forhold med springvand og flotte fresker fra 1954 malet af lokale kunstnere på loftets hvælvinger.

Udbuddet af mærkevareforretninger er enormt.

På den altid tætpakkede gågade møder vi mange turister som iagttager de optrædende gadegøglere.

De gamle kraner er bibeholdt som kunst i bymiljøet

De gamle kraner er bibeholdt som kunst i bymiljøet


Havnemiljøet ved Puerto Madero

Et af de steder hvor vi bedst kan se den flotte sanering fra gammel havneområde til moderne, attraktivt bymiljø er ved havnebassinerne som adskiller den centrale bydel med Puerto Madero.

Her er de tidligere lagerbygninger ombygget til eksklusive hoteller og restauranter og det er også her at byens dyreste boliger findes.

Man har på eksemplarisk vis bibeholdt nogle af de gamle kraner, der nu står langs havnekajerne som gigantiske, industrille kunstskulpturer.

Flere broer leder over til Puerto Madero bl.a. den moderne gangbro ”Kvindernes bro”, der dog mere giver associationer af et skib end en kvinde!

I havnebassinerne ligger flere gamle skibe som i dag er museer, bl.a. det gamle skoleskib Fregatten Sarmiento, der mellem 1897 og 1938 sejlede næsten 40 gange rundt om Jorden.

I et andet bassin ligger skibet Corbeta A.R.A. ”Uruguay” fra 1874, der sejlede til Sydpolen.

Primo Tours
Outwell
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt