Subaru

23.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Cradle Mountain - St. Clair National Park, Tasmanien, Australien

Det tager blot en times tid at flyve fra Melbourne de godt 200 km. over Bass-strædet til Tasmaniens næststørste by Launceston. Her venter vores bus, der skal bringe os med Gislev Rejser rundt på Tasmanien til nogle af øens største turistattraktioner. Tasmanien er ca. dobbelt så stort som Jylland.

Vægmalerier ved Café Smeden

Vægmalerier ved Café Smeden


Gavlmalerier i Sheffield

På vejen vestover kører vi gennem et frodigt landskab og stopper for en frokostpause i byen Sheffield. Denne by har altid været et naturligt stop på vejen, men da landevejen for nogle år siden blev omlagt og ført uden om byen, faldt besøgstallet drastisk.

Gode råd var dyre, og for at få gæster til igen at besøge byen, fandt man på at udsmykke mange af husene med gavlmalerier. Og tilsyneladende har det hjulpet, for nu har folk noget at komme og se på og der er igen gang i byens caféer.

Der er i øvrigt intet andet at se i denne provinsby.

Wallaby - kænguru set ved Cradle Mountain Hotel

Wallaby - kænguru set ved Cradle Mountain Hotel


Cradle Mountain Hotel

Efterhånden som vi nærmer os Cradle Mountain, bliver naturen flottere og mere barsk med bjerge, højmoser og søer, og efter yderligere en times kørsel er vi fremme ved Cradle Mountain Hotel.

Hotellet ligger skønt midt i naturen i udkanten af Cradle Mountain - St. Clair National Park og efter indkvarteringen spadserer vi en lille tur i den tempererede regnskov på en anlagt gangsti beklædt med brædder og skridsikkert hønsenet spændt ud over det fugtige underlag. Ruten, der blot tager 10-15 minutter at gå, er anlagt neden for hotellet og snor sig gennem bevoksningen, der ligger helt urørt og passer sig selv.

Her ser vi bl.a. et par mindre kænguruer - såkaldte wallabies - som tilsyneladende er vant til mennesker for de springer først væk, da vi når næsten helt hen til dem.

Andre ser en wombat - et andet nataktivt pungdyr, der nærmest kan beskrives som en blanding mellem en lille gris og en stor hamster. Dyret kan blive en meter lang og veje ca. 30 kg.

Her i naturen er der naturligvis også mange fugle.

I lokalet over for hotellet ligger kunstudstilling Wilderness Gallery, der primært er et fremragende fotogalleri med naturbilleder fra forskellige steder i verden samt akvareller fra Tasmanien. Det skal man ikke snyde sig selv for.

Det gamle bådhus ved slutningen af Dove Lake Circuet

Det gamle bådhus ved slutningen af Dove Lake Circuet


Rundt om Dove Lake i Cradle Mountain – St. Clair National Park

Selv om regnen falder let denne morgen, vil vi besøge en af Tasmaniens absolut største attraktioner Cradle Mountain – St. Clair National Park National Park, der er på UNESCO's verdensarvsliste.

I nationalparkens shuttlebusser køres vi frem til gletsjersøen Dove Lake, hvor en vandrerute på 5,7 km leder os rundt om søen, der ligger neden for det 1.545 meter høje Cradle Mountain. Bag dette bjerg ses endnu en knejsende bjergtinde – Barn Bluff, der rejser sig hele 1.559 moh.

Undervejs omkring søen ses et utal af forskellige træer, buske, mosser og lav - en hver botanikers drøm ...

Heldigvis ophører regnen, da vi er halvvejs rundt om søen, og vi får set både de alpine lyngklædte sletter, bjerge og det høje vandfald, der kaster vandet ned fra Lake Wilks.

Ruten - Dove Lake Circuet - gås med uret og er let gået. Den har kun en enkelt stigning og ender ved det eneste hus ved søen - det gamle bådhus.

Efter frokost i nationalparkens visitorcentre, fortsætter vi med bus sydover mod den tidligere mineby Strahan ...

Udsigt til Cradle Mountain og det bagved liggende Barn Bluff

Udsigt til Cradle Mountain og det bagved liggende Barn Bluff


Torre La Sal
Outwell
Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt