Royal Caribbean

26.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Hobart - Tasmaniens charmerende hovedstad, Australien

Samme dag sidder vi atter i bussen på vej mod Tasmaniens hovedstad Hobart, der ligger ca. 300 km mod sydøst. Undervejs har vi flere stop og nyder ellers det varierede landskab vi passerer.

Mineralerne skinner i de omkringliggende bjerge

Mineralerne skinner i de omkringliggende bjerge


Forurenende industri ved Queenstown

På vej op over bjergkæden gør vi holdt på en bakketop med et flot vue ud over minebyen Queentown.

Her er imidlertid ikke så meget at glæde sig over, for naturen omkring byen siges at være blandt de mest forurenede i verden. Og det siger ikke så lidt.

Det skyldes tidligere tiders griske minedrift, hvor man ud over kobber også har fundet enorme mængder af guld, sølv og tin. Her er fortsat minedrift.

De omkringliggende bjerskråninger glimter da også af forskellige metaller.

Lyset i regnskoven ved Nelson Falls

Lyset i regnskoven ved Nelson Falls


Idyllisk natur ved Nelson Falls

Der er tæt regnskov omkring os, da vi på en god sti langs Nelson River spadserer ind til det 30 meter høje vandfald Nelson Falls.

Kaskader af vand vælter ned over flere afsatser og kaster vanddamp til alle sider, der reflekteres i modlyset. Ganske smukt. Turen ind til vandfaldet tager ca. 20 minutter.

Tilbage i bussen fortsætter vi det sidste stykke til vores hotel Best Western i Hobart.

Farmers Market i Hobart

Farmers Market i Hobart


En formiddag i Hobart

Hobart blev grundlagt allerede i 1804 som en straffekoloni og er dermed Australiens anden ældste by efter Sydney. I dag har Australiens mindste hovedstad omkring 200.000 indbyggere.

Fra udsigtspunktet Mount Nelson syd for byen er der en glimrende udsigt mod Hobart samt halvøerne øerne mod havet.

Vi får et par timer til selv at gå på opdagelse i denne charmerende og overskuelige hovedstad, og havnen er altid et godt sted at begynde.

Her ses bl.a. et historisk monument for Abel Tasman (1603-1659), den hollandske opdagelsesrejsende der var den første europæer på Tasmanien.

Længere henne ses de hyggelige sandstensbygninger fra 1830'erne ved Salamancas Place, hvor der er marked, butikker og restauranter nær havnen.

På turen gennem byen kommer vi også forbi Skt. David's Katedral, en tur ad gågaden og da det i dag er markedsdag, slutter vi ved Farmers Market, hvor der handles med forskellige fødevarer.

Wombaten er en sød lille fætter

Wombaten er en sød lille fætter


Dyrene ved Bonorong Sanctary

Lidt uden for Hobart besøger vi dyrehospitalet Bonorong Sanctary og får her en rundvisning af stedets ranger, der forklarer om opgaverne og viser os nogle af dyrene.

Fælles for alle dyrene er, at de er kommet til skade på en eller anden måde. Målet er at få dyrene tilbage i naturen, men mange må blive her for altid. Stedet drives uden offentlige midler og lever af frivillige bidrag og entréen.

I en indhegning lever nogle wombats, men her om dagen sover de indendørs, så rangeren må ind og hente en for at vise os dette lille, nuttede pungdyr.

Den tasmanske djævel

Den tasmanske djævel


Den tasmanske djævel

Ved hjælp af et stykke kød lokkes en tasmansk djævel op fra sin underjordiske hule.

Dyret har ry for at have et hidsigt temperament og et særdeles kraftigt bid, så rangeren er forsigtig. Ikke noget med at holde på dyret.

I et andet hjørne af dyreparken holder koalaerne til, men de sidder ganske urørlige og sover!

Kænguruerne spiser gerne af hånden

Kænguruerne spiser gerne af hånden


Masser af kænguruer

De store grå kænguruer går frit omkring og er vant til at menneskerne fodrer dem med noget bestemt foder som fås ved indgangen. Og nu kommer vi helt tæt på dyrene.

Da jeg vil fodre en kænguru lægger den sine varme forben omkring min åbne hånd med foderet for at fastholde den, mens den guffer i sig.

Her er også andre dyr bl.a. forskellige fugle i volierer, firben og giftige tigerslanger.

Hundene driver fårene rundt på farmen

Hundene driver fårene rundt på farmen


BBQ på Curringa Farm

Ved frokosttid besøger vi en farm, der i flere generationer har drevet landbrug og fåreavl her på stedet. Ejeren viser os rundt på farmen, der på denne tid af året ser noget vissen og tørlagt ud.

- Vi mangler regnvand, forklaret ham. Men vand til bl.a. de mange får, har han i den nærliggende sø.

Vi hører også, hvorledes man er i gang med at genoprette naturen på en del af farmens jord, idet målet er bæredygtig landbrug i pagt med naturen.

Vi får en demonstration af hvorledes man klipper et får og hører om kvaliteten på uld. Til sidst viser hyrdehundene, hvorledes de kan drive en fåreflok rundt på marken og ind i folden igen.

Herefter er der tændt op under grillen og der serveres en rigtig australsk barbecue-frokost med supermøre bøffer, inden vi atter sætter kursen mod vores hotel i Hobart.

Aftenlys ved havnen

Aftenlys ved havnen


Aften i Hobart

Bøffen ligger godt i maven, så der er ingen grund til at gå ud at spise mere i dag.

Det bliver alligevel til en smuk aftentur gennem Hobarts gader.

Men sent bliver det ikke, for i morgen flyver vi tilbage til det australske kontinent for at opleve Sydney - landets største by …

Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Subaru
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt