Jambo Feriepark

24.7.12

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: Politikens Forlag
Bogmærk eller del
 

Turen går til Kroatien og Slovenien

Mange tusind km kyst, mere end 1.000 øer og Europas reneste badevand har allerede lokket mange danskere til Kroatien. Når ferielandet til næste sommer officielt bliver EU’s 28. medlemsland vil endnu flere få øjnene op for det. Ny guidebog viser vej hertil og til nabolandet Slovenien.

Turen går til Kroatien & Slovenien

Turen går til Kroatien & Slovenien


Store kulturoplevelser

Forfatteren til en ny Turen Går Til Kroatien & Slovenien tager os bl.a. med ud i det meget interessante øhav på mere end 1000 øer, som fortsat er næsten uopdaget og til både kendte og mindre kendte badebyer langs den flere tusind km lange kyststrækning. Badevandet her er Europas reneste viser målingerne år efter år.

Kulturoplevelser og gastronomi Foruden de store kulturoplevelser i Dubrovnik og havnebyen Split, som er bygget op omkring den romerske kejser Diocletians 1.700 år gamle palads, stilles der i guidebogen også skarpt på mindre kendte attraktioner som det fine War Photo Ltd. I Dubrovnik, der udelukkende udstiller krigsfotografi, og vi kommer med til bords på en række af Kroatiens bedste restauranter.

Der er også fremragende vinproducenter i nabolandet Slovenien – flere producenter har de seneste år fundet vej til nogle af de bedste restauranter i Danmark. Der er dog andre gode grunde til at besøge Kroatiens naboland, som blev medlem af EU i 2004.

- Hovedstaden Ljubljana funkler med art nouveau og centraleuropæisk stråleglans og inden for køreafstand kan man få badeferie, komme op i bjergene eller se nogle af helt utrolige scenarier, der udfolder sig under jorden i Sloveniens 7.000 grotter, fortæller forfatteren bag.

Turen går til Kroatien & Slovenien dækker bl.a storbyerne Zagreb og Ljubljana, badebyerne langs Adriaterhavskysten og de vigtigste øer og bjergområder. Og så er der masser af håndplukkede attraktioner, grundige baggrundsartikler, oversigtskort og nøje udvalgte steder at bo, spise, gå ud og shoppe.

Om forfatteren: Tom Nørgaard (f. 1972) er forfatter og journalist og har siden slutningen af 1990’erne rejst og i længere perioder opholdt sig i Kroatien og nabolandene.

Alan Rogers - CaAlan Rogers - Barricata
Outwell
Suncharter
Swarowski
Alan Rogers - Bella Italia
  Glemt kodeord?
RejseAvisen.dk
Seneste nyt