Primo Tours

14.2.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Blandt vilde elefanter i Chobe National Park i Botswana

Vi er i ingenmandsland ved grænseovergangen nær Ngoma Bridge mellem Namibia og Botswana og bag det indhegnede område nyder vi udsigten udover Chobe-floden, som snor sig nedenfor os i det grønne landskab. En gruppe elefanter fouragerer lidt nede ad skråningen, men en af dem trompeterer vedvarende.

En gal elefant kommer imod os

En gal elefant kommer imod os


Mødet med en gal elefant

Et eller andet har generet elefanten og da den ser os, kommer den løbende op ad bakken lige mod ståltrådshegnet, hvor vi står. Den stopper nogle meter fra os og vifter galt med ørerne og udsender endnu et hyl i trompeten.

Nogle af os har set en anden og større elefant komme løbende bag hegnet på den anden side af ingenmandslandet og pludselig braser denne elefant gennem ståltrådshegnet 20 - 25 meter fra os.  

– Løb, elefanten kommer ned mod os, råber jeg og vi sætter alle i løb hen mod grænsebygningen. På nær en af mine medrejsende der står tættest på elefanten.

Han er koldblodig nok til roligt at stille sig bag en busk og lade den gale elefant løbe forbi nogle få meter fra ham. Da den når det andet hegn, hvor den første elefant kom op, vælter den det så let som ingen ting og løber ned til de andre elefanter.

Vi er i sandhed kommet blandt vilde elefanter - for ikke at sige gale elefanter!

På spørgsmålet om vores rejsefælle ikke var bange, svarede han blot, at det jo ikke var ham, elefanten var gal på!

Der handles ved bussen

Der handles ved bussen


Gennem Caprivi-strædet

Namibia har en underlig landtange mellem Angola og Botswana, som udgør størstedelen af Caprivi-regionen.

Vi har brugt hele formiddagen med at køre mod grænseovergangen til Botswana og har i hast kunnet se landskabet med små landsbyer og spredt bebyggelse, mens vi passerede.

Undervejs har vi enkelte toiletstop og et frokoststop, hvor der så er mulighed for at komme lidt tættere på lokalbefolkningen.

En ting er sikkert. Hver gang vi holder, går der kun et øjeblik, så står der en række børn, der er lige så nysgerrige, som vi er.

Ofte er det familiens største pige som slæber rundt på den mindste og passer de øvrige. Nogle steder dukker kvinderne også op for at forsøge at sælge deres håndarbejde – f.eks. flettede kurve i fine mønstre. Det er ikke mange mænd vi ser.

Elefanter elsker vand

Elefanter elsker vand


Flodcruise på Chobe-floden

På vej mod byen Kasane i Botswana kører vi gennem Chobe National Park, der er specielt kendt for sin enorme bestand af elefanter på omkring 70.000.

I Kasane skal vi denne eftermiddag på flodcruise med Thebe River Safaris på Chobe-floden, men da vi når frem til floden, er båden allerede sejlet. Vi er - trods høj fart gennem landet - kommet for sent!

Derfor sejles vi ud i mindre speedbåde for at indhente den større båd der er beregnet til cruiset. Vi bliver taget vel ombord, hvor en anden rejsegruppe allerede sidder og venter på os.

Båden sejler op ad floden langs brinken og det er i rette tid, at vi kom ombord, for ned ad den skrå flodbred kommer flere grupper elefanter for at drikke anført af en stor hun - matriarken. Vidste du at en elefant drikker 200 liter vand om dagen?

De kommer ikke alene for at drikke, men også for at køle sig og bade. Specielt en af elefanterne er helt badesyg og boltrer sig i vandet. Da de har fået nok at drikke, vender de om og går igen op for at æde i bushen oven for floden.

På Chobe-floden

På Chobe-floden


Rundt om græsøerne

Længere henne ad flodbredden ses en enlig bøffel og en enlig elefant, der trænger til at køle sig af! Den svømmer godt og har på et øjeblik krydset floden, ind i mellem kun med spidsen af snablen over vandet.

Den ca. 2 timer lange sejltur går rundt om græsøerne, hvor vi også ser forskellige fugle bl.a. isfugle. Det bliver desværre til forbavsende få flodheste, for hver gang båden nærmer sig, dykker de under vandet og er væk.

Vi ser ingen krokodiller i dag, men de er her, og da turen er ved at være ovre, sejler vi tilbage mod Kasane, mens solen går ned og kaster de sidste røde stråler på Chobe-flodens stille vand.

Solnedgang ved Kasane

Solnedgang ved Kasane


Camping i Kasane

Mens vi har været på flodcruise har Karibu Safaris folk rejs teltlejret på Thebe River Safaris Campsite i Kasane, og da vi når frem til lejren er det allerede mørkt, så vi når lige at spise, inden vi tørner ind.

Næste morgen kan vi se, at vi har overnattet på et ganske dejligt sted med fine bade- og toiletforhold. Men vi skal straks videre og krydse Zambezi-flodens grå-grumsede vand over til Zambia…..

Morgenmad i Kasane før afrejse mod Zambia

Morgenmad i Kasane før afrejse mod Zambia


Campingferie 650,-
Outwell
Subaru
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt