Dayz Resorts

20.2.16

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: Camp-let
Bogmærk eller del
 

Camp-let på campingmuseum

Camp-let A/S begyndte for mange år siden at fremtidssikre sig, ved at opkøbe ejendomme omkring fabrikken i Arnum i Midtsønderjylland. Landsbyens for længst nedlagte møbelforretninger indrettet som et mindre oplevelsescenter med både nye og historiske Camp-let teltvogne.

Hans Jørn Nissen, direktør for Camp-let og barnebarn af den populære teltvogns opfinder, glæder sig til at vise de historiske vogne frem.

Hans Jørn Nissen, direktør for Camp-let og barnebarn af den populære teltvogns opfinder, glæder sig til at vise de historiske vogne frem.


Over 40 års campinghistorie

I manges øjne er en teltvogn lig med den danskproducerede Camp-let.

Der er ikke mange danske virksomheder der har præget trafikmiljøet så meget som fabrikken i Sønderjylland, med de små lette vogne, der kan trækkes af praktisk talt alle biler.  

Det mener Camp-let skal fejres og understreges med at oprette et oplevelsescenter med både gamle og nutidige teltvognsmodeller.

Teltvognen fremstilles nu i femte generation, og der er i de over 40 år, siden Camp-let lod den første vogn forlade fabrikken, heller ikke ændret i filosofien om en solid vogn i gode materialer, der kan opstilles på få minutter.

En Camp-let nyder derfor en høj grad af genkendelse, men vognene har også lagt telt til masser af barndomsminder og et hav af danskeres glade familieferiebilleder.

Plads til udvidelser

Fabrikken har for at sikre sig mulighed for at udvide i fremtiden, henover årene opkøbt ejendomme omkring fabrikken i Midtsønderjylland.

Nu får en af disse ejendomme en ny, fornem rolle. Landsbyens for længst nedlagte møbelforretning omdannes til et museum samt et oplevelsescenter, hvor entusiaster og andre kan se samtlige modeller og al tilbehør på et og samme sted.

Camp-let har også sikret sig, at der er plads til at udvide aktiviteter og udstillinger løbende.

- Vi ved fra både sociale medier som Facebook og nogle workshops, at der er en vis interesse for at høre om fabrikkens historie, og blandt andet har en af vore modeller, Camp-let Safir, sin egen klub. Safir adskiller sig betydeligt fra en ”rigtig” Camp-let og blev kun produceret i få år. Det største klenodie i museet bliver dog fabrikkens første teltvogn, som min bedstefar producerede i finer og vinyl, og som nu hentes hjem fra Egeskov, hvor den har været udlånt, fortæller direktør i Camp-let A/S, Hans Jørn Nissen.

Camp-let har sikret sig muligheder for at udvide aktiviteterne og udstillingerne i det nye oplevelsescenter.

Camp-let har sikret sig muligheder for at udvide aktiviteterne og udstillingerne i det nye oplevelsescenter.


Omfattende udstilling med ildsjæle som guider

Museet kommer desuden til at rumme spændende camping-effekter samt Camp-let modeller, der aldrig har været ude at køre herhjemme, men som i farvevalg er fremstillet direkte til eksportlande.

Tilbehørsprogrammet til Camp-lets modeller er i dag så omfattende, at ingen forhandlere har plads til at udstille det hele. Det er der i fabrikkens nye oplevelsescenter, hvor der også indrettes et indendørs picnicområde.

Museum og oplevelsescenter vil fra søndag den 3. marts være åben hver søndag fra kl. 10-16.00, og det nye Team Camp-let, der består af erfarne teltvognscampister, står for aktiviteterne. Det er 9 guider, som klarer vagterne på skift, og som også tager gæsterne med på rundvisning i selve produktionen, hvis nogle ønsker det.


- Det er dejligt, at vi nu får mulighed for at kvittere for de positive forespørgsler, som vi ofte får via Facebook eller direkte til fabrikken, og vi håber, at mange vil lægge søndagsudflugten forbi Arnum, hvis de alligevel er her i området for eksempelvis at besøge Ribe, eller fordi de kører ned over grænsen for at handle, siger Hans Jørn Nissen.

Camp-let forhandles i dag i 19 lande, med Ukraine og Italien som de sidst ankomne.

Igennem årene har Camp-let blandt andet også bevist at det uden problemer kan lade sig gøre at tage på skiferie i teltvogn, med deres tilbagevendende Winter Challenge.

Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Outwell
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt