Primo Tours

27.12.10

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Campingferie: Hold dig ikke tilbage fra Østeuropa

Østeuropa byder på anderledes campingoplevelser og mange steder er forholdsvis uopdagede destinationer. Desværre afholder mange sig fra rejser til Østeuropa pga. fordomme om kriminalitet. Den findes selvfølgelig, men det gør den også i mange andre lande i dag.

Camping i det østlige europa giver nye oplevelser

Camping i det østlige europa giver nye oplevelser


Campingfeire i Kroatien

Langt de fleste danskere har fundet vej til halvøen Istrien og med god grund. Mange campingpladser har virkelig meget at byde på. Kulturen er kroatisk, men med stor indflydelse fra Norditalien. Priserne er en del lavere end i Italien. Der er få strande, men de fleste campingpladser har pools.

Istrien har rigtigt meget at byde på, f.eks. et velbevaret amfiteater i Pula og verdens mindste by Hum. Rovinj er et godt udgangspunkt, fordi det ligger centralt for både kysten, rundture og bjergene. Og så er byen i sig selv i øvrigt en kæmpe oplevelse med kultur, en gammel bydel, marked og masser af liv.

I Kroatien skal man bl.a. være opmærksom på, at mange såkaldte almindelige campingplader har et område til naturistcamping, og der er mange nudistcampingpladser.

Få spørger efter campingpas, men vil se det rigtige pas og ofte også gerne beholde det mens man er på pladsen. Så får man i stedet udleveret dokumentation for at det ligger på campingpladsen, hvis man bliver stoppet af politiet.

Husk de nye regler for sygesikringskort i Kroatien.

Campingferie ved Balatonsøen

Campingferie ved Balatonsøen


Campingferie i Ungarn

Der er ikke langt at køre til Ungarn i forhold til Middelhavet, og klimaet er mindst lige så godt. Balatonsøen kaldes også for "det ungarske hav". Vandet er lunt - også for små børn - og så er der ikke særligt dybt, hvilket også gør det yderst børnevenligt. Priserne er helt anderledes end hvad man oplever på lignende vesteuropæiske badedestinationer.

Langt de fleste turister bor på den nordlige side af øen. Det er også her de store aktive campingpladser ligger.

I Ungarn skal man bl.a. være opmærksom på, at det kan tage lidt tid at krydse grænsen, uanset hvor du kommer fra, og mange gange tjekkes alle papirer på personer og vogntog meget grundigt.

Mange jernbaneoverskæringer er uden bom, så kør forsigtigt.

Gå på opdagelse i Polens byer

Gå på opdagelse i Polens byer


Campingferie i Polen

Polen er så utrolig tæt på Danmark, men desværre har mange bare stadigvæk betænkeligheder ved at rejse dertil. I dag skal man ikke være mere forsigtigt i Polen end så mange andre lande og jo længere man kommer mod syd og øst, jo mere imødekommende er lokalbefolkningen. Ja, nærmest taknemmelige for besøget.

Krakow er en af de helt store perler og hele nordkysten har strande, som vi kender fra den danske kyst ved Østersøen. Campingpladserne er meget forskellige. Nogle har ikke udviklet sig i årtier, andre er kommet meget langt. Man besøger helt sikkert ikke Polen pga. campingpladserne, men fordi landet har en kultur, natur og historie, man aldrig bliver færdig med.

I Polen skal man bl.a. være opmærksom på at planlæggge dagsetaper med elastik. Mange steder er vejene stadig meget dårlige.
Polakkerne kører stærkt.

Mindesmærket i Tallinn, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen

Mindesmærket i Tallinn, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen


Estland

Estland er et lille overskueligt land, der byder på både storby og flot natur. Man kan bo på campingplads inde i Tallinn eller ude langs kysten. Befolkningen er yderst imødekommende og en oplevelse i sig selv. Historien er selvfølgelig helt sin egen, men stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen, virker på en underlig måde meget dansk.
Tallinn minder om en nordtysk hansestad med en meget friseret bymidte. Går man uden for den gamle bydel, ser man mere af en anderledes bykultur.

I Estland skal man bl.a. være opmærksom på, at skiltningen til campingpladserne kan være svær at få øje på. Til gengæld er vejene blandt de bedste i hele Europa.

Russisk ortodoks kirke

Russisk ortodoks kirke


Campingferie i Rusland

Det kræver meget at rejse på egen hånd i Rusland. Det letteste er at komme til Skt. Petersborg og byen er absolut et besøg værd. Kontrasterne er enorme især mellem rigdom og fattigdom. Den gamle bydel er ubeskrivelig smuk, mens forstæderne er i totalt forfald.

Skt. Petersborg er på mange måder også en storby, som man kender i Vesteuropa med cafeer og butikker med mærkevarer, men det er de små markeder og de kulturelle steder, som Blodkirken og Vinterpaladset, der sætter sine dybe spor i én.

I Rusland skal man bl.a. være opmærksom på, at der er utrolig mange ting man skal sætte sig ind i. Visum, personlige papirer og papirer på vogntog. Man skal ydermere væbne sig med tålmodighed. Begynd at planlægge mindst seks måneder før afrejse. Når grænsen skal passeres, kan det tage flere timer.
Der er mere kriminalitet her end i de øvrige lande, så vær forsigtig.

Udvikling går stærk i Rusland, så vær opmærksom på, at det man finder på internettet ikke altid er korrekt.

Utrolig dårlige veje mange steder. Det samme gælder campingpladserne.

Primo Tours
Outwell
Subaru
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt