Azamara Cruice

28.7.03

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Campingferie i Frankrig - Tour de France 2003, Château Thierry - Sedan (3/21)

Ænderne ved floden er i fuld gang med at pudse fjerdragten nede ved floden, som vi har ligget ved i nat, og det er vist også på tide, at vi står op og får vasket kroppen. Vi bor på en to-stjernet Camping Municipal (kommunal plads) og der er det vi skal bruge og ikke mere. Til gengæld ligger den altså lige ned til Marne floden med en dejlig udsigt.

Gennem Champagne området

Gennem Champagne området


Champagne området

Varmen fra i går er udskiftet med tunge regnskyer, men det regner ikke… endnu. Vi er på vej ind i Champagne området og det er med store forventninger.

Dagens etape går primært gennem smukke vinområder, og et godt stykke af vejen følger vi også Champagneruten, der er 600 km lang.

Den starter vest for Reims, går gennem Villers, Verzenay og Epernay, der nok er det mest kendte champagneområde.

Ruten følger Marnefloden - og der er nok at se til for den, som interesserer sig for champagne.

Markerne hvor druerne bliver klar

Markerne hvor druerne bliver klar


Champagne på landet

Det er vel nok byen Epernay, som er mest kendt for champagne, men den kommer Tour de France ikke til.

Dernæst kommer Reims, hvor Tour de France passerer meget tæt på, men kommer ikke ind i byen, hvor de kendte champagnesteder ligger, så vi finder i stedet en champagneproducent ude på landet.

Den lille by hedder Janvry og er karakteristisk ved at den ikke kan vokse for den er fuldstændig klemt inde af marker med vinranker, og når en mark først er vinmark, er det ikke noget man ændrer på.

Mr. René Lamblot viser meget proffesionelt, hvordan man

Mr. René Lamblot viser meget proffesionelt, hvordan man "halshugger" en champagne flaske


Halshugger flasker

Byen ligger stille hen, men jeg finder alligevel Mr. René Lamblot. En af alderspræsidenterne i byen og med et liv, hvor champagnen har været fast følgesvend, siden han var helt lille. Han starter med at vise os rundt i de imponerende kældre, hvor champagnen ligger og lagrer.

Vi sættes ind i fremstillingen af champagnen og er i den grad overraskede over, hvor omstændeligt en proces det er. Det er fuldstændig vildt, hvad der sker fra de små vinranker plantes til man kan sidde med et glas sprudlende champagne i hånden.

Det kræver viden, håndelag og frem for alt tålmodighed. Han viser os også, hvordan man ”halshugger” en flaske.

De små druer her, bliver senere til større druer, og dernæst bliver de til champagne

De små druer her, bliver senere til større druer, og dernæst bliver de til champagne


Fantastisk duft

Selvom det først er til efteråret, hvor druerne skal høstes, at der virkelig er gang i den, skal vi alligevel ud på vinmarken og se de små druer, der næsten er på vej ind i blomstringsperioden.

En periode, som er meget speciel fordi de bitte små blomster dufter så godt.

En klase druer vejer på dette tidspunkt 15 gram og vokser til ca. 450 gram på 3 – 3½ måned.

der bliver smagt på Mr. Lamblot's egen champagne

der bliver smagt på Mr. Lamblot's egen champagne


Smagsprøve

Selvom det umiddelbart ikke virker som om der er meget at se til nu, fortæller Mr. Lamblot, at der kræses om vinrankerne hver dag. Hele processen kontrolleres fra start til slut. En af markarbejderne kommer forbi, tilfældigvis lige på det tidspunkt, hvor vi skal til at smage på Rene Lamblots egen champagne, der har vundet mange priser.

Den smager forrygende, men vi skal køre, så vi køber i stedet nogle flasker med hjem.

Vinranker der er 114 år gamle

Vinranker der er 114 år gamle


114 år gamle vinranker

Inden vi kører videre tager Mr. Lamblot os med ud til en meget speciel vinmark. Den ældste i verden så vidt vides. Rankerne er 114 år gamle og druerne fortsætter med at komme år efter år.

Man ved faktisk ikke, hvor gammel en vinranke kan blive, så nu står denne lille mark, og får lov til at passe sig selv, for i fremtiden at skulle vise, hvor gammel den kan blive.

Vi kan se at planterne er gamle pga. den kraftige stamme, men også at rankerne er plantet før man fik maskiner, for der er simpelthen ikke plads. Alt må derfor høstes pr. håndkraft.

300 meter lange asparges - eller...?

300 meter lange asparges - eller...?


Lange asparges

Vi takker pænt farvel og fortsætter på dagens etape af Tour de France. Det er sæson for asparges, så det skal vi have til aftensmad.

Vi stopper for at handle ved den lille bod ved vejen, hvor man selv lægger penge i en madkasse.

De ser gode og friske ud.

Hvis man ikke er så sprogkyndig i fransk kunne man umiddelbart godt tro, at det var meget lange asparges, der blev solgt på dette sted.

Titte bøh - Mathias kan lige akkurat følge med fra campingvognen af

Titte bøh - Mathias kan lige akkurat følge med fra campingvognen af


Slut på dagens etape

Vi finder campingpladsen midt i byen Sedan, hvor dagens etape slutter.

Den ligger også lige ned til en lille flod og en mindre havn.

Mens vi kommer på plads, styrer Mathias aktiviteternes gang fra campingvognen, hvor han lige akkurat kan følge med fra døråbningen. Perfekt at døren i campingvognen kan åbnes i to dele.

Græsset, som han ellers elsker at kravle på, er meget vådt.

Aftenerne ude er perfekte - efter en lang dag med oplevelser findes der ingen bedre måde at slappe af på inden sengetid

Aftenerne ude er perfekte - efter en lang dag med oplevelser findes der ingen bedre måde at slappe af på inden sengetid


Aftenhygge udenfor

Vi er ved at komme ind i god og effektiv rytme, når vi kommer frem til campingpladserne. Vi stiller i vatter, kører støtteben ned, tilslutter strøm og åbner alle vinduer, så vi kan få frisk luft i campingvognen.

Max 2½ minut, så er vores lille hyggelige hjem klar.

Pernille går i gang med aftensmaden, mens jeg gør Mathias klar til at spise. Rasmus starter med at se morgendagens etape igennem, og dobbeltjekker, at vi har alt det vi er kommet efter. Foto, stikord til artikler og foredrag, Tv-optagelser osv.

Om aftenen når Mathias er puttet, ender det altid med, at vi alle tre sidder ude og hygger os, inden sengetid. det er en dejlig måde at afslutte dagene på.

Denne aften måske en anelse bedre, i og med vi har et glas boblende champagne i hånden.

Cyklen er sat godt fast bag på campingvognen - klar til Tour de France

Cyklen er sat godt fast bag på campingvognen - klar til Tour de France


Vogntog og utstyr

Vi kørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trak særdeles godt.

Se dieselforbrug under faktaoplysninger.

Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, køkken, badeværelse og siddegruppe.

Solsejl fra Isabella.

Cyklen er af mærket Mosquito XPlicit.


Campingplads

Vi bodde på:
Camping La Belle Etoile
www.campinglabelleetoile.com

Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt