Royal Caribbean

1.1.13

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Campingferie i Helsinki - Finlands hovedstad

Der er lang vej til den finske hovedstad med campingvogn på krogen. Belønningen er dog frihed og storbyferie, der samtidig er tæt på naturen, for Helsinki ligger lige ud til Den finske Bugt med hav på tre sider.

Klik for større billede


Bor uden for byen

Campingpladsen ligger ca. 12 km øst for byen og er efter danske standarder ikke særlig god, men der findes en facilitetsbygning med baderum og toiletter. Til gengæld ligger den uden for byen i et grønt område og togstationen ligger kun få minutters gang fra pladsen, så de er et fornuftigt udgangspunkt. Der går tog til centrum 4 gange i timen det meste af døgnet. Det er modsat mange andre hovedstæder ikke noget problem at køre gennem byen med campingvogn. Der er godt skiltet og vejene er brede. Der er ikke tæt trafik og finnerne er flinke til at tage hensyn.

Domkirken, der er hovedstadens vartegn, er både stor og imponerende flot

Domkirken, der er hovedstadens vartegn, er både stor og imponerende flot


Se byen til fods

De fleste interessante seværdigheder ligger centralt og kan nås til fods, hvilket i øvrigt er den bedste måde at opleve byen på. Vi pakker rygsæk og tager klapvogn med til Mathias, så han kan sove undervejs. Tæpper og madpakker er med i bagagen. Fra centralstationen, der ligger midt i byen, går vi direkte mod byens varetegn: Domkirken, der blev bygget i 1830-52 og rejser sig flot over Senatstorvet med delvis udsigt over havnen. Kirken er i sig selv imponerende, men den store plads foran kirken med statuen af Zar Alexander II, er også med til at gøre området meget smukt.

Flere gange om ugen er der udendørs marked om sommeren. Fiskekutter lægger til med frisk fisk

Flere gange om ugen er der udendørs marked om sommeren. Fiskekutter lægger til med frisk fisk


Havnen trækker

Livet på havnen er der fortsat gang i. Flere gange om ugen om sommeren er der marked. På land sælges der alt fra blomster til frugt og grønt, hvilket suppleres af vuggende boder fra de små fiskerkuttere i havnen. De har både frisk og røget fisk om bord. Nogen kendte fisk er der, men der er også mulighed for at smage nye specialiteter. I den smukke bygning, Salutorvet fra 1889, er der også fyldt med små boder i gammeldags stil. Her er der marked hver dag.

De mange grønne områder lægger op til et hvil i det fri på vej rundt i byen

De mange grønne områder lægger op til et hvil i det fri på vej rundt i byen


Skærgårdsmiljø og grønne områder

Det, der gør Helsingfors til en utrolig smuk by, er skærgården og de mange grønne områder. Det gør byen, der i forvejen er en lille storby, endnu mere hyggelig. Cafeer og små butikker med husflid og brugskunst supplerer de moderne forretninger. Har du børn med på turen, er det en god ide at medbringe et par tæpper i klapvognen. Der er rig mulighed for at tage en eftermiddagslur i en af de mange parker, og dermed slappe af selvom man er i en livlig storby. Det handler ferie jo også om…

På senatstorvet troner Zar Alexander II flot foran Domkirken

På senatstorvet troner Zar Alexander II flot foran Domkirken


Faktaboks

Vi boede på Rastila Camping. En overnatning koster ca. 160 kr. for to voksne inkl. strøm. Få mere information på www.hel.fi  www.camping.fi eller
e-mail: rastilacamping@hel.fi.

Viking Line sejler fra Stockholm til Helsingfors. Man kan også vælge at sejle til Åbo og køre resten af vejen. Priserne i højsæsonen starter fra kr. 1862,- pr. vej for bil og campingvogn. Personpriserne starter fra 350,- pr. vej. Kahytterne varierer en del. Se mere på www.vikingline.dk.

Turistinformation kan findes på www.finland-tourism.com og brochure kan rekvireres på telefon 38 32 29 72.

Besøg også:
Præsidentpaladset, Uspenski Katedralen, Det Olympiske Stadion, Mannerheim museet, Designmuseet, Tempelpladsens Kirke, Linnanmäki - forlystelsespark

Campingferie 650,-
Torre La Sal
Outwell
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt