Azamara Cruice

1.9.14

Af: Johan Marius Svingen Oversættelse/Bearbejdelse: Ha Fotograf: Johan Marius Svingen
Bogmærk eller del
 

Vita Sandars Camping - en af Sveriges dejligste pladser

Europas tredjestørste sø ligger i Sverige, og hertil valfarter turister hvert år for at opleve Vänern. Vita Sandars Camping ligger ved udløbet af Dalslands kanal, og ved bredden af Nordens største sø. Når man står på den dejlige strand og skuer ud over den store sø minder det i utrolig høj grad om det store hav. Intet land er i sigte.

Ragnhild Bergan Kvernbakken, Selma Jensen og hunden Risk trives så godt i Sverige at de allerede har planlagt tur til nabolandet næste år

Ragnhild Bergan Kvernbakken, Selma Jensen og hunden Risk trives så godt i Sverige at de allerede har planlagt tur til nabolandet næste år


Populært for turistmål

Området rundt om den store sø er populært blandt campingturister, og mange nordmænd er kommet over grænsen på jagt efter sol og sommer.
- Vi hygger os i utrolig grad her. Dette her er en rigtig dejlig campingplads for hele familien.
Børnene nyder det specielt meget. Og så er det rigtig dejligt at solen er kommet hertil, siger Ragnhild Bergan Kvernbakken. Børnene har intet at klage over når de besøger Vita Sandars Camping. Campingpladsen er fuld af aktiviteter for de små.

Swimmingpool samtidig med adgang til søen er populært.
- Vi har valgt en svensk campingplads fordi der her tit er svømmebassin på pladsen. Det finder man ikke på så mange pladser i Norge, fortsætter Kvernbakken. Ud over svømmebassin, er der både minigolf, gokartudlejning, kiosk, fodboldbane, skateboardrampe, trampoliner, og ikke mindst et højt klatrenet.
- Børnene er i centrum, og det er godt for os voksne. Børnene har hele tiden noget at foretage sig. Her keder de sig ikke, siger Kvernbakken.

Tempereret pool

Tempereret pool


Tiden flyver afsted

Det er så meget man bør nå at opleve når man besøger campingpladsen ved byen Mellerud. Vänern er Sveriges mest fiskerige sø. Der findes der over 35 forskellige fiskearter, og søen har flere af Sveriges rekorder når det gælder fiskeri. Hvis man ønsker at få det hele med, så går tiden på Vita Sandars Camping alt for hurtigt. Aktiviteterne og alle seværdighederne gør at der nemt bliver for lidt tid til afslapning. Fiskeri med stang er gratis i Vänern. Ønsker man ikke at fiske kan man i stedet bytte fiskestangen ud med golfkøllerne.

Kun tre kilometer fra campingpladsen ligger Mellerud Golfklubs 18 huls bane. Her kan far hygge sig, mens resten af familien kan ligge ved svømmebassinet. Men en rigtig god ferie er når hele familien kan gøre noget sammen.

Opleve spænding, få ny viden. I Mellerud kommune findes mange seværdigheder, den mest kendte er udløbet af Dalslands kanal.

Akvedukten i Håverud er meget besøgtmål. Akvedukten er en bro for både, som ligger i mellem flere af kanalens sluser

Akvedukten i Håverud er meget besøgtmål. Akvedukten er en bro for både, som ligger i mellem flere af kanalens sluser


Kanalen med muligheder

Når man først er i Mellerud kommune må man ikke gå glip af akvædukten i Håverud. Det er en af få broer for både. Den blev bygget i 1868, og er en 39 meter lang bro, hvor både kan passere vandfaldet.
Dalslands kanal blev bygget for at gøre sejlads mulig mellem Vänern, dele af systemet af søer i Dalsland, og det sydvestlige Värmland. Akvædukten i Håverud er et meget besøgt turistmål, som ligger i mellem flere af kanalens sluser.

Kanalen blev bygget fra 1864 til 1868, og består af 31 sluser. Kanalen er 250 kilometer lang, og 12 kilometer af disse er gravet eller sprængt ud. Med til kanalen regnes også den norske sø Stora Le som ligger i Marker kommune. Det gør at man i princippet kan sejle fra Norge, gennem Dalslands kanal og komme ud i Vänern, som også er en del af Göta kanal som leder dig til Stockholm eller Göteborg. Efter en lang dag i Sveriges kanalsystem er der ikke noget så godt som at komme tilbage til en campingplads for at slappe af. Det er der store muligheder for på Vita Sandars Camping.

Rhuni Endrestøl og datteren Marthe, som lærer at køre på cykel uden støtteben. Det er helt tilfældigt at de havnet på Vita Sandars Camping

Rhuni Endrestøl og datteren Marthe, som lærer at køre på cykel uden støtteben. Det er helt tilfældigt at de havnet på Vita Sandars Camping


En herlig ferie

Afslapning er det som er bedst ved campingferie. Det synes Rhuni Endrestøl og datteren Marthe også.
De har lige købt ny campingvogn, og er nu på deres første ferie på hjul.
- Vi trives rigtig godt her. Det var helt tilfældigt at vi havnede her, men stedet er rigtig godt. Vi kommer lige fra Norge, og vi havde lyst til at tage til Sverige. Det er første gang vi er i dette område, fortæller moderen Rhuni.

Familien kommer fra Geilo, og skal tilbringe en uge på den svenske campingplads. Marthe er mest optaget af at prøve sin nye cykel. Det er første gang hun prøver uden støttehjul, og Marthe klarer det fint. Hun befinder sig også rigtig godt i Sverige.

- Jeg synes der er rigtig fint her. Der er en masse at få tiden til at gå med, siger hun fra cykelsadlen.
Marthe fortæller om en dejlig ferie, og om Tante Sofie som hun mødte i Kristiansand dyrepark.

Campingpladsen har mange gæster fra Danmark og Norge, men også Tyskland og Holland er godt repræsenterede på pladsen.

Subaru
Torre La Sal
Outwell
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt