Isabella

1.1.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Camping Adriatic
Bogmærk eller del
 

Campingpladser ved Istrien / Adriaterhavet – som perler på snor del 2/2

Kroatien er kendt for sine smukke beliggenhed, og det er også gældende for de mange campingpladser. Der er både campingpladser ved by og vand, og områderne omkring byder på oplevelser for hele familien.

Camping Brioni

Camping Brioni


Camping Brioni

En klar favorit blandt unge er denne lettilgængelige campingplads, som ligger med udsigt over de smukke øer, der udgør Brijuni Nationalpark. Den ligger i en skov af pinjer, tæt på den pulserende by Pula. Man kan vælge imellem rummelige parceller, moderne mobilhomes og et gruppe-orienteret vandrehjem.

Dykkercentret, beachbarene og muligheden for vandrehjemmets gæster at vælge halv- eller helpension er nogle af pladsens fortrin.

Den ligger tæt på den pulserende by Pula, der er kendt for sin lange historie, sin kulturarv, sine sportsattraktioner, og som stedet hvor der foregår vilde dj-fester på Punto Christo Fortet om sommeren. I nærheden ligger også den charmerende, lille fiskerby Fažana, med familiedrevne fiskerestauranter.

De 14 øer, der udgør Brijuni Nationalpark bør man besøge. Den guidede tur gennem safariparken er en ufoglemmelig oplevelse for børn. Til børnene er der også Maro Club, en legeplads og nogle vandsportstilbud på rullestensstranden.

De logerende kan handle i pladsens supermarked og i frugt og grøntboden. Der er ligeledes en a la carte restaurant, to barer og to beachbarer, der alle lokker med dejlige måltider, snacks og drinks. WiFi, et internethjørne og en aviskiosk sikrer opdatering om nyheder hjemmefra, men med alt hvad denne populære campingplads i Pula kan tilbyde, er det tvivlsomt, om man overhovedet spekulerer på noget derhjemme!

Camping Marina ligger i landsbyen San Marina

Camping Marina ligger i landsbyen San Marina


Camping Marina

Camping Marina, som ligger i landsbyen San Marina på en lille halvø, er et stille og roligt sted i en smuk natur med fantastisk udsigt over Kvarner-øerne og det øvrige landskab. De rummelige parceller, de moderne mobilhomes og omgivelserne gør opholdet i Istrien til noget særligt.

Camping Marina er det rette valg for naturelskere, der ønsker en rolig og lettilgængelig campingplads i Istrien. Med et af Middelhavets bedste dykkercentre, er det også meget populært som udgangspunkt for undervandsekspeditioner i området. Der er også andre muligheder for udflugter.

Den maleriske by Labin, med middelalderbygninger og rig kulturarv, ligger tæt på Camping Marina ligesom den kendte ferieby Rabac. Campingpladsen er også godt placeret som base for dejlige udflugter ind i Istrien, eller sejlture på Kvarnerbugtens glimtende vand.

Dog er den idylliske beliggenhed medvirkende til at de logerende gerne bliver på campingpladsen og benytter sig af baren, restauranten og de øvrige muligheder. For børn er der også en masse at lave - sjov og ballade i Maro Club og dejlige, lange, solrige dage ved vandet på rullestensstranden.

Hvis man er til lidt mere aktivitet, end at dase på den skønne strand, så er der mange former for vandsport at vælge imellem. Hvad enten man er ivrig dykker, naturelsker, eller bare glad campist, så er Camping Marina et oplagt sted at lægge sin campingferie.

Camping Krk

Camping Krk


Camping Krk

På øen Krk ligger Kroatiens nyeste, familievenlige, økocampingplads. Det er den tidligere Naturist Camping Politin, som er blevet kraftigt fornyet, udbygget og opgraderet til firestjernet standard i et dejligt område, i kort gåafstand til den gamle bydel i Krk by. Et stort udvalg af fuldt udstyrede, rummelige parceller og mobilhomes giver skøn indkvartering i oliventræernes skygge.

Maro Mini Club, Maro Midi Club, en Teens Club, pool og en spillehal er med til at underholde og beskæftige børn og unge i alle aldre. En wellness-oase med saunaer og opkvikkende behandlinger giver forældrene rig mulighed for at stresse af. For de aktive familier er der mange sportsaktiviteter i det multifunktionelle fritidsområde, hvor der er volleyball, tennis og meget mere.

Hvis man ikke er helt så kropsligt ambitiøs, er der Hobby Club, hvor voksne kan lære sig nyt og deltage i forskellige aktiviteter. Den skønne Blå Flag strand er en uundværlig del af området, og også grunden til overhovedet at opgradere Camping Krk. Selv om campingpladsen er beregnet til påklædte logerende, kan nudister stadig benytte nudiststranden, der ligger i nærheden.

Camping Ježevac ligger på øen Krk

Camping Ježevac ligger på øen Krk


Camping Ježevac

Camping Ježevac ligger på øen Krk, som er den største ø i Adriaterhavet og brofast med fastlandet. Campingpladsen råder over rummelige mobilhomes og lækre parceller under de aromatiske pinjetræer.

Den ligger i gå afstand til den historiske hovedby Krks centrum. Pladsen er et godt valg til besøgende, der ønsker ro og fred, med mulighed for masser af oplevelser. Lige ved campingpladsen er der en dejlig Blå Flag rullestensstrand, samt mange sports- og aktivitetsmuligheder.

Krk er en spændende ø at udforske, med sin store kulturarv, sine mange traditioner og masser af begivenheder året rundt. Her mødes moderne turisme med gammeldags landsbyer og fra hyggelige taverner kan man se ud over Adriaterhavet.

På campingpladsen gør et proppet program af tilrettelagte aktiviteter og sportsfaciliteterne at de logerende altid kan finde beskæftigelse og blive underholdt. Legepladsen og Maro Club sørger for sjov og kreativ underholdning til børnene.

Hvad der yderligere er med til at gøre denne campingplads attraktiv, er beachbaren, grillrestauranten, gratis WiFi, live musik og dans på den helt nye sommerscene. Det er let at forstå at Camping Ježevac er et populalært feriested i Kroatien, når der er adgang både via bil og fly, og pladsen så ovenikøbet har en dejlig beliggenhed og en høj standard.

Camping Solitudo

Camping Solitudo


Camping Solitudo

Camping Solitudo er den eneste campingplads i Dubrovnik. Den ligger fredfyldt på halvøen Babin Kuk, lettilgængelig fra lufthavnen og kun omkring 10 minutters kørsel fra Dubrovniks fantastiske historiske bydel, der er opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Denne fredfyldte oase, der er omgivet af grøn mediterran bevoksning og tæt på strandene, har en imødekommende atmosfære og er en campingoplevelse af særlig karakter.

Det er en lille campingplads, men ikke desto mindre med mange faciliteter, heriblandt gratis trådløs netforbindelse, restauranten Bistro Solitudo og et supermarked. De rummelige og skyggefulde parceller kan lejes med eller uden mobilhomes.

De logerende har ligeledes adgang til sports faciliteter og tilrettelagte aktiviteter i det nærliggende Valamar Club Dubrovnik, som også har både børne- og almindelig pool. Derudover er der mulighed for at benytte wellnesscentret i Valamar Lacroma Dubrovnik, der heller ikke ligger langt derfra. Mange vandre- og løbestier snor sig gennem landskabet og er gode at benytte til at udforske egnen.

Der er også to strande tæt på pladsen; den ene med masser af muligheder for at bedrive vandsport - f.eks. dykning, parascending og bådudlejning.

Fra Camping Solitudo er det nemt at komme til Dubrovniks gamle bydel, hvor der året rundt afholdes mange begivenheder og festivaler. Derfor er det et godt sted for besøgende, der både ønsker natur, fred og mulighed for udflugter og oplevelser.

Subaru
Campingferie 650,-
Primo Tours
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt