Azamara Cruice

1.1.12

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Campingvenner er bedst…

Sådan fortæller i hvert fald fem5 friske piger, som vi møder på Hasmark Strand Feriepark på Nordfyn. De leger med hinanden på kryds og tværs, og der er nok at få tiden til at gå med også selvom vejret ikke altid er det bedste.

Klik for større billede


De fem piger kender hinanden fra hhv. tiden i børnehave, skole og fodbold. Nu er forældrene også blevet venner, men det er pigerne, der bestemmer, hvor ferien skal gå hen. I år blev det nordfynske Hasmark Strand Feriepark, der netop har åbnet badeland og har vikinger, som gennemgående tema på campingpladsen.

- Det bedste på campingpladsen er badelandet, som vi både bruger i godt og dårligt sommervejr. Tiden løber hurtigt fra os, fordi der er så meget vi kan foretage os der inde. Mandag er den sjoveste dag, fordi der er pool sodavandsdiskotek til kl. 23, fortæller 11-årige Sidsel Olsson, der er kusine til Julie.

Klik for større billede


- Jeg elsker at spille fodbold, så selv i sommerferien kan jeg spille fodbold på boldbanen. Der er jo masser af børn, så vi danner hurtigt hold, når vi kommer med bolden. Andre børn kommer til og spørger, hvilket hold de skal være på, og så spiller vi bare. Der er også mange udenlandske børn med, men det går fint, siger Julie May Jensen, der også er 11 år og går i skole med Christina, som er med på ferie.

- Vi har det så sjovt på campingpladsen, fordi det er som om det er en stor legeplads. Vi må også gerne gå ned på stranden, men ikke hoppe i vandet, før de voksne er med. I badelandet må vi gerne selv gå i vandet, for der er i forvejen voksne, der holder øje. Når det regner, hygger vi os i campingvognen eller i forteltet med spil eller læser en bog. Det er ofte mere afslappende end når vi suser rundt på pladsen en hel dag, siger Christina Schmidt på 11 år.

Hasmark Strand Feriepark ligger 7 km fra Otterup lige ud til Hasmark Strand. Det gennemgående tema på pladsen er vikinger. Legepladsen er en stor vikingeborg med vikingeskibe. Restauranten hedder Freja, badelandet Asgaard og spillestedet med bar hedder Valhalla. Der er vikinger overalt. Senere på året åbner et omfattende wellnesscenter i forbindelse med badelandet.

Klik for større billede


Camilla og Louise Obbekjær på hhv. 11 og 7 år fra Odense er søstre og ligger fast på campingpladsen hele sommeren.
- Vores far er selvstændig, så vi kan ikke rejse om sommeren, men det gør ikke noget, fordi vi bor på campingpladsen. Vi møder hele tiden en masse børn, som vi kan lege med og mor slapper af uden alle de huslige pligter der hjemme. Far kommer ud til os om aftenen, når han har lukket butikken, fortæller Camilla, der er glad for at være sammen med Julie i sommerferien. De har holdt kontakten fra tiden i børnehave, hvorefter Julie flyttede til Tommerup.
- Der er kun et lille minus ved at sove i campingvogn. Hunden Larsen snorker om natten, og så Louise ind i mellem ikke kan sove, griner lillesøster Louise.

Læs mere om campingpladsen på www.hasmarkcamping.dk
Campingferie går for at være en af de mest børnevenlige ferieformer.

Hvis du ikke har eget telt, egen teltvogn eller campingvogn, kan man de fleste steder leje hytter, der svarer til små sommerhuse.

Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Outwell
Subaru
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt