Dayz Resorts

11.10.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

På tur til Maligne Lake, Jasper National Park, Alberta, Vestcanada

Byen Jasper Town startede som en station for jernbanearbejderne i forbindelse med etableringen af The Canadian Pacific Railroad i 1911. Den ligger næsten midt i Jasper National Park, der blev etableret i 1907 og er den største af de canadiske nationalparker i Rocky Mountains med et utal af bjerge, gletsjere, floder og ikke mindst ualmindeligt smukt beliggende søer.

Den gamle jernbanebygning i Jasper Town

Den gamle jernbanebygning i Jasper Town


Jasper Town - midt i nationalparken

Mellem udflugterne ude i nationalparken, er der mulighed for at udforske Jasper Town, der er en relativ lille og meget overskuelig by.

Jernbanen, der i hovedtræk følger Athabasca River, har naturligvis en fin station hvortil de første turister ankom, når de skulle besøge nationalparken.

Midt i byens parkanlæg ligger det ældste stenhus, som i dag har turistinformation. Mange af de øvrige bygninger er hoteller, restauranter og butikker med souvenir og/eller sportsartikler til både sommer- og vinteraktiviteter.

Pyramid Mountain spejler sig i søen

Pyramid Mountain spejler sig i søen


Pyramid Lake - med spejlbilleder af bjergene

En af de smukke søer som man skal se, når man er i Jasper, er Pyramid Lake. Søen ligger oppe i bjergene blot otte kilometer nord for Jasper og på vejen dertil stopper vi også ved Patricia Lake.

Pyramid Lake har fået navn efter bjerget Pyramid Mountain, som spejler sig i det glasklare vand.

Midt på søens østlige bred fører en bro over til en lille ø - Pyramid Island - hvor vi er heldige at se en hjort smutte væk, mens jordegern og forskellige fugle ikke lader sig afskrække helt så let …

Og jo, stedet er betagende smukt.

Spadseretur ved Maligne Canyon

Spadseretur ved Maligne Canyon


Maligne Canyon

På turen ud mod Maligne Lake kommer vi til en kløft, hvor Maligne River skærer sig ned gennem limstenene.

Her er anlagt stier og broer langs den op til 50 meter dybe kløft, hvorfra vi kan følge kløftens snoninger og de mange brusende vandfald.

Vi stopper også ved Medicine Lake, der er kendt for sin skiftende vandstand. Om foråret, når Maligne River sender smeltevand ind i søen er her højvande. Og omvendt er det om efteråret, hvor her er lavvandet. Underjordiske kanaler og huler er skyld i dette fænomen.

På vandreruten Mary Schäffer Loop

På vandreruten Mary Schäffer Loop


Vandretur ved Maligne Lake

For enden af Maligne Lake Drive ankommer vi til den 22 km lange Maligne Lake - den største naturlige sø i Rocky Mountains.

Vi skal ud at sejle på søen, hvor der er reserveret en båd til os. Men der er god tid inden afgangen, som vi benytter til at spadsere en tur på en af de mange markerede vandreruter i området - Mary Schäffer Loop.

Det er en 3,2 km lang rundtur med minimal højdeforskel, som følger den nordøstlige bred langs søen før den drejer ind i skoven og ender tæt ved besøgscentret.

Indianernes hellige ø Spirit Island i Maligne Lake

Indianernes hellige ø Spirit Island i Maligne Lake


Sejltur på Maligne Lake

Fra båden midt i søen kan vi iagttage de imponerende, høje bjerge ved Queen Elisabeth Range - en bjergkæde som man faktisk har foræret dronning Elisabeth i Storbritannien. Men det siges, at hun aldrig her været her for at modtage gaven!

Til den anden side ses imponerende gletsjere glide ned fra sylespidse eller takkede bjergtinder.

Flottest er måske synet for enden af søen, som vi dog ikke kommer helt hen til, for båden ligger ind ved den sagnomspundne ø  Spirit Island - Åndens Ø.

Øen har sin egen legende fra indianerne, der betragter øen som et helligt sted:
Der var engang to indianerstammer, som lå i strid med hinanden, men alligevel mødtes en pige og en dreng fra hver sin stamme her på øen en gang om ugen. Efterhånden voksede den forbudte kærlighed mellem dem og da pigen fortalte sin far, der også var høvding, om sin kærlighed, forbød han hende nogen side at betræde øen igen.

Drengen fortsatte uge efter uge med at besøge øen i håb om at møde sin elskede, men da hun ikke kom, blev drengen sønderknust og døde på øen.

Det siges, at hans ånd fortsat hjemsøger Spirit Island og desperat søger efter pigen den dag i dag. Og nu ved vi hvor øen har fået sit navn fra.

En sti fører op forbi Spirit Island, der nok er den mest fotograferede lille ø i Canada.

Vi sejler samme vej tilbage og bruger resten af eftermiddagen i Jasper, inden vi nyder en fælles afskedsmiddag. For næste dag fortsætter vi til storbyen Edmonton - hovedstaden i Alberta - hvorfra vi flyver tilbage mod Danmark.

Outwell
Subaru
Campingferie 650,-
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt