Primo Tours

1.12.16

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Verdens flotteste campingrejse – i autocamper fra Calgary til Jasper (3/3)

Vi fortsætter vores rejse ind i Jasper Nationalpark, der begynder i udkanten af Lake Louise. Her følger vi den 230 km lange Icefield Highway, der går hele vejen gennem nationalparken og er efter sigende en af verdens mest imponerende kørestrækninger.

Lake Louise ligger smukt mellem bjerge og sneklædte træer, og markerer starten på Jasper Nationalpark.

Lake Louise ligger smukt mellem bjerge og sneklædte træer, og markerer starten på Jasper Nationalpark.


Uforglemmelige Jasper Nationalpark

Uanset i hvilken retning vi kigger er her simpelthen så smukt. Kæmpe gletschersøer som Peyton Lake og Bow Lake er bestemt værd at stoppe ved.

Jeg er overrasket over, at der allerede er ret meget sne. Det er tydeligt, at det er den første sne og at den smelter hurtig, men alligevel.

På begge sider af vejen rejser bjerglandskaberne sig på imponerende vis.

Det er utroligt at bjerggederne kan bevæge sig rundt her.

Det er utroligt at bjerggederne kan bevæge sig rundt her.


Masser af dyreliv

Bjergene er ren faktisk så høje og vi er så små, at det kan være svært at fornemme størrelsesforholdene, lige indtil vi ser nogle bjerggeder højt oppe på de stejle bjergsider.

Det er forholdsvis store dyr, men de er bittesmå, når vi er så langt fra.

Bighorn får og flere slags rådyr går tættere på vejen og græsser og er knap så sky i forhold til os mennesker.

Det er dog altid en fordel at blive i bilen eller stille dig lige uden for den. Alle steder ser vi skilte, hvor der advares mod at gå for tæt på de vilde dyr.

Der er vilde dyr langs vejen – både store og små, men når du kører i autocamper (eller bil), så skal du, ud over at spotte dyrene og holde ind til siden, også holde øje med trafikken.

Her kan de andre trafikanter godt være en udfordring, fordi mange glemmer alt om trafiksikkerhed, når de ser et dyr.

Pas godt på og stig ikke ud af autocamperen med mindre det er 100 % sikkert. Bjørnene er uden sammenligning de farligste.

Athabasca gletscheren byder på snefyldte oplevelser, så husk det varme tøj.

Athabasca gletscheren byder på snefyldte oplevelser, så husk det varme tøj.


Gletschere over alt

Vi ser også flere og flere gletschere, der vælter ud over de højeste bjerge. Faktisk er det kun gletscher-tunger vi kan se.

Selve gletscherne ligger ofte gemt oppe på toppen og længe inde bag de bjerge vi kan se.

Det samme gælder også for Athabasca Gletscheren, som vi er kommet til nu.

Du kan ikke undgå at se det store center Athabasca Gletscheren på Icefield Highways, og selvom der er snestorm som den dag vi er her, skal du efter min mening stoppe op her.

Centeret er der hvor du køber billetter og kan se en spændende udstilling om området. Vi køber billetter til den store tur op på selve gletscheren.

Vi bliver transporteret op på gletscheren i enorme i firhjulstrukne busser og oppe på toppen får vi lov til at gå ud på gletscheren – der er bare lige en lille detalje – der er sne storm.

Der blæser en storm af format, så vi er ikke ude ret mange minutter, men det er nok til at vi aldrig glemmer dette sted.

Det er godt man kan få lidt varme i bussen.

Det er godt man kan få lidt varme i bussen.


Utrolige naturkræfter

Det er simpelthen utrolige naturkræfter, der er på spil.

Det er suverænt at prøve at opleve det under kontrollerede forhold, men om vinteren er det her ikke et sted for mennesker. Frostgraderne går helt ned til minus 50 og der kommer op til otte meter sne.

Selv om det er vildt, så er det alligevel ikke nok til at gletscheren ikke bliver mindre år for år. Rent faktisk er den halveret de sidste 150 år og om ca. 15 år vurderes det, at man ikke længere kan køre op på den.

Jasper Nationalpark er stor... kæmpe stor!

Jasper Nationalpark er stor... kæmpe stor!


For enden af Icefield Highway

For enden af Icefield Highway ligger byen Jasper, som nationalparken også er opkaldt efter.

Byen har bare 5.000 indbyggere og er dermed langt mindre end Banff. Ikke desto er det et vigtigt knudepunkt midt i Jasper Nationalparken, der er på størrelse med både Sjælland og Fyn til sammen. Der er med andre ord rigtig god plads.

Der er langt færre turister i byen – alligevel kommer alle for det samme – at opleve den storslåede og uberørte natur lige uden for døren. Den bliver du aldrig færdig med.

Vores mobile hjem er vel nok den mest perfekte rejsepartner, i de Canadiske vidder.

Vores mobile hjem er vel nok den mest perfekte rejsepartner, i de Canadiske vidder.


Uforglemmelig rejse med enorm frihed

Efter min mening er en autocampertur, den mest perfekte måde at rejse på i dette område, fordi det at køre fra sted til sted, er så stor en del af det at rejse her.

Med i det lille mobile hjem har vi alt: senge, mad, varme, rindende varmt og koldt vand og toilet. Resten er op til os.

Når autocamperen er hentet og pakket, så skal du bare vælge oplevelser og dem er der i rigelige mængder af. Og du kan sagtens køre hele vejen retur til Calgary.

For det første kan det hele godt ses flere gange og det vil aldrig være det samme at køre tilbage gennem nationalparkerne.

Outwell
Torre La Sal
Primo Tours
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt