Isabella

31.8.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Aktive dage på Samsø (3/3)

Nu vil vi prøve kræfter med verdens største labyrint, der med sine 5,4 km stisystemer er medtaget i Guinness World Records.

På vej ud i Samsølabyrinten - verdens største

På vej ud i Samsølabyrinten - verdens største


Samsølabyrinten – hvor det gik skævt ...

I en tidligere juletræsskov der fylder hele 12 fodboldbaner, har Karen og Erik Poulsen skabt en både lærerig og oplevelsesrig labyrint. Ikke som man kender det med høje buskbomhække, men mellem store graner og lave løvtræer, der danner hæk langs stierne. Man føler sig på ingen måde ”klemt inde”.

Det lærerige består i, at man får udleveret et af de mange forskellige spørgeskemaer - en såkaldt stifinder - der omhandler et emne som kunne være spændende at udforske.

Inde i skoven er opsat 186 sten i vejkrydsene, hvorpå der står et tal. Findes tallet på stifinderen er der et spørgsmål med to svarmuligheder, hvoraf det ene er det korrekte og afhængigt af hvad man svarer, skal man gå enten til højre eller til venstre.

Sjovest er det, når man er i mindre grupper og kan hjælpe hinanden og så kæmpe mod andre grupper.

Vi er en lille gruppe på tre, som nok mener at komme helskindet igennem og det går da også helt fint - til at begynde med.

Men så kommer der et spørgsmål, hvor vi bliver i tvivl. Vi kikker spørgende på hinanden. Ingen er sikre på svaret. Vi prøver at gå til venstre. Godt valgt - for næste spørgsmål kan vi godt besvare og næste. Men vi møder en sten med et nummer, der ikke er på spørgeskemaet. Ergo vi har svaret forkert!

Var det nu det sidste eller det næstsidste spørgsmål? Vi finder tilbage til tvivlsspørgsmålet og går så til højre.

Denne gang går det bedre og de næste spørgsmål er lette at besvare - indtil vi står i en blindgyde!

Tilbage igen …

Besvarer man spørgsmålene i stifinderen korrekt, ender man i Templet … Behøver det nævnes, at her har de øvrige hold ventet på os?

På bagsiden af stifinderen er numrene på stenene, der oplyser dig om hvilken retning du skal gå for at komme ud af labyrinten.

På en flot 9-hullersbane hos Samsø Golfklub kan alle være med

På en flot 9-hullersbane hos Samsø Golfklub kan alle være med


Golf for alle ved Samsø Golfklub

Du behøver slet ikke at være ”prof” eller medlem af Samsø Golfklub - eller en anden golfklub - for at kunne komme til at svinge køllerne på golfbanen i vandkanten.

Her er naturligvis en flot 18 hullers golfbane, men også en 9 hullers, hvor aller kan deltage og efter instruktion og nogle prøveslag er vi klar til at spille golf.

Samsø Golfklup gør blandt andet brug af får som græsklippere i det høje græs langs banen og blev i 2015 tildelt Dansk Golf Unions Miljøpris for sine mange kreative miljøtiltag som bl.a. består i at genanvende gødet vand.

Samsø tilbyder mange flere aktiviteter

Naturligvis tilbyder Samsø langt flere aktiviteter end omtalt i disse linjer.

Hvad med cykelture, havkajakture, lystfiskeri, hestevognsture eller ...

Primo Tours
Subaru
Outwell
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt