Riis Rejser

2.4.16

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Visit Lolland-Falster
Bogmærk eller del
 

Nakskov Fjord - et rekreativt område

Nakskov Fjord og øerne i fjorden er et rekreativt område i ordets bedste betydning. Her er natur og kulturmiljøer, vand, øer, historie, Nakskov by, fiskerlejer og overnatningsfaciliteter så man kan slå sig ned i flere dage.

Familietur på Nakskov Fjord

Familietur på Nakskov Fjord


Du kommer ikke til at kede dig

Naturvejlederene på fjorden kan fortælle alle de gode historier. Her er glimrende muligheder for en cykeltur langs fjorden, en fredelig fiskedag fra strand eller kutter, en runde på golfbanen, surfing ved Østersøen, en svømmetur ved den dejlige strand ved Ydø, en vandretur på Albuen eller en sejltur til øerne med Postbåden eller i egen båd.

Og vil man holde en pause fra naturen, kan man jo tage en shoppingtur på gågaden i Nakskov eller gå på opdagelse i byens spændende kulturhistorie.

På Nakskov Fjord

På Nakskov Fjord


Fjordlandskabet

Øerne i i Nakskov Fjord er små og lavt beliggende. De er faktisk som små bakker, der lige holder næsen over vandet.

Bortset fra Enehøje der med sit højeste punkt på 16 meter over havoverfladen, nærmest er et bjerg i denne sammenhæng.

Fjorden er et lavvandet område. I store dele er den kun 1-2 meter dyb. De lavvandede områder brydes af dybe sejlrender, hvor det er muligt for både erhvervs- og fritidssejlere at krydse fjorden.

Yderst i fjorden ligger den ca. 7 kilometer lange sandede, krumme odde "Albuen", som skærmer fjorden mod Langelandsbæltet, og inde i fjorden ligger 10 større og mindre øer eller holme, hvoraf Enehøje er den største.

Store dele af fjorden blev inddæmmet i 1800-tallet, og af stednavnene kan man se, at der oprindeligt var endnu flere øer, der nu er landfaste - f.eks. Langø og Ydø.

På fastlandet er der diger langs kysten, der beskytter landbrugsarealerne mod oversvømmelse.

Subaru
Outwell
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt