Riis Rejser

2.9.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Smagen af Samsø (2/2)

Men hvor kommer de lokale produkter fra? Det kan man f.eks. få oplyst ved et besøg i Sildebalde hos Samsø Bær, en lille virksomhed der bl.a. producerer saft, marmelader, rapsolie og snapse.

Bøgetræ i haven ved Samsø Bær, hvor knopper og nyudsprungne blade benyttes til fremstillingen af bøgesnaps fra Samsø

Bøgetræ i haven ved Samsø Bær, hvor knopper og nyudsprungne blade benyttes til fremstillingen af bøgesnaps fra Samsø


Samsø bær – meget mere end marmelader

Her spadserer vi ud i marken til frugtrækkerne, netop som et rådyr springer væk mellem solbærbuskene og forsvinder i hegnet.

Vi hører om dyrkning og plukning af forskellige bær - herunder egne vindruer - inden vi besøger produktionsanlægget.

Herefter kan vi smage på nogle af Samsø Bærs produkter, ligesom der er mulighed for at handle.

Lammeryg af gutelam fra Samsø med hvidløg og citron samt sauce på æble, syltede blommer og hindbæreddike. Retten ledsages af en skål med med kålrabi, kartofler, nye løg og gulerødder.

Lammeryg af gutelam fra Samsø med hvidløg og citron samt sauce på æble, syltede blommer og hindbæreddike. Retten ledsages af en skål med med kålrabi, kartofler, nye løg og gulerødder.


Forkælelse på Hotel Strandlyst

Også på Hotel Strandlyst bliver man forkælet. Her er det chefen Søren Ørum, der i 26 sæsoner drev restauranten Ved Kæret i Nordby, som nu er flyttet til Ballen.

Hotellet er indrettet til ren forkælelse af gæsterne og det samme sker i restauranten, hvor køkkenet benytter gode råvarer fra Samsø.

Denne aften forkæles vi med fisken multe, der er stegt på skindsiden, og lammeryg af lokale gutelam, der bl.a. græsser frit på Grønhoved ved Stauns Fjord og er meget eftertragtede pga. den gode smag. Denne herlige middag afsluttes med koldskål og hjemmelavede kammerjunkere samt friske bær fra Samsø.

Sørens måde at kredse om sine gæster på og fortælle historier fra nær og fjernt er kun en ekstra god oplevelse på Hotel Strandlyst.

En italiensk symfoni i farver og god smag

En italiensk symfoni i farver og god smag


Italiensk islæt ved Hotel Vadstrup 1771

Vores gastronomiske tur rundt på Samsø slutter på Hotel Vadstrup 1771, der er indrettet i en skøn gammel bindingsværksgård med en parklignende have med store, gamle træer.

Stedet drives af kunstnerparret Rie Toft og Paul Hamman og både i haven og i stuerne ses kunstværker i beton og keramik.

I de smukke omgivelser er der plads til både større konferencer og individuelle gæster fordelt på 12 værelser.

Men parret har også tabt deres hjerter til Italien og importerer kvalitetsprodukter til videresalg på Samsø.

Så det er naturligt, at vi til denne frokost præsenteres for en italiensk kulinarisk oplevelse bestående af lufttørret landskinke, soltørrede, syltede tomater, stegte squash og artiskok, olivenpastinade samt parmesanost m.v. - naturligvis serveret på hjemmegjorte keramikfade og ledsaget af forfriskende italiensk hvidvin.  

Så på Samsø kan smagen af Samsø sagtens være lidt mere end smagen af Samsø …

Outwell
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt