Ø Ferie

22.10.10

Af: Thomas Sørensen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Til hest i Limfjordslandet

Selv en ganske kort ridetur i Limfjordslandet byder på så rigt varieret oplevelser, at de næppe findes tilsvarende andre steder i verden.

Rideferie er en skøn ferieform tæt på naturen

Rideferie er en skøn ferieform tæt på naturen


Langs Limfjordens strande og skove

Her kan man ride i havstokkens vand, på de hvide strande eller på fjordbreddens sten langs enge, frodigt landbrugsland eller stejle skrænter.

I fjordens og havets bagland venter skovens variation – fra nåleplantager til løvskove og egekrat.

Langs Limfjordens strande oplever rytteren det rige fugleliv og måske udsigten til sæler i fjorden.

På de små stier gennem det åbne landskab er der mulighed for ikke blot at møde husdyr, men også fuglevildt og råvildt.

Ferie med egen hest

Flere og flere medbringer egen hest til ferien i Limfjordslandet, og alle kan de frit ride i havstokken, langs alle offentlige veje og på ridestier i landskabet. Til gengæld er det ikke umiddelbart tilladt at ride på private veje og i private skove. Respekter altid skiltningen.

Endnu er der ikke udfærdiget sammenhængende kortmateriale over ridestier, men Friluftsrådet, Dansk Rideforbund og Dansk Islandshesteforening arbejder med sagen.

Indtil da kræves der forsigtighed ved valg af riderute. Spørg eventuelt på turistkontoret eller på et af hesteudlejningscentrene i området.

Husk altid – ligegyldigt hvor i landskabet, du færdes – at vise hensyn til mennesker og dyr. En rigtig rytter rider som en indianer: Efterlader sig ingen spor.

Føl dier

Føl dier


Hvor må hesten overnatte?

Med egen hest – og seriøs tilrettelæggelse – er det muligt at ride Limfjorden rundt, men husk, at det ikke er tilladt at overnatte hvor som helst, og at det kan være problematisk at få hesten opstaldet for natten på en campingplads.

I fortegnelsen ”overnatning i det fri” som er udgivet af ”De Frie Fugle” m.fl., er der en oversigt over de fleste overnatningspladser, hvor hesten kan være med.

Andre muligheder er aftaler med landmænd, rideskoler eller hesteudlejningssteder.

Rideferie er til alle årstider

Rideferie er til alle årstider


På lejet hest og med guide

I Limfjordslandet er der efterhånden mange steder, hvor det er muligt at leje en hest, og de fleste udlejere arrangerer ture med guide.

De ved også, hvor det er tilladt at ride, og ofte har de specielle aftaler om adgangsforhold, så rytterne virkelig får mulighed for at opleve naturen.

På udlejningsstederne er der daglige muligheder for turridning og for at få den undervisning der giver selv begyndere mulighed for en tur-oplevelse på hesteryg.

Nogle udlejere arrangerer også pakketure af flere dages varighed.

Ridelejr er en anden mulighed. Der er de traditionelle lejre, hvor deltagerne tilbringer hele ferien på, ved og omkring heste, men det er også muligt at kombinere landboturisme og ridning: At bo på gårde med eller uden forplejning, ride, når lysten er til det, eller tage på oplevelse i Limfjordslandet og dets byer uden hest.

Med hestevogn

Flere og flere udlejningssteder og foreninger arrangerer ture i hestevogn rundt i landskabet, men det er også muligt at leje en prærievogn f.eks. for en uge og så selv begive sig af sted rundt i Limfjordslandet.

Limfjordsoplevelser

Limfjordsoplevelser


Limfjordsoplevelser

Læs mere om rideturene, hvor der kan lejes heste og meget andet i den lille folder ”Limfjordsoplevelser”, der kan købes på bl.a. turistbureauerne rundt om Limfjorden.

På oversigtskortene bagerst i guiden er der angivet steder, hvor der er udlejning af heste. Kontakt de lokale turistbureauer for detaljerede informationer.

Folderen er udgivet af Netværk Limfjorden

I samme serie er udgivet:
Lystfiskeri omkring Limfjorden.
Snapseruten.

Small Danish Hotels
Swarowski
Outwell
Alan Rogers - Bella Italia
Suncharter
Alan Rogers - CaAlan Rogers - Barricata