Azamara Cruice

13.5.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Vandhundenes eldorado på Aabo Camping og Vandland

Aabo Camping og Vandland ligger midt i den lille hyggelige vestjyske by Tversted og meget tæt på stranden. Ved første øjekast kan campingpladsen ligne andre campingpladser, men Aabo Camping og Vandland er - og har - noget helt særligt.

Der er masser af aktiviteter for børnene på Aabo Camping og Vandland

Der er masser af aktiviteter for børnene på Aabo Camping og Vandland


Skøn stemning på Aabo Camping og Vandland

Det som er så specielt på campingpladsen er stemningen og den fornemmer man i samme øjeblik man triller ind bag bommen og tjekker ind i receptionen, hvor man får en yderst venlig og personlig velkomst af lejrchefen Kurt og hans personale.

Det er ikke alle campingpladser, der formår at vise denne familiære og hyggelige stil, fra første sekund man er på besøg.

Vi finder let ned til vores anviste plads og i løbet af meget kort tid er både campingvogn og fortelt på plads og vi er klar til ferie. Det er lige nøjagtigt ferie vi er kommet for – lige som alle andre, der nyder pladsen.

Der er aktiviteter for børnene, men det er meget jordnære og hyggelige ting, hvor der males og leges. Legepladsen er også et stort trækplaster for de små.

Aabo Camping og Vandland er noget helt særligt

Aabo Camping og Vandland er noget helt særligt


Fine og rene faciliteter på Aabo

Der er investeret millioner på danske campingpladser og her på Aabo Camping og Vandland er det ingen undtagelse. Der er bl.a. en hel ny og yderst moderne facilitetsbygning med flot fælleskøkken, familiebaderum og herlige børnebadeværelser, men der er meget mere end det.

Der er vaskerum, stor købmandsbutik, bistro, minigolfbane, spillehal og det store vandland med børnedag, grotte, klatrevæg og stor rutsjebane.

Tversted Strand ligger få minutter fra campingpladsen, og er yderst børnevenlig – i sær om sommeren

Tversted Strand ligger få minutter fra campingpladsen, og er yderst børnevenlig – i sær om sommeren


Tversted Strand

Tversted Strand ligger få minutter fra campingpladsen og mange vælger at hoppe på cyklen eller gå derned.

Andre vælger at tage bilen med for den brede hvide sandstrand motiverer også til at køre længere væk og finde en sandklit, hvor kan få ro og fred. Selvom det er Vesterhavet og man skal passe på, er vandet efter forholdene børnevenlig – især på sommerdage med godt og stort set vindstille vejr.

Mange benytter også Tversted Strand til at være aktive. Der cykles, rides på heste og der leges med drager i alverdens former og farver. For mig er det altid specielt at komme til Vesterhavet – det er på mange måder et stykke storslået natur, som vi kan være rigtig stolte af.

Der er altid lange køer ved det populære ishus

Der er altid lange køer ved det populære ishus "Det Blå Ishus på Tversted Strand - men de er værd at vente på


Det blå Ishus

Tversted Strand er også Danmarkskendt for stedet, hvor man finder Det Blå Ishus. Måske Danmarks mest kendte ishus, fordi de måske har Danmarks bedste is.

Hver eneste aften er der lange køer af lækresultne turister, der vil afslutte dagen med en kaloriebombe af format og vi er på ingen måde en undtagelse.

Vi venter med glæde og jeg kan bare sige at isene er værd at vente på. Perfekt afslutning på dagen.

Der er hyggeligt på Skagen, og ved havnen vrimler det med lækre restauranter, hvor specielt fisk er populær

Der er hyggeligt på Skagen, og ved havnen vrimler det med lækre restauranter, hvor specielt fisk er populær


½ time til Skagen

Ca. en halv times kørsel fra Tversted ligger Skagen. Det er Danmark, når det er bedst og byen er uden tvivl et trækplaster.

Grenen er både et stykke enestående dansk natur, som kan besøges til fods eller med det legendariske køretøj – Sandormen. Den kører fra parkeringspladsen og direkte ud til Grenen.

Vi går også forbi det historiske sted, hvor maleren Holger Drachmans grav, ligger i en klit syd for grenen. Her blev hans urne nedsat i 1908, hvor han døde efter længere tid sygdom.

Det kan anbefales at spise frokost på havene i Skagen, hvor du finder skønne fiskerestauranter.

Ikke langt fra Aabo Camping og Vandland finder man smuk natur - naturen er gratis og man kan nyde den på afslappende vis, eller aktivt

Ikke langt fra Aabo Camping og Vandland finder man smuk natur - naturen er gratis og man kan nyde den på afslappende vis, eller aktivt


Skøn natur lige uden for Aabo Camping

Der er ikke langt fra vestkyst til østkyst i denne del af Danmark og kører man op på nogle af de højeste punkter i området f.eks. ved Hellehøj, der ligger næsten 90 moh. I klart vejr, kan man se det meste af Nordjylland.

Vi kører videre til Tversted Klitplantage, hvor man få hundrede meter fra parkeringspladsen finder Tversted søerne, der blev til fra 1948 til 1952, fordi man opdæmmede det lille bækløb Hvarrebæk. Det er det perfekte sted til at gå en lille tur og nyde stilheden og den friske luft – og måske medbringe en lille picnickurv, hvis man har lyst.

Ønsker man lidt mere aktivitet kan det anbefales at tage en på kanotur på Uggerby Å, der også byder på skøn dansk natur.

Alle disse seværdigheder er gode eksempler på, at man sagtens kan tage på udflugt i det danske sommerland uden det koster penge. Naturen er skøn og helt gratis at gøre brug af.

På besøg i ørnereservatet kan varmt anbefales

På besøg i ørnereservatet kan varmt anbefales


Ørnereservat - en kæmpe oplevelse

Et ørnereservat er ikke umiddelbart det, man forventer at finde på disse kanter. Alligevel er det er en turistattraktion og en oplevelse ud over det sædvanlige. Stedet viser et bredt udvalg af ørne fra hele verden og viser, hvordan dyr og mennesker arbejder sammen.

Man sidder på bænke og kommer meget tæt på de majestætiske fugle, der flyver hen over hovedet på en. Det er et storslået syn, at se de dygtige falkoner arbejde med rovfuglene, men det er en endnu større oplevelse, at se fuglene på vingerne.

Showet afsluttes med en sekvens med klassisk musik og de majestætiske fugle, der kredser over vores hoveder.

Besøg på Hirtshals Museum, hvor man hører om Bjesk

Besøg på Hirtshals Museum, hvor man hører om Bjesk


Hirtshals - lige rundt om hjørnet

Hirtshals Museum er et lille hyggeligt lokalmuseum, der viser livet på egnen. Både på havet, men også på land og frem for alt dagligdagen i en by, hvor befolkningen har levet med havet og vejrets luner gennem generationer.

Og så er der naturligvis historien om Bjesk og den er ganske interessant, fordi den blev skabt efter mange års eksperimenter af hjemmesygeplejerske Signe Hansen, der boede i Hirtshals i 52 år og døde i 1985.

Hirtshals Bunkermuseum, men udsigt til fyret og vandet

Hirtshals Bunkermuseum, men udsigt til fyret og vandet


Hirtshals Bunkermuseum

Med en flydt flaske Bjesk under armen fortsætter jeg til Hirtshals Bunkermuseum, der fortæller en hel anden side af byens historie. Stedet fungerede som tyskernes 10. batteri og blev bygget i 1941.

Man kan få lang tid til at gå på opdagelse i de tre meter dybe pansergrave og de mange bunkers. Der er i øvrigt en fin udsigt ud over Hirtshals både til fyret og havnen, hvor hurtigfærgen dagligt sejler til Norge. Så man sagtens kan tage en sviptur dertil, men det er en hel anden historie.

Fodbold turnering mellem de voksne og børnene, hører til én af de populære aftenaktiviter

Fodbold turnering mellem de voksne og børnene, hører til én af de populære aftenaktiviter


Aftenunderholdning på Aabo Camping

Hvis man holder en uges ferie på Aabo Camping og Vandland i højsæsonen, vil man også opleve en masse aktiviteter om aften. De er meget forskellige – fælles for dem alle er, at de er for hele familien.

For de helt små er der trylleshow i Hønsehuset eller hyggelig snobrødsbagning udenfor. Ind i mellem tændes der også op i den store grill, mens der spilles op til dans.

Denne aften er der besøg af Line Dance og man må gerne danse med hvis man har lyst.

De større børn og unge mennesker udfordres i badelandet med konkurrencer og højt musik. De kæmper blandt andet om at løbe hurtigst på vandet. Det er skønt at se hvor meget de hygger sig med hinanden og har det sjovt. Så er det ingen sag at være med mor og far på ferie, selvom man bliver ældre.

Fodboldturneringen er også populært, fordi alle kan være med uanset alder og nationalitet. Der spilles mange timer på den store grønne plæne inde på pladsen.

Ferien på Aabo Camping og Vandland var et hit for Anne-Vibeke og Mie og Mathias. Et sted de helt sikkert kommer tilbage til

Ferien på Aabo Camping og Vandland var et hit for Anne-Vibeke og Mie og Mathias. Et sted de helt sikkert kommer tilbage til


Det skønne campingliv

Der er noget helt specielt ved campinglivet, som jeg holder meget af. Det er i virkeligheden ganske små ting og så roen.

Når vi bor i campingvognen er der ikke mange gøremål og det giver meget mere tid til at slappe af og være sammen. Og så kan vi flytte os fra sted til sted.

Denne gang holdt vi ferien på Aabo Camping og Vandland og det har vi ikke fortrudt. Det er helt klart et sted, vi kommer tilbage til.

Tamarit Parc Resort
Outwell
Campingferie 650,-
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt