Royal Caribbean

Danmark: Vandring og gastronomi på Tåsinge

Bogmærk eller del
onsdag den 1.5.13

Vi vandrer på en lille del af Øhavsstien på Tåsinge, forbi Valdemars Slot og frem til Teglgården B&B i Gammel Nyby, hvor der venter os en sydfynsk gastronomisk oplevelse. Læs flere artikler og se Tv-klip om de mange muligheder for ferie i Danmark her

Foto af: Thomas Sørensen
Øhavsstien er fint afmærket
I forårsskoven ved Vindeby på Tåsinge
Bøgen er ved at springe ud
Skovbunden bugner af forårets blomster
Der samles ramsløg til en hjemmelavet pesto
Anemonerne er forlængst kommet frem
Bådebro ved Thurø Sund
Bindingsværks hus ved skipperbyen Troense
Blomstrende rododendron
Udsigt over sundet mod Thurø
Troenese fornægter ikke sin maritime fortid
Langt de fleste grunde er dobbentgrunde, hvor kvinderne kunne passe frugtavlen, mens manden var på verdens have.
Ren idyl i Grønnegade i Troense der blev grundlagt i anden halvdel af 1700-tallet af den fremsynede baron Niels Juel fra Valdemars Slot
Vandring med udsigt til marker og trækkende gæs
Vi lægger vejen omkring Valdemars Slot opført mellem 1639 og 1644
Porten i hovedindgangen til slottet
Hovedindgangen set fra slotspladsen
Slotssøen er flankeret af staldbygninger med Tepavillonen ud mod havet
Tepavillonen spejler sig i slotssøen, hvor troldænderne holder til
Valdemars Slot har fire museer - et herrehårdsmuseum, et jagttrofæ og etnografisk museum, et legetøjsmuseum samt et museum for lystsejlads.
Ambrosius-egen er en ca. 400 år gammel kæmpeeg opkaldt efter digteren Ambrosius Stub, som sad her og skrev.
Gadekæret i Gammel Nyby
Ankomst Teglgaarden B&B, hvor dagens vandring slutter
Teglgaarden B&B LIgger midt i naturen og har både køer, heste, for og høns
Ridning er en del af Teglgaardens mange interesser
Den lille Uffe kan næsten ikke se ud over døren
Vi bydes indenfor til væres værelser
Værelserne er personligt indrettet af Teglgaardens indehaver Pia Mørch
God plads og hjemmelig hygge - et rart sted at være
Tip-top badeværelse
Pia Mørch forbereder aftenens gastronomiske oplevelse
Smagsprøver fra forskellige fynske producenter skal vi ikke mangle
Her er også stærke sager ...
I Hønsehuset er der dækket op. Maden tilberedes denne aften af kokken Magnus Maack fra R&M Gastronomi.
Friske blomster i vinduet
Detalje på bordet - salt på stamme og på smør
Slethvar med muslinger i indkogt sauce af hvidvin og smør med gulerod og fennikel
Fjordrejer med asparges og stegt pastinak
Oksefilet med brisler. R&M Gastronomi anvender kun de bedste fynske råvarer som passer til årstiden.
Dessert med æbletærte og kærnemælkssorbet og knas i glas - så er man i den syvende himmel ...
Den nat sov jeg godt - lige indtil ...
Outwell
Subaru
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt