Isabella

12.1.16

Af: Pernille Lykke Hansen Fotograf: visitfanoe
Bogmærk eller del
 

Verdens største dragefestival på Fanø

Hvert år samles tusinder af drageentusiaster og tilskuere på Fanøs strande, hvor Fanø Internationale Dragefestival afholdes.

Drager over Fanø

Drager over Fanø


Festfyrværkeri af farver

I 1985 mødtes nogle drageentusiaster på Fanøs strande for at dyrke deres fælles hobby. På daværende tidspunkt var det de færreste, der havde ventet, at begivenheden siden hen skulle udvikle sig til verdens største dragefestival.

I dag er Fanø Internationale Dragefestival et festfyrværkeri af farver, kreativitet og underholdning, der tiltrækker tusinder af deltagere og tilskuere fra hele verden.

Fanøs brede, hvide sandstrande og Vesterhavets brusende bølger udgør en fantastisk kulisse for festivalen, og arrangørerne lægger stor vægt på, at begivenheden skal være åben for alle.

Deltagerne kommer fra hele verden, og omfatter stort set samtlige aldersgrupper. Hverken tilskuere eller deltagere betaler nogen form for gebyrer, og festivalen benytter sig heller ikke af sponsorer.

- Gennem årene er vores dragefestival blevet mere og mere populær. Drageflyvning er en unik hobby, der foregår i harmoni med omgivelserne og udnytter den energi, som findes ude i naturen. Vi har ingen sponsorer, da det er vigtigt for os at holde festivalen fri for kommercielle interesser, og det er gratis at deltage i de mange aktiviteter, siger festivalens tyske grundlægger Wolfgang Schimmelpfennig.

I løbet af sommeren kan besøgende på Fanø opleve endnu en dragefestival - Familie Dragefestival på den lille vadehavsø – en festival for hele familien, hvor både nybegyndere og øvede, kan flyve med drager.

Fanø Familie Dragefestival afholdtes for første gang i 2009 og er siden hen blevet en stor succes med flere hundrede børn, som bygger og dekorerer deres egne drager.

Outwell
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt