Riis Rejser

19.5.10

Af: Pernille Lykke Hansen
Bogmærk eller del
 

Danskerne bruger flere penge på luksuscamping

Efter et forventet dyk i 2009 oplever Eurocamp igen en kraftig vækst inden for pre-sitet camping –og det er primært luksusophold på de populære italienske campingpladser, der løfter salget.

Klik for større billede


40 % større omsætning på camping i Italien
Det er i forårsmånederne, at langt de fleste danske familier træffer beslutning om årets rejsemål og bestiller deres sommerferie. De seneste uger har spændingen derfor været stor hos Eurocamp Danmark, der hører til en af Europas største ferieudbydere for børnefamilier, men salgstallene markerer nu tydeligt, at der igen blæser milde sommervinde over branchen.  Mens Eurocamp generelt har oplevet en pæn stigning i forhold til 2009, er det især de dyre pladser, der rykker med 15-20 % vækst i omsætningen. Danskerne går nu i stigende grad efter de eksklusive løsninger, både hvad angår pladser, datoer og faciliteter. Og med en lang række femstjernede pladser som ”Bella Italia” og ” Marina Di Venezia” i front trækker Italien en stor del af læsset med en rekordstor stigning på 60 %.

Der kan være flere årsager til, at Eurocamp i Danmark nu omsætter mere pr. booking end tidligere, men direktør Frank Heitmann er ikke i tvivl om, at der er en stigende tiltro til den økonomiske fremtid i de danske familier.
- Det er længe siden, at vi har oplevet en så markant ændring i booking-mønsteret, og stigningen inden for luksusgruppen indikerer meget tydeligt, at danskerne igen har skaffet sig råderum i familiebudgettet. Frank Heitmann peger dog samtidig på, at pre-sitet camping er et attraktivt økonomisk valg, hvor man får meget for pengene. Så der er ikke tale om, at man er begyndt at skeje ud, men snarere at man meget velovervejet rykker et trin op af luksus-stigen.

Ville gerne sælge mere i Danmark

At væksten i omsætningen næsten udelukkende sker på campingpladser uden for Danmark, kan imidlertid godt ærgre folkene hos Eurocamp.
- Vi ville naturligvis gerne sælge langt flere ferier i Danmark i stedet for at sende alle sydpå, men de danske campingregler bremser effektivt for udvikling af pre-sitet camping, fastslår Frank Heitmann. Derfor presser vi også på for at få gang i en dialog mellem politikere og branchefolk med henblik på at styrke turismen i Danmark. Det er på høje tid, at vi får fjernet de meget rigide regler for opstilling af mobilhomes på pladserne – ellers fortsætter strømmen sydpå, og især Holland og Tyskland har i de seneste år nydt godt af de gæster, der egentlig gerne ville holde deres ferie i Danmark.

Se også...
Primo Tours
Outwell
Campingferie 650,-
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt