Azamara Cruice

6.6.17

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: Dominican Republic Tourist Office
Bogmærk eller del
 

Vandsport i verdensklasse på den Dominikanske Republik

I Cabarete-området på den nordlige kyst af den Dominikanske Republik finder du nogle af verdens bedste strande til vandsport. Der er perfekte betingelser for surfing, kite surfing, windsurfing og andre action-fyldte aktiviteter i området.

Man behøver ikke være professionel for at få fornøjelse ud af de gode bølger ved Cabaretes kyst.

Man behøver ikke være professionel for at få fornøjelse ud af de gode bølger ved Cabaretes kyst.


Konkurrence om bølgerne i Cabarete

I Cabarete, i den Dominikanske Republik, kæmper de professionelle på lige fod med turister om at fange de bedste bølger, og dem er der mange af.

Af samme årsag afholdes der hvert år flere store internationale konkurrencer for surfere og windsurfere, hvor du har mulighed for at se verdens bedste surfere ride på bølger, der kunne give de fleste højdeskræk.

På den nordlige kyst, mellem Puerto Plata, Playa Grande og Río San Juan er betingelserne og vindforholdene optimale for surfing, og derfor er kysten kendt som en af verdens bedste strande til vandaktiviteter.

Cabarete er kendt over hele verden som et mekka for vandsport, og derfor har surfere og windsurfere strømmet til nordkysten i mere end 30 år.

Cabarete giver de bedste forholdt for alle former for surfing.

Cabarete giver de bedste forholdt for alle former for surfing.


Passatvinden sikrer perfekte bølger

Vindforhold i Cabarete kommer fra passatvinden, som er et vindmønster i denne nordlige del af Caribien. Den sikrer de perfekte bølger til alle slags surfing.

Kombinationen af passatvinden og det, at der ikke findes rev i Cabarete, gør området til det helt perfekte sted for alle former for surfing.

I Cabarete kan du blive undervist fra dag til dag, men du kan også vælge at stemple ind i en Surfing Camp, hvor du kommer til at leve og bo som øens indfødte surfere.

Her får du intensiv undervisning, indtil du er klar til at stå på eget bræt og selv finde de bedste bølger.

Kite-surfing er også en af de populære vandsportsgrene.

Kite-surfing er også en af de populære vandsportsgrene.


Udfordringer for de seje

Er du en erfaren surfer, og vil du gerne udfordres, byder nordkysten mellem Puerto Plata, Playa Grande og Río San Juan på strande, hvor bølgerne kan strække sig til op til fire meters højde, og du virkelig kan få adrenalinen til at suse i blodet.

Trænger du virkelig til at få aktiveret konkurrencegenet, kan du også deltage i en af de mange årlige surf-turneringer, der både er for erfarne udøvere, nybegyndere og børn, bl.a. ”Caberete Classic” hvert år i juli.

Cabarete er også vært for ”Cabarete Race Week”, som er en international windsurfing-konkurrence i juni, hvor vandhunde konkurrerer på den verdensberømte strand og forvandler den til en livlig strandfest.

Se også...

Tv-klip: På Tur Til - Den Dominikanske Republik, bountystrandene på Isla Saona

Naturreservatet Isla Saona har en enestående sandstrand, der lægger op det den perfekte badeferie. Læs artikler og se flere tv-klip fra den Dominikanske Republik på RejseAvisen.dk

28-08-2013

Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Outwell
Campingferie 650,-
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt