Primo Tours

15.10.17

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: Lasse Løndahl Henriksen
Bogmærk eller del
 

Den store guide til krydstogt for nybegyndere del 1

I denne guide giver vi en masse gode tips og tricks til at få mest ud af din første krydstogtsrejse. Guiden er hovedsageligt baseret på krydstogter med Royal Caribbean, men det meste er også gældende for andre rederiers skibe.

Husk at checke ind online før du tager afsted.

Husk at checke ind online før du tager afsted.


Husk passet

Du har bestilt dit første krydstogt, og nu er du ved at gøre klar til at tage afsted. Når du har bestilt rejsen skal du huske at checke dig ind online, hvilket gøres via krydstogtsrederiets hjemmeside.

Men hvad skal du gøre for at få mest muligt ud af turen?

Først og fremmest skal du sørge for at have alle rejsedokumenter med dig. Pas, rejseforsikringspapirer, evt. visa til de forskellige lande turen bringer dig igennem, samt kreditkort og evt. kontanter i de pågældende landes valuta.

Rejser du i Europa vil du i de fleste lande kunne klare dig med Euro, og i Caribien modtager de gerne US Dollars i de fleste lande, men det er en god ide at undersøge på forhånd.

Seapass kortet fungerer som både nøgle, betalingskort ombord og id-kort. Derudover finder du information om hvor du skal sidde i restauranten mv.

Seapass kortet fungerer som både nøgle, betalingskort ombord og id-kort. Derudover finder du information om hvor du skal sidde i restauranten mv.


Kontantløst samfund

De fleste krydstogsskibe er i dag kontantløse samfund, hvilket vil sige at man, når man er ombord, får udleveret et personligt ID og betalingskort, på Royal Caribbeans skibe kaldet et Seapass Card.

Det fungerer både som kreditkort, nøglekort og id-kort på skibet, så man slipper helt for at skulle slæbe rundt på pung, penge og andre kreditkort, og kan bruges til betaling i baren, butikker, specialrestauranter mv.

Det er muligt at følge ens kontoaktiviteter på det interaktive tv i kahytten, så man ikke lige pludselig får ubehagelige overraskelser.

Man afregner kontoen på kortet når man checker ud og tager afsked med skibet.

Når skibet er i havn, er der mulighed for at komme med på nogen af de mange spændende udflugter.

Når skibet er i havn, er der mulighed for at komme med på nogen af de mange spændende udflugter.


Udflugter og aktiviteter

Der foregår altid en masse aktiviteter ombord på et krydstogtsskib. De fleste af disse aktiviteter er inkluderet i krydstogtets pris, men det kan variere fra rederi til rederi. Tjek evt. vilkårene for aktiviteterne ombord på dit krydstogt, online på rederiets hjemmeside.

En af de store oplevelser man får ud af et krydstogt, er når skibet lægger til på en ny destination, og man får mulighed for at komme i land.

Der er mulighed for at melde sig til en lang række udflugter og aktiviteter når man er i land, hvis ikke man vælger at udforske destinationen på egen hånd.

Hvis man gerne vil med på en af de mange udflugter kan det være en god ide at bestille udflugten hjemmefra. Så er man helt sikker på at lige netop den udflugt man gerne vil på, ikke er fuldt booket.

Du booker nemt din udflugt på krydstogtsrederiets hjemmeside, og her kan du også få et fuldt overblik over hvilke udflugter der er mulige på netop dit krydstogt.

Hvis du finder ud af at du gerne vil med på en udflugt, mens du er afsted på krydstogtet, er det også muligt at melde sig til ombord på skibet. Det vil som oftest være ved shore excursions desk (landgangs-udflugts disken) at man melder sig til.

Det går hurtigt at checke ind i krydstogtsterminalen og på ingen tid er du ombord på skibet.

Det går hurtigt at checke ind i krydstogtsterminalen og på ingen tid er du ombord på skibet.


Ankomst til skibet

Når du ankommer til krydstogtsterminalen i den havn du skal afsejle fra, bliver du modtaget af personale der står klar til at tage imod din bagage.

Når du opgiver dit kahytsnummer sørger de for at din bagage får det korrekte mærkat, og personale bringer din bagage direkte til din kahyt.

Husk at medbringe de vigtigste ting, så som medicin og evt. badetøj i din håndbagage, da det kan tage nogen timer før din bagage er klar i kahytten.

I selve terminalen er der sikkerhedstjek, og herefter skal du checke ind ved en af de mange skranker. Skrankerne er inddelt efter dæk på skibet og det er tydeligt skiltet hvilken skranke du skal gå til.

Her vil du blive bedt om at udfylde en helbredserklæring og det er vigtigt at du oplyser om eventuelle sygdomme eller specielle behov, så der kan tages højde for dette.

For at gøre indcheckning så hurtig som mulig, er det en god ide at have din billet og dit pas klar. Det tager ikke lang tid, før du er klar til at gå ombord på skibet.

Det er nemt at finde frem til sin kahyt

Det er nemt at finde frem til sin kahyt


Hvordan finder jeg min kahyt?

Når du kommer ombord på skibet, er det nemt at finde din kahyt. Dæks- og kahytsnummeret står på din billet.

Over alt på skibet finder du oversigtstavler og kort der fortæller dig præcis hvor du befinder dig, og hvilken vej du skal, for at finde din kahyt.

Din indcheckede bagage vil blive bragt direkte til kahytten.

Ved kahytten vil du også blive modtaget af din stuepige, også kaldet state-room attendant, der sørger for rengøring af kahytten og kan hjælpe dig med at få vasket eller renset tøj, eller hvad du ellers måtte have af ønsker.

På dit nøglekort eller din billet ,vil der også være oplyst hvilket bord du skal sidde ved, i hovedrestauranten.

Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Subaru
Campingferie 650,-
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt