La Quercia

1.1.16

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Den store guide til krydstogt for nybegyndere del 3

I denne del af guiden til krydstogter for nybegyndere får du flere gode tips og tricks til at få mest ud af din første krydstogts rejse.Vi kigger blandt andet på Tax-free shopping, landgang og sikkerheden ombord. Guiden er hovedsageligt baseret på krydstogter med Royal Caribbean, men størstedelen er også gældende for andre rederiers skibe.

Det går nemt og hurtigt at komme i land, når skibet har lagt til.

Det går nemt og hurtigt at komme i land, når skibet har lagt til.


Landgang på destinationerne

Når skibet ankommer til en havn, er det nemt og bekvemt at komme i land. Man checker ud med sit nøglekort, ved en af skibets mange landgangspunkter. Generelt er det nemt og hurtigt at komme i land.

En god ide ved landgang er at huske sit eget pas, og penge eller kreditkort, samt hvad man evt. får brug for, i løbet af udflugten. De fleste ankomsthavne i Europa modtager Euro og i Caribien modtager de gerne US Dollars.

Hvis du har meldt dig til en udflugt, vil du aftenen før, modtage billetter i din kahyt. Her vil mødested og tidspunkt også være oplyst.

Til nogle udflugter og landgangsaktiviteter mødes man ombord på skibet, og følges fra borde i samlet flok. Ved andre udflugter og aktiviteter mødes man ved et opsamlingspunkt i land, meget kort fra skibet.

Her sørger personalet for at du kommer med den rigtige gruppe. Det går hurtigt og uden besvær.

Du skal som udgangspunkt være tilbage på skibet, senest en time før afgang fra den pågældende havn. Information om afgangstidspunkt findes i det daglige informationskatalog og det interaktive tv i kahytten.

Visse udflugter kan blive forsinkede, men så sørger personalet for at kontakte skibet, så du ikke bliver efterladt på kajen.

Der er rigeligt med muligheder for at shoppe tax-free ombord på skibet.

Der er rigeligt med muligheder for at shoppe tax-free ombord på skibet.


Taxfree shopping og indkøb ombord

Da skibet på de fleste krydstogter vil bevæge sig ud i internationalt farvand, vil der være mulighed for at handle tax-free i de mange butikker ombord på skibet.

Her findes mange forskellige butikker med alt lige fra tøj til parfume. Det kan anbefales at du holder sig opdateret med hvor meget du må hjembringe af tax-free produkter, ved at kontakte Skat.

Hvis du afslutter dit krydstogt i et andet land end Danmark, er det en god ide også at undersøge det pågældende lands regler for hvor meget du må indføre i landet.

Sikkerheden på moderne krydstogtsskibe er i top.

Sikkerheden på moderne krydstogtsskibe er i top.


Sikkerheden ombord

Sikkerheden ombord på skibene betyder alt for krydstogtsselskaberne. Personalet er højt uddannede og har det bedste  udstyr og forudsætninger for at afhjælpe enhver situation der måtte opstå ombord.

Den første dag du er på skibet, vil der på de fleste skibe, inden afsejling blive afholdt en sikkerhedsøvelse, hvor alle passagerer er forpligtet til at deltage.

Her vil folk blive guidet til deres redningsstationer, og få en sikkerhedsinstruktion, så man er klar over hvor man skal bevæge sig hen i tilfælde af en nødssituation.

Det kan ikke undgås at der ombord på skibe med flere tusinde passagerer og personale ombord, opstår uheld eller sygdomstilfælde.

Derfor er der også et hospital ombord på skibene, med læger og sygeplejesker samt operationsstue og røngtenudstyr, så akutte situationer kan håndteres.

Hvis det skulle blive nødvendigt at få en gæst på hospital i land, vil dette enten kunne lade sig gøre i anløbshavne, eller hvis det er meget akut, via helikopter.

Hvis du eller personer i dit rejsefølge har særlige behov, som f.eks. allergier,  sygdomme medvidere er det en god ide at kontakte rederiet på forhånd, så der kan tages ekstra hånd om det.

På de fleste moderne krydstogtsskibe, er der let tilgængelige elevatorer og ramper, der er tilpasset kørestolsbrugere.

Derudover er der på alle trapper, elevatorer og skilte stor skrift, samt Braille skrift for synshæmmede. Det er også muligt at få sit cruise compass i braille skrift.

Sidste aften på cruiset stiller man bagagen ud på gangen, så sørger personalet for at den bliver bragt i land.

Sidste aften på cruiset stiller man bagagen ud på gangen, så sørger personalet for at den bliver bragt i land.


Udcheckning og afsked med skibet

Den sidste aften på skibet vil du, i kahytten, modtage en opgørelse over din Cruise konto. Hvis du er enig i det påførte beløb, og du har tilknyttet et kreditkort til kontoen, behøver du ikke foretage dig yderligere.

Indchecket bagage pakkes og stilles uden for døren inden du går i seng. Præcis tidspunkt bagagen senest skal være pakket og stillet klar, fremgår af dagens informationsark.

Bagagen vil blive bragt i land af personalet, og står klar i terminalen, når man kommer i land.

Når skibet har lagt til, er det bare at gå fra borde, og checke ud med sit nøgle/id-kort. Nemt og lige til.

Campingferie 650,-
Torre La Sal
Primo Tours
Subaru
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt