Riis Rejser

1.1.16

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Sådan bliver du campist for under 1.000 kr.

Der snakkes ofte om, at camping er blevet luksuriøst, og at komforten er i højsædet. Faktum er også, at der sælges flere store campingvogne spækket med komfortabelt udstyr end nogensinde før. Men hvad hvis man stadig holder mest af et lille hyggeligt telt og et trangia-grydesæt, der jo er en skøn kontrast til vores civiliserede hverdag. Læs her hvor let og hvor billigt det kan gøres.

Tomandstelt Outwell Dakota

Tomandstelt Outwell Dakota


Komplet udstyrspakke

Udstyrspakken, som jeg tog udgangspunkt i består af telt, sovepose, liggeunderlag, bord, stol, trangia-grydesættet og service. Den komplette udstyrspakke koster under 1.000 kr., og er fundet hos en campingforhandler.

Det er ikke alt af det udstyr, der er beskrevet her, som kan anvendes på fjeldet, men på campingpladser i hele Europa går det absolut fint, men det udstyr der er nævnt i artiklen, kan fås hos de fleste velassorterede campingforhandlere.

Klik for større billede


Sov godt i den friske luft

Et tomandstelt, Outwell Dakota, med plads til to personer måler indvendigt 210 cm i længden og 150 cm i bredden. Ved teltes indgang er der en mindre apsis, hvor man kan opbevare bagage eller lave mad, hvis vejret er mindre godt. Teltet er vandtæt, vejer kun 3,6 kg og koster ca. 595 kr. Personpris 297,50 kr.

Liggeunderlaget er af de billigste på markedet og koster kun ca. 58 kr. Hvis der er noget i denne udstyrspakke man skulle bruge lidt flere penge på, skulle det være et liggeunderlag af bedre kvalitet. Et tykkere underlag vejer dog mere, hvilket kan have betydning, hvis man cykler eller vandrer. Er man i bil kan et selvoppusteligt liggeunderlag anbefales. Det fylder og vejer, men man sover fantastisk på det.
Soveposen er en decideret sommerpose, der går ned til et par plusgrader. Den koster ca. 168 kr.

Klik for større billede


Madlavning og hygge

At være på camping handler i høj grad også om at sidde og nyde solen, slappe af med f.eks. en god bog foran sit lille telt. Campingbordet og den lille stol kan begge slås sammen, så det ikke fylder meget. Dette vil man udelukkende tage med, hvis man er i bil. Bordet koster ca. 208 kr. Man kan sagtens sidde to ved det. Så personprisen er 104 kr. Stolene koster ca. 69,50 pr. stk. Trangia-grydesættet, som består af to gryder, pande og spritkogeren anvendes af de fleste fjeldvandrere og er af meget høj kvalitet. Kan spares væk, hvis man vælger at anvende de veludstyrede køkkener på campingpladser. Det koster ca. 375 kr. og rummer uden problemer mad til to personer. Personprisen er derfor 187,50 kr. Hertil kommer sprit til brænderen.

Klik for større billede


Af hensyn til vægten kan man vælge at købe plastikservice. Fås i mange forskellige varianter og priser. Jeg fandt krus/kop, skål/dyb tallerken og almindelig tallerken for hhv. ca. 29,50 kr. og ca. 38 kr. Bestik kan også købes i mini og letvægtsformat, men ellers går det fint at medbringe det man har hjemme.

Klik for større billede


Andre tips

Det er en god ide at medbringe et stykke plastik til at stille teltet på. Det gør, at bunden holder længere, og at der er tørt i apsis og at man kan opbevare bagagen der. Rejser man i bil har de fleste som regel tøjet i den.

Pløkhammer kan anbefales at tage med, om end en stor sten også kan gøre arbejdet.

Fordelen ved at rejse med telt, er at du sjældent behøver at booke plads hjemmefra. Et telt er der næsten altid plads til. Hvis ikke ligger der som regel også en anden campingplads lige i nærheden.

Lommelygte, tøj til al slags vejr, toiletsager og et kamera, så er man klar til afgang.

Afprøv altid udstyr før afgang. Er man nybegynder, kan det også anbefales at starte med et par weekender, før hovedferien.

Klik for større billede


Afgang til campingpladserne

På CampingDanmark.dk finder du Danmarks godt 500 godkendte campingpladser samt mere end 11.000 europæiske campingpladser. Pladserne er opdelt fra et til fem stjerner, hvor fem er det dyreste, men også dem der som regel har det største aktivitetsudbud.

Husk du også skal have et campingpas, som koster 90 kr. pr. familie. Det fås på den første campingplads eller hos f.eks. Dansk Camping Union eller FDM.

På vildmarksliv.dk finder du masser af tips og inspiration til det lette campingliv.

Klik for større billede


Det koster udstyret

Telt Outwell Dakota - I alt kr. 595/297,50 pr. pers.
Sovepose - I alt kr. 168/168 pr. pers.
Liggeunderlag - I alt kr. 58/58 pr. pers.
Bord - I alt kr. 208/104 pr. pers.
Stol - I alt kr. 69,50/69,50 pr. pers.
Trangia – grydesæt - I alt kr. 375/187,50 pr. pers.
Tallerken - I alt kr. 38/38 pr. pers.
Skål - I alt kr. 29,50/29,50 pr. pers.
Krus - I alt kr. 29,50/29,50 pr. pers.
I alt - kr. 1570,50/981,50 pr. pers.

Tamarit Parc Resort
Outwell
Subaru
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt