Isabella

30.10.09

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Efterårstur til Skandinaviens hovedstæder i autocamper: (1/5) - København

Denne artikel handler om en rundrejse med start i København og videre til Skandinaviens hovedstæder.

Mie på 1 mdr. er allerede på hendes anden udenlandsrejse

Mie på 1 mdr. er allerede på hendes anden udenlandsrejse


Under normale omstændigheder kan vi pakke i løbet af et par timer, men i dag er der andre boller på suppen. To voksne og to børn, der skal ud af døren på en gang tager tid, men heldigvis har vi ferie og der er ingen stress og jag – vi vil bare gerne af sted. Mathias får sin faste plads i autostolen med flot udsyn gennem det store vindue i stuen og Mie står lige bag førersædet i sin lift med sikkerhedsnettet over. Det er allerede hendes anden udenlandsrejse, så vi ved hun ikke siger noget til at køre, og det er rart, når vi nu har valgt denne ferieform. Vi kører denne gang i autocamper.

Købehavns Havn varetegn – den gamle mastekran

Købehavns Havn varetegn – den gamle mastekran


Vi starter i København

I og med vi skal sejle fra København til Oslo starter vi i vores egen smukke hovedstad. Og det er egentlig utrolig længe, siden vi har gået en tur og været turister i København. Det er ikke sådan lige at finde parkeringsplads i centrum til den over 6 meter lange autocamper, så vi kører ud til Langelinje, hvor der er god plads både til at parkere og vende bilen. Mie kommer i barnevogn og Mathias i klapvogn, rygsækkene pakkes, huerne på for det er blevet koldt, selvom vejret er fint. Der er en smuk udsigt over hele havnen og alle den gamle bygninger.

Havfruen blev skabt af billedhugger Edvard Eriksen i 1913

Havfruen blev skabt af billedhugger Edvard Eriksen i 1913


En ordentlig spadseretur

Man kan rent faktisk gå fra Langelinje til Sydhavnen. Der er langt, men det er en smuk tur, der går hele vejen langs Københavns smukke havnefront. Vi stopper første gang ved den lille havfrue. Mathias peger begejstret og siger ”Havfuuue”. Han kender figuren fra Walt Disneys dejlige tegnefilm.

Selv om hun er en meget simpel lille figur, synes jeg hun som attraktion symboliserer Danmark på mange gode måder. Først og fremmest H.C. Andersens eventyr, men også hendes ydmyghed. Vi danskere er et stille og roligt folkefærd, der er kendt for at være hyggelige. Måske er hun bare lidt for trist…. Hun har selvfølgelig også mistet hovedet i både 1964 og 1998 og det har været en barsk omgang.

Operahuset

Operahuset


Vi passerer Den engelske Kirke og Gefion Springvandet, der efter års restaurering springer igen, inden vi kommer til Amalienborgs Slotshave og Nyhavn. Der er en flot udsigt til det nye Operahus på Dokøen på Holmen. Det imponerende bygningsværk åbner 15. januar 2005 og betegnes som et bygningsprojekt i verdensklasse. Det er A.P. Møllers Fond til Almene Formål, der står bag opførelsen. I Nyhavn finder vi en lille cafe og nyder en dejlig frokost i det efterårsklare vejr.

Mathias er vild med soldater, så vi kørte lige forbi garderne på Amalienborg en sidste gang før afgang med Oslobåden

Mathias er vild med soldater, så vi kørte lige forbi garderne på Amalienborg en sidste gang før afgang med Oslobåden


Mor giver en omgang eller to

Tilbage i autocamperen tager vi alle sammen en eftermiddagslur. Det føles skønt af have huset med på ryggen, og det fungerer helt perfekt for børnene. Vi har hele tiden alle vores ting lige ved hånden. Mathias sover i den øverste køjeseng, der er skærmet god af med net, så han ikke falder ud. Mie ligger i sin lift i den nederste køjeseng, mens Rasmus og jeg sover i den store alkove over førerhuset. Godt udhvilet kører vi fra Langelinje mod Oslo-bådens nye havneplads. Efter adskillige år foran Amalienborg flyttede terminalen d. 06.09.04 til Dampfærgevej.

Vi har god tid, så vi kører lige en smut ind forbi Amalienborg Slotsplads igen for at se garderne, som Mathias er helt vilde med. Vi kører rundt en ti gange før en af garderne giver tegn til, at det hvis var nok for den gang.

Det er ikke noget problem at få tiden til at gå på færgen, der har ”alt”.

Det er ikke noget problem at få tiden til at gå på færgen, der har ”alt”.


En behagelig tur til Oslo

Vi finder terminalen uden problemer. Sejlturen tager ca. 17 timer. Vi sparer ca. 7 timers kørsel, og med små børn i bilen måske næsten det dobbelte. Og så kan vi slappe af, hoppe en tur i poolen, se en film, spise en god middag og sove godt. Vi er i Norges hovedstad næste morgen kl. 9.15.

I Helsingborg, hvor færgen lægger til, kører vores gode venner Britta og Ole deres autocamper om bord for at følges med os til Oslo, hvor vi skal hygge et par dage sammen.

Faktaboks

Vi kørte 1600 km på hele turen. Autocamperen var en CI med køjesenge og alkove, lejet hos PJ Caravan i Roskilde.

Vi sejlede til Oslo med DFDS.

Tamarit Parc Resort
Outwell
Campingferie 650,-
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt