Isabella

8.11.09

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Efterårstur til Skandinaviens hovedstæder i autocamper: (4/5) - Videre mod Stockholm

Her kan du følge Rejseavisen.dks redaktion til Skandinaviens tre hovedstæder: København, Oslo og Stockholm. Turen køres i autocamper.

Det tager ikke mange minutter at flytte autocamperen ned til vandet igen

Det tager ikke mange minutter at flytte autocamperen ned til vandet igen


Vi har sovet inde i campingpladsens skov i nat. I går aftes lå vi helt nede ved vandkanten, men efterårsstormen blev så kraftig, at vi ikke kun sove. Vinden rev og sled i autocamperen. Til gengæld er vejret denne morgen helt fantastisk, så vi kører igen ned til vandet for at nyde udsigten under morgenmaden.

Her kommer en af autocamperens fordele virkelig til udtryk, for det tager ikke mange minutter at flytte. Mathias er allerede ude for at lege i det gode vejr.

Børnene nyder et varmt bad i autocamperen

Børnene nyder et varmt bad i autocamperen


En rigtig slap af dag

Vi fortsætter vores rejse mod Stockholm, men har kun ca. 400 km tilbage, så dagen i dag går med hygge i autocamperen, en lang gåtur og lidt transport. Mie nyder sit morgenbad, selvom pladsen i håndvasken er minimal. De campingpladser vi har boet på har haft både fine og mindre fine børnefaciliteter, men desværre har der ikke været tilstrækkelig med opvarmning på denne årstid, så derfor bader børnene i autocamperen, hvor der er dejlig varmt.

I Karlstad går vi på shopping og glæder os over at spare 20 % pga. valutakursen, og det gælder for de fleste varer. Inden vi ser os om er det blevet tid til at finde en campingplads.

Jorden er ekstem blød – hvor skal vi stoppe.

Jorden er ekstem blød – hvor skal vi stoppe.


Vi kører fast

Da vi kører ind på campingpladsen Gustavsvik i Örebro er vejret stadig flot, så vi glæder os til at køre på plads og nyde aftenen, men det skal hurtig vise sig, at tiden skal gå med noget helt andet. Jorden er simpelthen så blød, at vi flere gange er ved at køre fast. Vi kan kun parkere på græsset, så vi forsøger at finde det højeste punkt i håb op at jorden er mindre våd og blød. Efter utallige forsøg og en ekstra tur i receptionen for at få råd går det galt. Autocamperen mister fart og holder stille. Jeg prøver en enkelt gang at sætte i gang, men autocamperen står godt fast i den bløde jord.

Tov i autocamperen så vi kan blive trukket fri.

Tov i autocamperen så vi kan blive trukket fri.


Hjælp fra lejrchefen

Heldigvis tager lejrchefen det med et smil. Han troede ikke det var så slemt, som vi påstod. Sammen med en kollega gav han os assistance. Der bliver hurtigt sat et stykke tov i autocamperen, så lejrchefens bil kunne hjælpe os fri.

Vi holder igen på asfalten, hvor vi overnatter.

Vi holder igen på asfalten, hvor vi overnatter.


Overnatte på asfalten

Det hele ender godt. Vi holder igen på asfalten og en af campingpladsens veje. Der er ikke mange mennesker, så det hele ender med, at vi bare holder på asfalten hele natten. En anden gang vil jeg nok tjekke græsset til fods, før jeg kører ind på det med vogntoget.

Autocamperen rengøres før afgang

Autocamperen rengøres før afgang


Rengøring før afgang

Vi bor på en af Sveriges bedste campingpladser, så derfor er der også et udendørs vaskeanlæg. Autocamperen får en ordentlig omgang med højtryksrenseren, og ser meget bedre ud før vi kører. Begge sider og hele hjulskærmen var fyldt med mudder fra alt det hjulspænd i går. Nu skal vi videre mod Sveriges hovedstad.

Klik for større billede


Vi kørte 1600 km på hele turen. Autocamperen, der var en CI med køjesenge og alkove, lejede vi hos PJ Caravan i Roskilde.

Vi sejlede med DFDS til Oslo.

Subaru
Outwell
Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt