Primo Tours

10.8.16

Af: Rasmus Schønning Fotograf: PR
Bogmærk eller del
 

Den engelske kanalø Jersey - lidt ud over det sædvanlige

Igen og igen har tv-serien Bergerac blæst Danmark omkuld. Nu bliver det muligt at opleve de fantastiske omgivelser fra serien med egne øjne.

En charmerende perle

Vi husker alle Detective Sergeant Jim Bergerac, der efterforskede de mange - næste uløselige sager på Jersey.

Tv-serien ”Bergerac” var og er stadig utrolig populær - ikke kun på grund hovedrolleindehaveren John Nettles, men også de smukke omgivelser og den forunderlige natur.

Øen, der udover tv-serien, også er kendt for sin unikke natur og et utal af spændende oplevelser.

- Jersey har så mange finurligheder og oplevelser, at man ikke kan undgå at blive betaget. Øen er på én og samme gange charmerende og eksklusiv - det er, som om man har samlet alt det bedste fra England og Frankrig lige netop her, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours, og hurtigt faldt for den charmerende perle.

Den engelsk ø hører under den britiske krone, men ligger blot 20 km fra Normandiets kyst. Det er den største af de i alt fem Kanaløer og huser næsten 95.000 indbyggere. Lige fra man lander på Jersey, står oplevelserne i kø og det gælder uanset, om man er til vandland og sjældne dyrearter eller smuk natur og historiske oplevelser fra 2. verdenskrig.

Tidevand omkring fyrtårn ved Jersey

Tidevand omkring fyrtårn ved Jersey


Fascinerende St. Helier

Hovedstaden St. Helier er for mange det ypperste, når de besøger Jersey. Kombinationen af de mange hyggelige gader, der stadig har de franske navne, de smukke torve og flotte bygninger skaber en helt særlig atmosfære.

På marinaen er der tid til at nyde livet ved en af de mange gode restauranter, men der er ingen garanti for havudsigt.

- Da jeg besøgte Jersey for første gang, gik jeg i seng til vuggende både i marinaen, men da jeg stod op næste morgen, lå de på jorden. Der måtte jeg lige se en ekstra gang, inden jeg troede mine egne øjne, siger Peder Hornshøj.

Men synet var rigtigt nok. Øen er netop berømt for sine kraftige tidvandsstrømme, der på bare seks timer kan betyde en forskel på op til 12 meter.

Brogruin og marina ved Jersey

Brogruin og marina ved Jersey


Den uhyggelige historie

Midt på øen møder man Jerseys uhyggelige historie. Øen var det eneste britiske land, der var besat af tyskerne under 2. verdenskrig.

Dengang befalede Hitler at få bygget underjordiske tunneler, der oprindeligt var tænkt som en kaserne og til opbevaring af ammunition.

- Er man bare lidt interesseret i historie, bør man absolut besøge museet, der efter min mening er et af verdens bedste. Det er så levende, at du føler, at du selv er en del af det, siger Peder Hornshøj.

Tunnelerne er i dag over en kilometer lange og huser hele historien fra besættelsen i 1940 til frigørelsen fem år senere.

Adm. dir. hos Bravo Tours Peder Hornshøj byder velkommen til Jersey

Adm. dir. hos Bravo Tours Peder Hornshøj byder velkommen til Jersey


Eventyr for alle aldre

Og oplevelserne slutter ikke her. Naturen på Jersey er en fantastisk oplevelse i sig selv, ligesom børnefamilierne let kan få underholdningen serveret.

- Jeg har sjældent været på en ø, der har så meget at byde på for alle aldre. Lige fra sjældne dyrearter til familievenligt vandland og havsafari med mulighed for at opleve sæler og delfiner. Det handler blot om at vælge. En fantastisk oplevelse er det at komme til naboøen Sark, der byder på helt unik natur og er kendt for ikke at have biler, siger Peder Hornshøj.

Han fremhæver også øens 70 kilometer kyst og 30 dejlige strande, hvor man let kan blive fristet til at nyde en fridag.

- Jersey er eventyr og store oplevelser, men vil man nyde det dejlige klima og de lækre strande, så er det let at forelske sig i en af dem, siger han.

Torre La Sal
Campingferie 650,-
Primo Tours
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt