Primo Tours

1.10.17

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: Lasse Løndahl Henriksen
Bogmærk eller del
 

Tips til anderledes weekendtur til London

Jeg er taget på en forlænget weekend til Englands hovedstad London, nærmere betegnet London South Bank, der dækker områderne Lambeth og Southwark.

Westminster Abbey og resten af Londons Westend ligger lige  på den anden side af Themsen

Westminster Abbey og resten af Londons Westend ligger lige på den anden side af Themsen


Nord og syd

Området har tidligere ikke været så kendt blandt turister, der specielt på weekendbesøg i byen, hovedsageligt har taget et kig på den nordlige del af byen.

Ikke at den nordlige del af byen ikke er spændende, for det er helt sikkert en oplevelse at se og opleve alle de gamle bygninger og steder, så som Palace of Westminster, Buckingham Palace, Trafalgar square mv.

Et weekendophold på South Bank London behøver heller ikke udelukke et besøg på den nordlige del, da praktisk talt alle de klassiske London attraktioner ligger inden for gå-afstand af South Bank området.

Det der gør South Bank London til et spændende område er de kreative kræfter der er på spil. Det er her man finder de alternative gadekunstnere og musikere, det nyeste inden for design og mode, film og kunst, og ikke mindst en af byens store varetegn: London Eye.

Udsigten fra hotelværelset på Park Plaza - Westminster Bridge

Udsigten fra hotelværelset på Park Plaza - Westminster Bridge


Park Plaza – Westminster bridge

Jeg er indlogeret på hotellet Park Plaza – Westminster Bridge, der er et moderne luksuriøst hotelkompleks, med spa og wellness center, restauranter og barer.

Hotellet ligger meget centralt, med smuk udsigt over Westminster Bridge og Palace of Westminster, i daglig tale parlamentet, hvor det smukke Elisabeth Tower rejser sig over byen.

Elisabeth Tower er det ikoniske klokketårn, der af mange bliver kaldt Big Ben. Big Ben er dog hverken tårnet eller uret, øverst i tårnet, men den store, 13 tons tunge klokke inde i tårnet.

Ved ankomst til hotellet sørger portieren, klædt i ulden frakke og den klassiske bowlerhat, for at bagagen bliver bragt op på værelset.

Efter et hurtigt check-in, i den meget moderne og stilede reception, går turen op på det store værelse, med tv-stue, stort badeværelse, stor behagelig seng og ruder fra gulv til loft, der har udsigt til det der vel uden overdrivelse  kan siges at være en af byens bedste udsigter.  

Arkitekturen på Park Plaza - Westminster Bridge er meget spændende, og det er helt sikkert værd at investere i adgang til hotellets Executive Lounge, så man kan opleve arkitekturen indefra

Arkitekturen på Park Plaza - Westminster Bridge er meget spændende, og det er helt sikkert værd at investere i adgang til hotellets Executive Lounge, så man kan opleve arkitekturen indefra


Til hverdag og fest, business eller bryllup

Da jeg har udpakket bagagen, er det ved at være på tide at få stillet sulten oven på en lang rejse. På hotellet findes der flere restauranter, heriblandt Brasserie Joël der serverer lækker mad fra det franske køkken, og sushi restauranten Ichi Sushi & Sashimi Bar.

Man kan også i løbet af dagen, nippe til buffeten i hotellets executive lounge, hvis man har tilkøbt adgang til denne.

Her kan man også få morgenmad, the, kaffe, drinks osv. men det der er mest fascinerende ved executive loungen, er arkitekturen, og igen udsigten over Westminster Bridge.

Det i sig selv gør det værd at investere i adgang til loungen, om end ikke andet så for en enkelt dag.

Hotellets mange restauranter og barer gør stedet ideelt til både et business besøg, eller til f.eks. at afholde bryllupsfesten. Det giver liv og glæde i lobbyen og mødet med den engelsk/skotske familie der holder bryllupsfest denne aften, gør det absolut ikke kedeligt at besøge hotellets bar.

London Eye og County Hall er et smukt syn ved nattetide.

London Eye og County Hall er et smukt syn ved nattetide.


Natten er smuk

Jeg vælger dog i aften at spise uden for hotellet. Under 100m. fra hotellet, lige over for County Hall, der er byens gamle rådhus, ligger en hyggelig Italiensk restaurant, Locale Cucina Italiana.

Maden er lavet af friske råvarer og mange af ingredienserne er direkte importeret fra Italien. Det gør maden til noget af det bedste Italienske du kan få uden for det bestøvlede land.

På vej tilbage til hotellet vælger jeg at gå en lille aftentur, langs Themsen, forbi London Eye og over Westminster Bridge for at nyde udsigten af Palace of Westminster og London Eye by night. Et smukt syn, og en aftentur jeg kommer til at gentage flere gange i løbet af weekenden.

Outwell
Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt