Subaru

8.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Et glimt af hovedstaden Antananarivo, Madagaskar

Vi er nået frem til lufthavnen i Toliara (Tulear) i god tid for at flyve med Air Madagascar til hovedstaden Antananarivo, men lufthavnen er ganske tomt. Det viser sig, at vores fly er under reparation og bliver forsinket i 12 timer! Den slags sker jo, så nu er gode råd dyre. Vi kan ikke sidde i den lille lufthavn så længe, og i løbet af en time har vores rejseleder og den lokale guide fundet en brugbar løsning ...

Boder med kunsthåndværk og souvenir i Toliara

Boder med kunsthåndværk og souvenir i Toliara


Kunsthåndværk i Tolaira (Tulear)

Vores planlagte sightseeing i Tana må naturligvis opgives, så i stedet køres vi til kunsthåndværksmarkedet i Tolaira, hvor de sidste souvenirer kan købes.

Der er også tid til at se sig lidt omkring i nabolaget og gå en tur ned til stranden ved Toliara-bugten.

Piger i deres fine søndagstøj

Piger i deres fine søndagstøj


I pænt tøj ved til gudstjeneste

Vi besøger den nærliggende kirke, hvor gudtjenesten endnu er i fuld gang. Her kan en messe vare i mere end fire timer og folk i den propfyldte kirke er i deres fineste søndagstøj.

De mindste kan naturligvis ikke sidde inde i så lang tid og tages med uden for kirken, hvor de leger. Nogle af de mindste drenge har jakkesæt der matcher til deres fars og pigerne er i fineste strutskørter. Alle er meget rene og pæne og må tilhøre overklassen – en stor kontrast til hvad vi tidligere har set – og hvad vi kommer til at se ...

Poolen hos Hotel Victory

Poolen hos Hotel Victory


Hotel Victory

Vi tilbringer resten af dagen på et af byens allerbedste hoteller Hotel Victory, hvor vi får egne, gode værelser og kan slappe af med en bog eller benytte hotellets svømmebassin.

Det er Air Madagascar, som betaler ”gildet”, der også består af en god frokost.

Denne løsning på forsinkelsen er bestemt til at leve med og først på aftenen flyver vi så til Tana.

Jacaranda set fra Hotel Belvedere

Jacaranda set fra Hotel Belvedere


Hotel Belvedere

Det er blevet meget sent og vi trænger til lidt aftensmad, men Hotel Belvederes restaurant er for længst lukket. Det findes der også en løsning på, idet vi køres til Meva Guest House, som har aftensmaden klar til os.

Her er der også sørget for, at de som er interesserede, kan købe Madagaskars berømte vaniljestænger - i bedste kvalitet - med hjem. En meget fin service.

Hotel Belvedere ligger på en af Tanas 12 højderygge med en flot udsigt ud over byen fra hotellets forskellige terrasser. Omkring hotellet vokser store træer – bl.a. et smukt, blåt jacaranda-træ – og de skyggefulde trækroner giver ly for et rigt fugleliv.

Værelserne er fordelt på tre etager og har kun et vindue ud til svalegangen. Her er ingen elevator, men porterne hjælper gerne med at bære kufferterne op.

Restauranten i stueetagen serverer udmærket mad – det fik vi første gang vi boede her for nogle dage siden – og efter dagens morgenmad er der tid til gå en lille tur i hotellets omegn.

Børn og voksne i containeren neden for hotellet

Børn og voksne i containeren neden for hotellet


Fattigdom som fæstner sig til nethinden

Vi skal blot omkring hjørnet ved hotellet for at opleve den ufattelige kontrast der her er mellem fattig og rig. Børn og voksne på bare fødder står i til knæene i en affaldscontainer og graver efter mad og andre genstande, som de kan bruge – ja, de bor på gaden klods op af containeren.

På jorden lidt derfra sidder tre små drenge på deres nøgne rumper – kun iført en slidt undertrøje – og leger med en død rotte, som de skiftevis holder i deres små snavsede hænder.

En ubegribelig fattigdom – i et system, hvor hver enkelt må klare sig selv og hvor det er en daglig kamp at få et måltid mad.

Besøg hos de største elever. Bemærk hvorledes eleverne er bænket med i alt 60 elever i klassen

Besøg hos de største elever. Bemærk hvorledes eleverne er bænket med i alt 60 elever i klassen


Privatskolen St. Jean Baptiste de la Salle

Dagens udflugt går til den private skole St. Jean Baptiste de la Salle, hvor vi modtages af jublende børn, der i et vældigt crescendo af glæde tager imod os. Det er vist ikke hver dag, at disse elever får besøg af en flok blege europærer.

Skolen har 1500 elever som starter allerede på børnehaveniveau og går her indtil de evt. skal studere videre på universitetet. Her er op til 60 elever i hver klasse, som sidder fire og fire på træpulte med fælles sæde og bord.

Mens de mindste holder frikvarter, undervises de større elever og visa versa. Det er en gåde hvordan de kan koncentrere sig i den larm.

Vi kigger ind i de mindste klasser og besøger en af de større, hvor vi kan stille spørgsmål til hinanden. En vil være tandlæge – en anden journalist, men de fleste er for generte til at sige noget!

Inspektøren er meget glad for de basketbolde og kuglepenne, vi giver dem som tak for besøget.

Indmad og blod i 25 graders varme giver en kvalmende lugt

Indmad og blod i 25 graders varme giver en kvalmende lugt


Bydelens lokale marked

Vi slutter dette korte glimt af Tana med at besøge denne bydels lokale marked. Her er blomster og grønt samt frugt.

Bagerst i dette åbne og støvede marked findes kødmarkedet, hvor kød fra zebu-okser og får hænger i det fri. Her ligger indmad, friskskåret lever og en lunge er ved at dryppe af i en vaskebalje med blod.

Stanken er uudholdelig og kvalmen stiger op i os. Vi må bare ud herfra ...

Tana Lufthavn

Tana Lufthavn


Hjemad

Vi slutter vores rundrejse i Madagaskar i Antananarivos lufthavn, inden vi flyver til Johannesburg og derfra videre til München og København.

Det har været en oplevelsesrig rundrejse med stor variation i landskabet, hvor vi både har oplevet uberørt regnskov, frodige rismarker, høje forrevne bjerge, steppelandskab, halvørken og havet.

Vi har set dyr og planter som ikke findes andre steder på kloden. Vi har mødt folk fra forskellige klaner, som trods stor fattigdom har sendt mange venlige og store smil efter os ...

Lille rød fugl set i træerne ved Hotel Belvedere

Lille rød fugl set i træerne ved Hotel Belvedere


Campingferie 650,-
Primo Tours
Subaru
Outwell
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt