Dayz Resorts

1.7.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Forskellen på campingferie i autocamper og campingvogn

Den store forskel på autocamper og campingvogn er, at alt er samlet under et tag i autocamperen. Bil og campingvogn er to enheder. Der er fordele og ulemper ved begge campingferieformer.

Hvad skal man vælge - campingvogn eller autocamper?

Hvad skal man vælge - campingvogn eller autocamper?


Camping i autocampere egner sig fortrinligt til at køre fra sted til sted. Man kører ofte først ind på en campingplads eller anden overnatningssted sidst på dagen. Mange vælger også at campere i det fri, når dette er muligt og tilladt. Det kan lade sig gøre, fordi autocamperen er en uafhængig enhed, der hverken kræver tilslutning af strøm eller påfyldning af vand – i hvert fald nogle dage – og det giver en enorm frihed.
Autocampere er meget dyre i Danmark, men man kan finde gode brugte eller leje sig frem.

Køb campingvogn

Ved køb af campingvogn kan man med fordel gennemgå førnævnte liste, men ved autocamperkøb skal man også være opmærksom på bildelen. Her skal der tages højde for motorstørrelse og kørekomfort i førerhuset, og det er vigtigt, at man i det hele taget undersøger autocamperens køreegenskaber.
Man skal også vurdere, om autocamperen skal anvendes til helårscamping. I så fald skal den være isoleret og udstyret med det korrekte varmesystem. Vandsystemet skal også være sikret mod frost.

Køb autocamper

Autocamperens beboelsesdel minder i vid udstrækning om campingvognens, men er ofte mere kompakt. Indretningerne varierer en del, alt efter om man vælger en van, alkove, delintegreret eller helintegreret model. Autocamperen skal have sikkerhedsseler til alle passagerer. Pas på med ikke at vælge en for lille autocamper til for mange personer. Pas også på med ikke at vælge en for stor, så man ikke kan parkere på en almindelig parkeringsplads eller køre frit omkring i eksempelvis sydfranske landsbyer. I så fald skal det være en bevidst prioritering, fordi det er vigtigt at have mere plads.

Subaru
Torre La Sal
Primo Tours
Outwell
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt