Dayz Resorts

29.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Busrejse til Alsace, med vin og middelalderbyer i Frankrig

Neden for Vogesernes bløde bakker ligger landsbyen Riquewihr omgivet af skrånende vinmarker. Mod vest breder den lysegrønne løvskov sig op i terrænet og mod øst ses den store, flade Alsace-slette, der ender i Rhindalen på grænsen til Tyskland. Så langt øjet rækker ses imponerende marker med vinstokke - grundlaget for de berømte Alsacevine, riesling, sylvaner, gewürstraminer, pinot gris, pinot blanc, muscat samt pinot noir.

La Halle aux Bles i Obernau

La Halle aux Bles i Obernau


Gennem Tyskland til Alsace i Frankrig

Busrejsen startede med at køre ned gennem Nordtyskland til vort frokoststed Landhaus Eden ved Soltau på Lüneburger Heide, hvor der serveredes en kold frokostanretning.

Undervejs var der ro og tid til at læse en god bog eller blot nyde udsigten, mens vi sikkert blev transporteret i den behagelige 4-stjernede luksusbus frem til vores overnatningssted Hotel Eydl i Kirchheim.

Næste dag kørte vi over Rhinen og ind i Frankrigs mindste region - Alsace - og passerede Strasbourg for at holde frokostpause i Obernai - en af vinbyerne på Vinruten i Alsace.

Frokosten blev indtaget i byens skønne, gamle kornlager og tidligere slagtehus La Halle aux Bles i smukt indrettede lokaler.

Huset ligger ud til byens torv, der prydes af omkringstående bindingsværkshuse og en statue af byens berømte datter Sainte Odile.

Kapel i guld ved Augustinerklosteret viet til Sainte Odile

Kapel i guld ved Augustinerklosteret viet til Sainte Odile


Mont St. Odile i Ottrott

På et klippefremspring i Vogeserbjergene ca. 750 moh. stoppede vi ved Augustinerklosteret viet til Sainte Odile - skytshelgen af et godt syn.

Odile blev født blind omkring år 662 og var datter af en ilter greve i Alsace.

Han ville ikke have en blind datter og sendte hende væk til opdragelse uden for hjemmet. Da hun som 12-årig blev døbt, fik hun på mirakuløs vis sit syn.

Hendes yngre broder bragte hende derefter tilbage til hjemmet, men greven blev så gal over at sønnen trodsede sin far ved at bringe Odile hjem, at han myrdede sønnen.

Det lykkedes dog Odile at redde broderen ved at pleje ham, og igen forlod hun hjemmet.


Hun rejste rundt til forskellige steder og gemte sig bl.a. i klippegrotter, mens den gale far jagtede hende. Han opgav dog, da der faldt sten ned på ham og han blev såret.

Den fromme Odile tog igen hjem, denne gang for at pleje sin syge far. Til sidst opgav greven modstanden mod sin stædige og fromme datter og grundlage klosteret på Mont St. Odile, hvor hun levede til sin død omkring 720.

Havde vejret været klart ville udsigten over Alsace-sletten have været perfekt

Havde vejret været klart ville udsigten over Alsace-sletten have været perfekt


Udsigt over Alsace-sletten

Inde bag klostrets mure har man fra klippekanten en helt enestående udsigt ud over Alsace-sletten og byen Obernau.

En sti leder én rundt om bygningerne, der bl.a. omfatter et tårn, hvorpå der er rejst en statue af Odile, som spejder ud over Alsace.

Her findes en større kirke samt flere meget smukke kapeller med mosaikker i guld samt Skt. Odiles sarkofag. I år 1050 blev hun helgen og klosteret er fortsat et valfartssted for pilgrimme med refugium, café, souvenirbutik etc..

Hotel St. Nicolas i Riquewihr

Hotel St. Nicolas i Riquewihr


Hotel St. Nicolas i vinbyen Riquewihr

Riquewihr er en gammel, typisk middelalderlandsby med toppede brosten og pittoreske bindingsværkhuse helt tilbage fra 1500-tallet omgivet af bymure fra både 1200-tallet og 1500-tallet. Byen bærer da også betegnelsen ”En af Frankrigs smukkeste landsbyer”.

De smalle gader forhindrer busser i at komme ind i byen, så vi sættes af uden for bymuren og spadserer gennem byen frem til vores hotel St. Nicolas.

Hotellet består af to huse på hver side af et smalt stræde. Her er værelser i begge huse og aftensmaden serveres i restauranten i det ene hus og morgenmadsservering sker i det andet hus. Bygningerne er oprindeligt beboelseshuse fra 1500-tallet.


Her er ingen elevator og ad en snoet trappe når vi op til værelset. Gulvene er skæve og knirker, og væggene er ikke lydisolerede, så her er lydt. (Ørepropper er en god ide at have med). Men her er hvad der skal være og rent og pænt.

Huse på hovedgaden i Riquewihr

Huse på hovedgaden i Riquewihr


Outwell
Primo Tours
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt