Azamara Cruice

6.6.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Campingferie i skønne Frejus i Sydfrankrig

Middelhavskysten i Frankrig byder på perlerækker af ferieoplevelser og mange finder ofte sine egne små favoritter. Fejus og St. Rafael, der ligger i regionen Cote d´Azu, er et godt bud. Middelhavskysten er en af Frankrigs største turistmagneter, så har man mulighed for at komme lidt uden for sæsonen, kan man få det hele lidt for sig selv. Maj og september er gode årstider.

Campingpladsen Douce Quietude har fire stjerner

Campingpladsen Douce Quietude har fire stjerner


Udgangspunkt på campingpladsen Douce Quietude

Campingpladsen Douce Quietude har fire stjerner og er af virkelig høj standard. Der er ordnede forhold og man har fornemmelse af at bo i en stor park. Fordi der er så meget grøn på pladsen fornemmer man heller ikke at den er ret stor. Pladsen er rolig og folk hygger sig ved deres vogne eller med en lille tur i poolen. Det er uden tvivl området der trækker.

Frejus blev grundlagt at Julius Cæsar - her ses rester fra et amfiteater

Frejus blev grundlagt at Julius Cæsar - her ses rester fra et amfiteater


Historiske Frejus

Alle de små omkring liggende landsbyer, hvor der dagligt afholdes markeder med friske råvarer fra hele oplandet. Eller Middelhavet, der strækker sig så langt øjet rækker. Her er både alle former for vandaktivitet oplagt sammen med solbadning. Er man historisk interesseret, er der også masser at gå i krig med. I Frejus, der blev grundlagt at Julius Cæsar, finder man masser af rester fra romertiden bl.a.et amfiteater og en akvædukt.

Gorge du Verdon - Europas største canyon

Gorge du Verdon - Europas største canyon


Dagstur til Gorge du Verdon

Vi kører op i bjergene for at se nærmere på Gorge du Verdon. Det kan gøres på en dag, men man kan sagtens bruge længere tid.  Gorge du Verdon ligger i Haute Provence Alperne og er verdens næststørste og Europas største canyon. Den er 25 km lang og op til 700 meter dyb. Den mest imponerende del ligger mellem Castellane og Moustiers Sainte Marie. Man kan køre på begge sider af kløften, og kører man hele vejen rundt på en dag, kan det anbefales at starte på sydsiden pga. af lyset. Turen kan køres med en lille campingvogn på krogen.

Moustiers St. Marie

Moustiers St. Marie


Frokost i Moustiers St. Marie

Der hvor Gorge du Verdon slutter mod vest ligger en lille hyggelig by, som man ikke bør snyde sig selv for. Og er man stået tidligt op, kan det passe med et frokoststop. Byen hedder Moustiers St. Marie og er kendt for lavendel, fajance og mirakler. I mange århundrede er folk valfartede hertil for at få deres ønsker opfyldt.  Disse drømmes symboliseres også af en stor guldstjerne, der hænger højt hævet over byen.

Moustiers St. Marie er anlagt op af en forholdsvis stejl bjergskråning, så den er meget kuperet og har masser af passager med trapper. Man kommer altså bedst rundt til fods hvis man vil have alle krogene med og det kræves hvis man skal besøge de næste 50 atelier og fajancebutikker byen har.

Smuk natur igennem Castellane

Smuk natur igennem Castellane


Hjem gennem Castellane og Napoleonsruten

Vi fortsætter på nordsiden af Gorge du Verdon mod Castellane. Her kommer vi til en af de kendte byer på Napoleonsruten. Herfra kan man følge ruten helt ned til Cannes, hvis man ønsker. Det er en smuk tur, der bugter sig gennem bjerge og forbi stejle klipper, hvor borge og kirker troner på toppen. Her går livet sin gode gang.

Franksmændene hygger sig og nyder foråret med en omgang petanque.

Fede biler ved strandpromenaden

Fede biler ved strandpromenaden


Fede biler og tom strand

Man er slet ikke i tvivl om, at man befinder sig i den mere velstillede del af Frankrig, for gaderne er fyldte med smarte sportsvogne. Byen har også et godt udvalg af mondæne og dyre restauranter. Dem behøver man nu ikke besøge for at smage det eminente franske køkken. Se afsnittet længere nede om markeder.

Tom strand selvom vand og sand er i top. På en varm sommerdag, er der ikke en tom plet ledig

Tom strand selvom vand og sand er i top. På en varm sommerdag, er der ikke en tom plet ledig


Ingen mennesker på stranden

Mens gaderne er fyldte med potente køretøjer, så er stranden gabende tom. På en sommerdag, hvor solen banker ned, kan man knap nok se sandet for bare gæster. Det er et flot syn med det lyse sand, det blå vand og byen i baggrunden. Træk stikket ud.

Markedet i Frejus

Markedet i Frejus


Markeder hver dag

Uanset hvilken dag i ugen det er, så finder man en by i området med marked. I receptionen på campingpladsen udleveres et ark med oversigt på markederne.

Markedet i Frejus ligger i centrum på torvet ved den gamle smukke kirke. Det er primært et madmarked og en af de gode af slagsen. Med et mener jeg et marked, hvor man kan smage, dufte og røre ved varerne, og på den måde vælge det bedste med hjem.

Man får brugt sanserne når man går på marked

Man får brugt sanserne når man går på marked


Fantastisk stemning

Et marked som dette er et af de mest ideelle steder, hvor man kan kæbe sin mad. I sær når man kommer fra et land, hvor stort set alt, man køber, er vakuumpakket. Alt efter årstid, så bugner markedet med friske grøntsager og frugt, hjemmelavede pølser og lufttørret skinke. Der er kun en vej. Handle med sanserne og så hjem til campingvognen og nyde.

På turen til Sydfrankrig, testede CampingDanmark.dk denne Adria Classica, samt Isabella Magnus solsejl

På turen til Sydfrankrig, testede CampingDanmark.dk denne Adria Classica, samt Isabella Magnus solsejl


Fordelen ved camping

Hjemme på campingpladsen leger børnene, mens vi anretter den lækre mad. Det tager ikke mange minutter, før vi alle fire sidder og smovser og nyder det som det hele handler om – livet. Vi åbner en flaske god rødvin. Vi skal ikke mere i dag og børnene slapper af, ja hele familien slapper af, mens vi nyder smagen af Sydfrankrig

Primo Tours
Tamarit Parc Resort
Outwell
Campingferie 650,-
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt