Riis Rejser

1.3.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Campingferie invasionskysten i Normandiet (1/6) - Étretat, Deauville og Trouville

Normandiet har altid været noget helt specielt for mig, for første gang jeg på egen hånd drog ud i verden i en alder af 17 år, var destinationen Normandiet. Det blev til et suverænt spændende år med oplevelser, nye venskaber og endnu et sprog. Jeg er vendt tilbage mange gange siden.

Klik for større billede


At vende tilbage

Der er mange ting, der gør jeg elsker at vende tilbage til Normandiet. For det første er det mine gode venner dernede. Det gode franske køkken, naturen og sidst men ikke mindst Invasionskysten og de mange minder fra D-dagen 6. juni 1944 trækker også. Klimaet er meget behageligt og minder ret meget om Danmark. Om sommeren kan man sagtens få rigtig fine dage med strålende vejr, der lægger op til en strandtur, men går man 100 % efter solferie, er det en god ide at fortsætte til Sydfrankrig.

Klik for større billede


Camping giver frihed

Det er anden gang Rasmus og jeg camperer i Normandiet. Sidste gang var med campingvogn på krogen. På denne tur er vi i autocamper, og umiddelbart virker det som om det passer os bedre, fordi vi kommer til at flytte os meget fra sted til sted. Vi vil køre et stykke næsten hver dag, og følge kysten. Stoppe de steder, hvor vi vil se noget eller trænger til en pause. Med Mathias i bilen ved vi aldrig helt hvad der sker…

Klik for større billede


Vejen til Normandiet

Går man efter kysten kan man med fordel køre gennem Rouen og over Le Pont de Normandiet, der går over Seinen ved dens enorme udløb. Den første, der slog sig ned i området, var vikingekongen Rollo i 911. Han oprettede et hertugdømme med Rouen som hovedstad. Navnet Normandiet stammer fra ”Les Normands” – mændene fra nord. Det er ikke vikingerne, der efterlader de mest omfattende spor fra fortiden. Invasionen under 2. Verdenskrig har efterladt mere end man overhovedet kan forestille sig. Mere herom senere.

Klik for større billede


Le Pont de Normandie

Broen åbnede i 1995 og koster overraskende 4 Euro (2005) (ca. 30 kr.) at krydse. Den er to kilometer lang og fra broen er der en fantastisk udsigt over Seinen, der også løber gennem Paris og er en af Frankrigs største floder. Broen har 184 stålkabler, der er spændt ud mellem to 212 meter høje peloner. Den minder på mange måder om Storebæltsbroen, om end den er væsentlig billigere at passere.

Klik for større billede


Afstikker til Étretat

Nord for Le Havre, der er Normandiets vigtige Atlanterhavshavn, ligger Étretat. En perle på vejen til selve Invasionskysten. Byen ligger mellem høje stejle kridtklinter. Man kan vandre på begge sider, men det er en tur af format. Belønningen er dog fantastisk på toppen. Det kan også kraftig anbefales i klart vejr at se en solnedgang fra den vestvendte strand. Hverken autocampere eller campingvogne kan køre ned i den gamle bydel. Skilte forbyder det. Tag det alvorligt. Der er fornuftige parkeringsmuligheder i udkanten af byen.

Klik for større billede


Den eksklusive nordkyst

Normandiets nordlige kyst mellem Seinen og Ornes udløb hedder La Côte Fleurie (blomsterkysten), men den kunne lige så godt hedde badekysten, for den ene vidstrakte sandstrand overtager den anden. Kyststrækningen, der næsten er total bebygget er både mondæn og dyr. Deauville og Trouville er to af de smukkeste og rigeste byer i Frankrig. Det mest dominerende i bybilledet er hotte butikker med dyrt designertøj og prægtige hoteller. Der er en del på campingpladsen, men de er knap så mondæne og noget mere middelmådige i standard. Det samme er priserne. Vi vælger at slå os ned i hyggelige Honfleur.

Se også...

Tv-Klip: Anne-Vibeke Rejser - Frankrig, Normandiet, Muslinger

Turen gennem Normandiet går videre til Arromanches, hvor der skal spises blåmuslinger. Læs mere her

11-09-2009

Outwell
Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt