Dayz Resorts

1.3.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Campingferie invasionskysten i Normandiet (2/6): Maleriske Honfleur

Vi er nået til Honfleur, der skiller sig fuldstændig ud fra de mere mondæne byer på La Côte Fleurie (Blomsterkysten). Deauville og Trouville er moderne og meget stilrene, men det er i Honfleur man finder det autentiske, hyggelige og maleriske miljøer.

Klik for større billede


Honfleur på Côte Flerie

Selvfølge er moderne byer med stilren arkitektur og fashionable butikker noget for sig, men jeg er mere til det hyggelige og autentiske bymiljø, hvor man i små smalle gader kan gå og ose, finde en lille listig cafe eller restaurant med god mad og varm service. Disse steder er der mange af i Honfleur. Alene rundt om byens havnebassin er der masser af restauranter og cafeer. Selv om miljøet også er fyldt med turister i højsæsonen, er oplevelsen speciel.

Klik for større billede


Tid til det søde liv

Noget af det første vi gø, når vi kommer til Frankrig er at gå på crêperi (tynde pandekager). Der findes to slags pandekager: salé (saltede) og sucré (med sukker). Hvis du ikke er så sulten så gå direkte til de søde, så du ikke risikerer, at der ikke er plads. De saltede fås med skinke, ost, æg med mere. De søde fås med chokolade, is, flødeskum, sukker osv. Og ofte pyntes de med lidt grand manier eller allerhelst Calvados, der er en specialitet i Normandiet.

Klik for større billede


Honfleur var vigtig

Tidligere var Honfleur udskibningssted for ekspeditioner til bl.a. Canada. I dag er der mindre aktivitet i havnen og det indre havnebassin Vieux Bassin (gamle bassin) er i dag kun fyldt med lystbåde. Den mest dominerende bygning er La Lieutenance (Kongens Løjtnant), der ligger ved sluseporten og er fra 16.

Videre vestpå

Efter et par dage ved blomsterkysten med crêpes, calvados og hygge er det blevet til at fortsætte rejsen. Vi kører langs den smukke kyst, hvor strandene rækker så langt vi kan se. Der er god skiltning, så vi kan nyde udsigten i stedet for at sidde med hovedet begravet i kort. Vores næste destination er Cafe Gondrée, der var det første hus, der blev befriet under 2. Verdenskrig. Men huset er også interessant på andre områder.

Et godt rejsetip – noget med ost

Hvis du er meget interesseret i oste ligger byen Camembert i denne del af Frankrig og du kan følge en kortere ”osterute”, der starter i Livarot, hvor den kraftiglugtende ost også kommer fra.

Se også...

Tv-Klip: Anne-Vibeke Rejser - Frankrig, Normandiet, Muslinger

Turen gennem Normandiet går videre til Arromanches, hvor der skal spises blåmuslinger. Læs mere her

11-09-2009

Campingferie 650,-
Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt