Subaru

7.3.10

Af: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Frankrig: Eiffeltårnet er turisternes foretrukne varetegn

Rejsende fra hele verden foretrækker Eiffeltårnet frem for storslåede bygningsværker som fx Taj Mahal, Frihedsgudinden og Vatikanet. Hoteleksperten Hotels.com har spurgt 10.000 rejsende fra hele verden om, hvad deres foretrukne vartegn er, og her svarer knap hver femte rejsende Eiffeltårnet.

Klik for større billede


Det ottende vidunder

Glem alt om de syv vidundere – rejsende fra hele verden er enige om, at Eiffeltårnet er verdens bedste vartegn. Således stemmer knap hver femte (18 pct.) ud af 10.000 rejsende fra 14 forskellige lande Eiffeltårnet ind på en klar førsteplads på listen over foretrukne vartegn.

Det 324 meter høje tårn, som blev bygget til Verdensudstillingen i 1889, slår dermed Frihedsgudinden, som stemmes ind på en andenplads med 13 pct. af stemmerne. Tredjepladsen går til Golden Gate Bridge i San Francisco.

- Undersøgelsen viser, at rejsende i høj grad definerer byer på baggrund af ikoniske bygningsværker. Nogle vartegn er så betydningsfulde, at folk fra hele verden gerne rejser til et bestemt sted, kun for at se det berømte vartegn, udtaler Alison Couper, kommunikationsdirektør for Hotels.com.

Operahuset i Sydney på en andenplads

Ligesom de øvrige deltagere i undersøgelsen, foretrækker danskerne også Eiffeltårnet i Paris. Næsten hver fjerde dansker (22 pct.) har valgt Eiffeltårnet som deres foretrukne vartegn, efterfulgt af Jørn Utzon’s operahus i Sydney, som med 14 pct. kommer ind på en andenplads.

Det danskdesignede operahus er da også listet i den danske Kulturkanon, så det er ikke så overraskende, er danskerne er mere vilde med operahuset i Sydney end rejsende fra resten af verden.

Vatikanet stemmes ind på en tredjeplads af danskerne, men også frihedsgudinden i New York og Sagrada Familia i Barcelona er populære vartegn blandt danske rejsende.

- Med de faldende priser på rejser og hoteller er det netop nu muligt at besøge mange af de mest populære vartegn uden at skulle betale en formue. Hos hotels.com har vi for tiden et stort udbud af billige hoteller i både Paris, New York og mange af de andre steder, slutter Alison Couper.

Outwell
Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt