Isabella

1.1.13

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: PR
Bogmærk eller del
 

Fyn: Tag på ferie i Far til fires fodspor

Den nye familiefilm ’Far til fire - til søs’ er optaget på Sydfyn og i øhavet ud for Svendborg. En række sydfynske overnatningssteder og attraktioner er gået sammen om at skabe filmferie-oplevelser i det sydfynske for hele familien.

Holdet bag

Holdet bag "Far til Fire til søs" under optagelserne til filmen


Film som indtægt for turisterhvervet

Ideen om filmturisme på Sydfyn stammer fra FilmFyn, hvor udviklingschef Julie Lindegaard sammen med turistfolk i området har udviklet guidede filmture rundt i det Sydfynske, hvor flere kendte danske film (bl.a. Hævnen, Adams Æbler, De Grønne Slagtere) blev optaget.

Men for også at kunne trække turister til uden for det fynske, er der brug for at involvere overnatningssteder og attraktioner, så der kan sammensættes en hel oplevelsespakke.

- Jeg har jo set, at de kan gøre det i Ystad i Sverige, hvor lokale virksomheder bakker op om at gøre ’bag-kameraet-oplevelser’ til et trækplaster for turister. Området har fordoblet sin turisme-omsætning på baggrund af disse tiltag. Derfor er det oplagt at forsøge det samme i det sydfynske, som allerede har lagt lokationer til en række film – og nu også snart tv-serier, siger Julie Lindegaard.

- Vi har haft held med at samle en skare af lokale overnatnings- og oplevelsessteder, som hver især bidrager med det, de er bedst til. De samarbejder om at lave forskellige Far-til-fire-feriepakker, så familier kan komme til Fyn på efterårsferie, siger hun.

Spillere glæder sig til gensyn med Sydfyn

En af de Far til fire-skuespillere, der besøger Svendborg den 13. og 14. oktober, er Carla Mickelborg, som spiller Søs. Hun glæder sig til gensynet med Sydfyn, som hun og holdet er kommet til at holde meget af.

- Svendborg er en vildt hyggelig by med masser af charme. Jeg kan rigtig godt lide havnen, som både er en rå industrihavn, men som også har fine butikker og restauranter. Når vi havde fri fra settet, tog jeg ofte ud og løb mig en tur langs med havnen eller ind i skoven. De fleste aftener grillede vi på stranden foran hotellet. Det var vildt hyggeligt, og det er netop det særlige ved at filme på Fyn, at hele holdet bor sammen,  siger Carla Mickelborg.

Filmsejlads og location-spotting

Der bliver masser af Far-til-fire-aktiviteter på Sydfyn. Ud over at få besøg af skuespillerne fra filmen, vil havnen i Svendborg være fyldt med gamle træskibe og masser af maritime aktiviteter.

Besøgende kan se de originale kulisser fra filmen og kravle til tops i riggen på Lille Pers skib, Valborg.

På skonnerten Fylla er der åbent skib, hvor piratkaptajnen Søren fortæller vilde beretninger fra de syv have, og skonnerten Meta sejler gratis ture hver time.

Gæster kan også selv gå på ’location-spotting’ i det sydfynske og ved hjælp af geocaching genfinde mange af de steder, hvor Lille Per-filmene er optaget.

Herudover kan man på Naturama opleve den fascinerende udstilling af alverdens udstoppede dyr i et tryllebindende univers af lys og lyd.

Husk at pakke lommelygten, for Naturama holder ’Nat på museet’, hvor eventyrlystne børn skal finde vej i mørket til den gemte skat. Valdemars Slot på Tåsinge holder børnekoncerter i Riddersalen og aktiviteter i naturen omkring slottet.

Sydfynsk Far til fire-ferie er et samarbejde mellem FilmFyn, Maritimt Center Danmark og en række af områdets overnatningssteder, attraktioner og turistaktører.

Subaru
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt