Isabella

1.1.17

Af: Pernille Lykke Hansen
Bogmærk eller del
 

Sådan gør du teltvognen klar til vinteren

Årstiden, hvor landets campister sætter vognene i vinterhi, er ved at være her. En teltvogn fra Camp-let holder i årevis med bare minimal service og vedligeholdelse, og her kan du få gode råd til hvad du skal gøre inden teltvognen skal i hi.

Camp-let's direktør Hans Jørn Nissen med opbevaringsbøjlen med hjul, som man let kan få vippet teltvognen om på siden sen den kan rulles den ind i en garage eller en carport til vinteropbevaring

Camp-let's direktør Hans Jørn Nissen med opbevaringsbøjlen med hjul, som man let kan få vippet teltvognen om på siden sen den kan rulles den ind i en garage eller en carport til vinteropbevaring


Camp-lets tilbehørsprogram

Tjek først og fremmest at teltet inde i vognen er helt i orden efter sæsonen og sikre dig, at teltet er knastørt, før vognen pakkes sammen før vinteren. Ikke noget med at bruge silikone eller andre midler. Du skal bare vaske eventuelt snavs af teltdugen med rent vand, og som sagt sørge for at få det ordentligt tørt.

Camp-lets tilbehørsprogram rummer en opbevaringsbøjle med hjul, hvormed man hurtigt vipper vognen om på siden og ruller den ind i en garage eller en carport. Så fylder teltvognen næsten ingenting.

Hvis Camp-let’en skal opbevares i en tør, lun garage, kan man sagtens lade teltet sidde i, men hvis vognen skal overvintre i en carport, gør man sig selv en tjeneste ved at afmontere teltet. Det tager fem minutter at pille teltet ud af en Camp-let og cirka 20 minutter, når teltet skal genmonteres til forår.
Hvis den tømte Camp-let skal stå udenfor i vinterhalvåret, bør man med fordel investere i en vinterkappe, så vognen er dækket helt ind og sikret mod regn og sne.

- Er man ikke selv til de praktiske sysler, kan man bestille et serviceeftersyn hos forhandleren og lade dem gennemgå vognen fra A til Z, fortæller direktør Hans Jørn Nissen fra Camp-let. Det er her i efterårs- og vintermånederne, at de har god tid på værkstederne til at udføre den slags opgaver, fremfor at man møder op i foråret, hvor de har travlt med at klargøre vogne til nye kunder.

Det sker heldigvis sjældent, at man har brug for sit reservehjul. Det sidder altid i en bøjle under teltvognen, og derfor er det vigtigt, at man under efterårstjekket efterser sit reservehjul. Det kan være, at det mangler luft eller måske skal udskiftes med et nyt, frisk et af slagsen. Vil man fuldende sit arbejde, kan det klares med en gang fælgrens til alufælgene, et dryp olie til koblingslåsen og måske en gang polish til glasfiberkarrosseriet.

- Når sæsonen netop er slut, kan man stadig huske, hvad man lige stod og manglede i sommer. Det kan være en kørekappe, en ny stor bagageboks, et solsejl eller måske en gæstekabine, så man dermed får et par kvadratmeter mere plads i teltvognen i næste sæson, siger Hans-Jørn Nissen og fortsætter:
- Du kan enten besøge en forhandler og se udvalget eller finde en liste med masser af muligheder og ideer til tilbehør på hjemmesiden, og så er det bare med at få udstyret bestilt, så det ligger klar til foråret, slutter Hans Jørn Nissen.

Læs mere på www.camplet.dk

Subaru
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt